Hogyan lehet szépen megkérni anyámat, hogy ne akarjon minden részletet tudni az életemből?
Nagyon sok dolgot megosztok vele a munkámról, hétköznapokról, párkapcsolataimról, egyáltalán nincs szó arról hogy elzárkóznék vagy ne lenne velem képben. Viszont ő valamiért szeret belekérdezni intim részletekbe, frissen alakú kapcsolatomban is olyan információkat akar hallani, amiket még megtartanék magamnak, mert egyszerűen csak nem komfortos kiadni, és tényleg magamnak szeretném.
Hogyan lehet finoman közölni, hogy legyen neki elég amit megosztok, és vegye észre hogy azért csak annyit amennyit, mert annyit szándékozok?
Ilyenkor ha valamire nem válaszolok, jön a csúnyanézés, szemfelhúzás. Ezzel mit lehet tenni?
"Anya, örülök, hogy érdekel, mi van velem. Jól esik a figyelmed. Ugyanakkor szeretném, ha megértenéd, nekem is van magánéletem és vannak részletek, amit senkivel sem szeretnék megosztani."
Fontos, hogy először két pozitív dolgot mondasz! Utána pont, és egy újabb, külön mondatban van a kívánságod.
Ettől még lehet, hogy csúnyán néz majd, de ennél többet nem tehetsz.
Még azt is szoktam, hogy ha anya belekérdez valamibe, amit nem akarok elmondani, akkor somolygó mosollyal válaszolom, hogy "tudod, anya, az titok". Így kevésbé okoz ez rossz hangulatot - persze ehhez kell, hogy az én anyukám nem faggatózik tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!