Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülői nyomás tényleg...

A szülői nyomás tényleg elveheti az életkedvet?

Figyelt kérdés

Párkapcsolatomat nem pártolja édesanyám, és emellett rettentően ragaszkodik utánam. Már sokszor veszekedtünk, és egy bizonyos idő után magammal szemben kezdek kétséges lenni, nem bírja a lelkem a sok bűntudatot stb... Ha egy azt nézem, a párommal való kapcsolatom is megingott, próbáljuk rendezni. A nyomások miatt nagyon érzékeny lettem, és lassan már úgy vagyok vele hogy semmiféle bűntudatot nem bír a lelkem. Sajnos eléggé feszült, és visszahúzódó lettem az elmúlt pár évbe.

Mégis hogyan tudnék megbékélni a magam érzéseivel?

2015. febr. 22. 10:31
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat az ismétlésért.
2015. febr. 22. 10:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Voltam hasonlo helyzetben, mikor kulfoldre koltoztem es a csalad nagyon ellenezte. Megoldas: koltpzzetek messzire es szoritsatok minimalisra a kapcsolatot veluk. Egy pszichologus is segithet, hogy el tudd engedni a szuleid kezet es ragaszkodni tudj a donteseidhez.
2015. febr. 22. 10:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez nehéz, mert az ember általában a szüleinek köszönhet mindent. Anyukád maga sem tudja, de érzelmi zsarolással akar téged gúzsba kötni.

Sok szülőnek sikerül is ez, és tíz -húsz évek múlva jönnek rá a gyerekek hogy nagy kár volt akkor anno elrontani az életüket. A szülők is akkor jönnek rá, hogy ha elengedték volna a gyereküket mostanra ő is boldog feleség és édesanya lehetne. Egy idő után leesik a szülőknek is hogy miért nem lett unokájuk, és mégsem kellett volna megtorpedózniuk az egykori szerelmét a gyereküknek. Rájönnek hogy akit ajánlgattak a gyereküknek "a jóravaló szomszéd Pisti" mégsem egy főnyeremény a lányuknak..... csak akkor már sokszor késő.

Mindkettőtöknek jobb lesz ha inkább a párkapcsolatot választod de telefonon vagy személyesen gyakran keresed édesanyádat.

2015. febr. 22. 11:18
 4/4 anonim válasza:
el....depis is lettem miatta....
2015. márc. 2. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!