Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet szépen megkérni...

Hogyan lehet szépen megkérni anyámat, hogy ne akarjon minden részletet tudni az életemből?

Figyelt kérdés

Nagyon sok dolgot megosztok vele a munkámról, hétköznapokról, párkapcsolataimról, egyáltalán nincs szó arról hogy elzárkóznék vagy ne lenne velem képben. Viszont ő valamiért szeret belekérdezni intim részletekbe, frissen alakú kapcsolatomban is olyan információkat akar hallani, amiket még megtartanék magamnak, mert egyszerűen csak nem komfortos kiadni, és tényleg magamnak szeretném.

Hogyan lehet finoman közölni, hogy legyen neki elég amit megosztok, és vegye észre hogy azért csak annyit amennyit, mert annyit szándékozok?

Ilyenkor ha valamire nem válaszolok, jön a csúnyanézés, szemfelhúzás. Ezzel mit lehet tenni?

2022. febr. 9. 12:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

"Anya, örülök, hogy érdekel, mi van velem. Jól esik a figyelmed. Ugyanakkor szeretném, ha megértenéd, nekem is van magánéletem és vannak részletek, amit senkivel sem szeretnék megosztani."

Fontos, hogy először két pozitív dolgot mondasz! Utána pont, és egy újabb, külön mondatban van a kívánságod.

Ettől még lehet, hogy csúnyán néz majd, de ennél többet nem tehetsz.

Még azt is szoktam, hogy ha anya belekérdez valamibe, amit nem akarok elmondani, akkor somolygó mosollyal válaszolom, hogy "tudod, anya, az titok". Így kevésbé okoz ez rossz hangulatot - persze ehhez kell, hogy az én anyukám nem faggatózik tovább.

2022. febr. 9. 14:30
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell sehogy MEGKÉRNI! Egyszerüen NEM OSZTASZ meg vele mindent, csak amiröl akarod, hogy tudjon.
2022. febr. 9. 14:44
 13/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell finoman. Határsértőkkel nem bánunk kesztyűs kézzel. Kerek perec: felnőtt vagyok, nem kell minden pillanatomról tudnod. (Valószínűleg bejön, ha te is elkezdesz ugyanolyan tapintatlanul minden részletkérdésről érdeklődni, meg még negatív véleményt is kifejezni. Rövid úton abba fogj hagyni a kotnyeleskedést, mikor ezt saját magának nem akarja.) Az érzelmi zsarolást hideg fejjel viseld el, játszma. Az a célja, hogy megtörjön, hogy uraljon. Hát ne hagyd magad. Ha látja, hogy hatástalan, hidegen hagy téged, elveszti a csodafegyverét.
2022. febr. 9. 15:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
"csúnyán néz" - na és akkor mi van? Egyébként meg, előzd meg ezt azzal, hogy te kezdesz csúnyán nézni, ha intim dolgot kérdez.
2022. febr. 9. 16:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszokja hogy nem modnasz el midnent akkor nem si fog annyit kíváncsiskodni.
2022. febr. 9. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!