A szülői nyomás tényleg elveheti az életkedvet?
Párkapcsolatomat nem pártolja édesanyám, és emellett rettentően ragaszkodik utánam. Már sokszor veszekedtünk, és egy bizonyos idő után magammal szemben kezdek kétséges lenni, nem bírja a lelkem a sok bűntudatot stb... Ha egy azt nézem, a párommal való kapcsolatom is megingott, próbáljuk rendezni. A nyomások miatt nagyon érzékeny lettem, és lassan már úgy vagyok vele hogy semmiféle bűntudatot nem bír a lelkem. Sajnos eléggé feszült, és visszahúzódó lettem az elmúlt pár évbe.
Mégis hogyan tudnék megbékélni a magam érzéseivel?
Ez nehéz, mert az ember általában a szüleinek köszönhet mindent. Anyukád maga sem tudja, de érzelmi zsarolással akar téged gúzsba kötni.
Sok szülőnek sikerül is ez, és tíz -húsz évek múlva jönnek rá a gyerekek hogy nagy kár volt akkor anno elrontani az életüket. A szülők is akkor jönnek rá, hogy ha elengedték volna a gyereküket mostanra ő is boldog feleség és édesanya lehetne. Egy idő után leesik a szülőknek is hogy miért nem lett unokájuk, és mégsem kellett volna megtorpedózniuk az egykori szerelmét a gyereküknek. Rájönnek hogy akit ajánlgattak a gyereküknek "a jóravaló szomszéd Pisti" mégsem egy főnyeremény a lányuknak..... csak akkor már sokszor késő.
Mindkettőtöknek jobb lesz ha inkább a párkapcsolatot választod de telefonon vagy személyesen gyakran keresed édesanyádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!