Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy szeretnék elköltözni?

Figyelt kérdés

Szétmentek apámmal tavaly januárban, apám egy másik nőt választott, akivel azóta is együtt vannak. Tudom, hogy anyut ez nagyon bántotta, bántja a mai napig is, de sokat beszélgettünk, elmondta, hogy mindketten hibásak abban, hogy idáig fajultak a dolgok. Ennek ellenére mostanában már elviselhetetlen, hónapok óta, semmi másról nem szól az élet, csak arról, hogy apámat és a barátnőjét szidja, na meg engem, ha velük vagyok és jól merem érezni magam. Már azon gondolkoztam, hogy szeretnék apáékhoz költözni, de azt hiszem, ezzel nagyon megbántanám anyut. Ez nem célom, de itthon sem jó már, pocsék a hangulat, hiába próbálom elterelni a figyelmét, programokat csinálni, nem érdekli semmi. Kérdeztem apuékat is, azt mondták, hogy ha szeretnék odaköltözni, ők örömmel látnak, de ha így döntök, üljünk le beszélni anyuval együtt. Nem tudom mit csináljak. ?

17/L

2022. febr. 9. 12:22
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Ülj le anyáddal, és nagyon komolyan beszéld meg vele, hogy vagy elkezdtek ketten analízisbe járni, vagy költözöl, mert nem bírod tovább a stílusát, tönkremész bele. Ha erre azt feleli, hogy "jó, akkor majd megdöglök, de nem megyek orvoshoz", akkor lehet költözni, mert akkor nem is akar javulást.
2022. febr. 9. 15:32
 22/36 A kérdező kommentje:
Drasztikusnak nem mondanám, de könnyűnek sem. Akármit teszek, akármivel próbálkozok, anyát semmivel sem tudom kirángatni ebből a haragos, gyűlölködő hangulatból. Semmi nem érdekli a dühén kívül. Még az jutott eszembe ha apáékhoz költözöm akkor nem tudom mi lesz a gyerektartással, gondolom akkor nem jár, akkor meg anyától vennék el még pénzt is...
2022. febr. 9. 15:33
 23/36 anonim ***** válasza:
43%
Ne foglalkozz azzal, hogy anyádnak mi a baj, anyádnak minden baj, mert lepattintották. Neked azzal nincs dolgod. A saját életedért vagy felelős, az övéért nem. Ő az oka, hogy nem lehet vele együtt élni. És nem lenne ugyanolyan rossz az apádnál, ahogy itt egyesek kárognak, mert apád boldog a párkapcsolatában. Anyád mindent elkövetett, hogy magára maradjon, és még pszichológusi segítséget se fogad el. Hát akkor így járt.
2022. febr. 9. 15:34
 24/36 anonim ***** válasza:
30%
Hát azért ha egy nem nagy lakásba beköltözik egy közel felnőtt, ott vége a felszabadult szexuális életnek, vagy hallgathatod apád nyögését meg a nő sikolyait, vagy visszavesznek erősen, és ettől a nyugdíjasmód kényszerű szextől egyikük sem lesz elragadtatva.
2022. febr. 9. 15:37
 25/36 A kérdező kommentje:
Nem költöznék oda ha ők nem támogatnának ebben. Külön lennék egyébként a tetőtérben egyedül. Leülök szerintem beszélni anyával, teszek egy utolsó próbát arra, hogy elengedje végre ezt az egészet.
2022. febr. 9. 15:42
 26/36 anonim ***** válasza:
30%
24-es vagyok, miért pontoztál le? Szerinted az apa a másik nő főztjéért él vele?
2022. febr. 9. 15:44
 27/36 anonim ***** válasza:
87%
#25 szerintem jol teszed. ulj le vele, magyarazd el a problemadat csendesen, nyugodtan, adj neki megegy eselyt, de ha ezt is eljatsza, akkor tenyleg koltozz, kulonben nem lesz sulya a szavaidnak
2022. febr. 9. 15:44
 28/36 anonim ***** válasza:
84%
Csodálnám, ha anyád esze hirtelen megjönne, a leírásod szerint valósággal kéjeleg a haragban, most legalább te is ellenséggé válhatsz neki. Mikor az én szüleim váltak, anyám is felvette a mártírruhát, és abszolút nem törődött velem, csak a maga bajával, pedig kisgyerek voltam. Ez hosszú évekig tartott nála, össze is törtem miatta, de őt nem érdekelte. Én kisgyerekként legföljebb intézetbe költözhettem volna, apámnak se volt otthona.
2022. febr. 9. 15:46
 29/36 A kérdező kommentje:

28: sajnálom, ez több éven át elég szörnyű lehetett... remélem nálunk hamarabb megoldódik, minél előbb elengedi anyám a múltat, annál előbb lenne esélye új kapcsolatra, akkor talán megváltozna egy kicsit a helyzet jó irányba

egyébként én nem pontoztam le senkit, de mindenki szabadon úgy pontoz ahogy akar

2022. febr. 9. 15:54
 30/36 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos egyes "családcentrikus" emberek alól teljesen kihúzza a talajt egy válás, de akár a gyerekek önállósodása és elköltözése is, így külön-külön. Anyád most azzal szembesül, hogy egy házassági esküből nem következik a párkapcsolat örökkévalósága, és hogy amit ő "elég boldog" családi életnek hitt, az apádnak nem volt az. Ő szidalmazással és mártírkodással próbál enyhíteni a lelki bajain.

Ha most te is elköltözöl, tényleg össze fog omolni, de ebből persze nem az következik, hogy a te lelki egyensúlyod és jóléte nem számít! Próbálj neki adni még pár hónapot, és amikor "leállítani" próbálod, esetleg egyszerűen kérdezd meg tőle: "És te mit teszel azért, hogy jól érezd magad/jó legyen az életünk/örömöt adhassunk egymásnak?" vagy "Mit gondolsz, milyen érzés egész nap szidalmazást hallgatni?"

2022. febr. 9. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!