Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vajon tényleg, hogy ha valaki...

Vajon tényleg, hogy ha valaki családja előtt is felvállalta a melegségét, az rá erőszakolást jelent és hogy nem kellett volna elmondanom ides-tova 10 éve?

Figyelt kérdés

Bocs, 30 éves meleg férfi vagyok és ezen kérdések írt válaszok miatt gondolkodtam el ezen. https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Én ezt felvállaltam és bár anyám nem tapsikolt örömében, de mára elfogadta, és szerintem ha lenne egy férfi végre az életemben, aki boldoggá tenne, akkor ő is szívesen megismerné és szentestén őt is szívesen látná, akárcsak bátyáimnak a nőit vagy feleségeit.

Ebben mi a rá erőszakolás?

2022. febr. 7. 01:11
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%

"Minden ember szeretne egy saját utódot."

Ez nem igaz. Én nem szeretnék, és így 40 felé már valszeg nem változik a véleményem.

A szüleim meg elfogadták, nem cseszegetnek vele. Látják, hogy így is teljes életet élek.

Sok ember nem szeretne "saját utódot". A macskák, azok mind szeretnének.

Vagy a tengerimalacok.

Az emberek ennél picit komplexebbek, többfélék, képzeld!

2022. febr. 7. 11:01
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok az a kérdező, akinek linkelve van a kérdése.

Szerintetem teljesen érthető, hogy miért akarná bárki is elmondani még kapcsolat előtt, hogy mi van. Nálam pl az van benne, hogy valahányszor mondtam valamit, ami a szüleimnek nem tetszik, és ez akár lehet az is, hogy hogy hordom a hajam, hány fülbevalót hordok, milyen ruhákat, mindig az a jellemző reakció, hogy biztos azért csinálom, mert valaki belevitt. Mintha magamtól nem juthatna eszembe semmi, csak más hatására. Most ha ilyen előzmények után azt mondod, hogy ez van, akkor előfordulhat a reakció, hogy csak azért mert belevitt valaki. Emiatt érdemes felkészíteni a helyzetre. Viszont ha nincs pár akkor meg fennáll, hogy az a reakció, hogy nem is tudhatom, mert még nem volt semmi.

Meg tényleg számtalan hétköznapi hekyzet van, amikor nem mondassz semmi szexuálisat, de kiderül, hogy kihez is vonzódsz. Pl ha nőként gyereket szülsz akkor levágós, hogy valószínűleg szexeltél egy férfival. Vagy házasság után felveszed a férjed nevét, és te vagy Kovácsné Rozika. Vagy csak annyit mondassz, hogy elmentem a párommal a moziba. Nem szexuális, de kiderül belőle, hogy kihez vonzódsz. Vagy ha csak együtt laksz valakivel, holott tudnál egyedül élni, az is árulkodó. Na meg jó érzés sztorizgatni a kínos randikról, tanácsot kérni olyan személytől, akivel jó a kapcsolat, és mondjuk ebbe beletartozik néhány családtag, barát. Én is egy csomó mindent megbeszélek például a kollégiumi szobatársaimmal. Ha elmondja nekem az egyik lány, hogy hova ment a pasijával randizni, akkor nem érzem, hogy rám lenne erőltetve a szexualitása. Sőt, ha a beszélgetés, olyan, hogy kifejezetten a szexről van szó, mert a bizalmi kapcsolat engedi, hogy felmerüljön ez a konkrét téma, akkor én speciel azt sem érzem erőltetésnek, csak ehhez tényleg kell egy olyan viszony, és ezt nem is mondja el azért boldog-boldogtalannak az ember.

Szóval szerintem elég nonszensz, hogy ne lehessen kimondnai, hogy randin kávézni mentem egy lánnyal, hanem helyette folyamat hazudozni kelljen, hogy áh, ő csak egy barát.... Semmi szexuális nincs ebben... Nem értem, hogy ez hol erőltetés?

Illetve aki erőltetésnek gondolja, az nem szokott így gondolkozni? Mármint az másokra erőltetés, hogy éled az életed, létezel, nem ártassz senkinek, de az nem másokra erőltetés, hogy elvárod, hogy az aki nem úgy éli az életét, ahogy te, az titkolózzon, hazudozzon, rejtőzködjön? Nem visszás ez?

2022. febr. 7. 11:03
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"Egy szülőnek is joga eldönteni hogy tetszik neki vagy sem."

Akinek nem tetszik, hogy a gyereke egy saját identitással, ízléssel és célokkal rendelkező, önálló emberi lény, az ne vállaljon gyereket!

"Egy szülővel mindig jó kapcsolatot kell ápolni."

Látszik, hogy nincs tapasztalatod bántalmazó szülőkkel. Annak is mernéd ezt a szemébe mondani, akit egész gyerekkorában rendszeresen bántalmaztak a szülei? Vagy akit elhagytak vagy elhanyagoltak, éheztettek, szenvedni hagytak a szülei? Attól, hogy vérrokonság fűz valakihez, nem vagy köteles vele jó kapcsolatot ápolni. Ha valakinek a viselkedése annyira mérgező, hogy csak ront a mentális és/vagy fizikai egészségeden, hogy jelen van az életedben, akkor minden jogod megvan hozzá, hogy teljesen megszakítsd vele a kapcsolatot. Akkor is, ha a saját szüleidről van szó.

"Minden ember szeretne egy saját utódot.Még azok is akik azt mondják hogy nem,tudják jól hogy addig nem teljesült be az életük."

Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de számomra van valami félelmetes az olyan emberekben, akik csak abban látják az élet értelmét, hogy szaporodjanak. Főleg egy olyan bolygón, ami már egyébként is eszméletlen módon túl van népesedve és már így is kezd lakhatatlanná válni. Annyi tök jó dolog van még a szaporodáson kívül a világon, amiben értelmet lehet találni. Ettől függetlenül elfogadnám, hogy a te létezésednek a szaporodás ad értelmet, ha nem erőltetnéd rá ilyen erőszakosan másokra. Te mindenben tökéletes vagy? Ugye, hogy nem? Akkor milyen alapon feltételezed, hogy csak az lehet az egyetlen helyes életút, amit te választottál magadnak?

Azt meg hagyjuk már, hogy a melegeknek nem lehet gyerekük. Lehetne, ha a kormány nem lehetetlenítette volna el ezt is. Normális országokban lehet gyereke bárkinek, aki szeretne és tud gondoskodni róla, és nem erőltetik rá a gyerekcsinálást senkire, aki nem szeretne és nem is tudná felnevelni. Annyira nem tudom megérteni, miért érvelnek ilyen sokan a gyerek témával egy coming out után, amikor arra sincs semmi garancia, hogy egy heteró párnak lehet gyereke vagy egyáltalán akarnak.

2022. febr. 7. 11:53
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

22, annyira jól leírtad. Az egyáltalán nem ráerőltetés, hogy ha más lányok a barátjaikról beszélgetnek, akkor én is hozzászólok, hogy velem meg a barátnőmmel mi a helyzet azon a téren, amiről épp szó van.

Ami ráerőltetés, az pl. 0 19-es válasza. Ő elő akarja írni mindenkinek, hogy nekik mit kell érezniük, hogyan kell dönteniük, milyen kapcsolatban kell lenniük a szüleikkel. A vallásos emberek nagy része ugyanez, elő akarják írni mindenkinek, hogy milyen világnézete legyen, hogyan éljen, mit tehet és mit nem. A magyar kormány is ugyanezt teszi a homofób és transzfób törvénykezésekkel. Egy olyan meleg, aki egyszerűen csak szóba hozza egy beszélgetésben a párját, nem ír elő senkinek semmit, csak megosztja a saját személyes tapasztalatait. Ha kimegy egy meleg pár az utcára, semmivel nem erőltetik rá magukat jobban másokra, mint amikor egy heteró pár teszi meg ugyanezt.

Leegyszerűsítve a gyengébbek kedvéért:

Az "Én ilyen vagyok" nem ráerőltetés.

A "Neked ilyennek kell lenned" ráerőltetés.

Annyira furcsa nekem az, hogy vannak emberek, akik ezt nem képesek felfogni.

2022. febr. 7. 13:05
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

“”Egy szülőnek is joga eldönteni hogy tetszik neki vagy sem.”"

“Akinek nem tetszik, hogy a gyereke egy saját identitással, ízléssel és célokkal rendelkező, önálló emberi lény, az ne vállaljon gyereket!”

Teljesen egyetértek a reakcióval ! Nem kötelező intoleráns korlátolt barmoknak gyereket vállalni.

És ami szintén nem kötelező : a gyereknek meglátogatni a szüleit az idősotthonban. Én simán hagynám az ilyet egyedül megdögleni. Aki nem fogad el olyannak, amilyen vagyok.

2022. febr. 7. 14:03
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
26-od.Látod te pontosan az a hálátlan gyermek vagy.Hova jutottak az emberek hogy a saját szülei halálát kívánják.Mindez csak azért mert valamiben nem értenek egyet.Elgondolkodtató olyanokról,akik az elfogadást és a toleranciát hírdetík.
2022. febr. 7. 14:12
 27/30 A kérdező kommentje:
Utolsó nálam is volt olyan, hogy egyik vénlány nagynéném szídott engem amiatt mert meleg vagyok, bárhogy is próbálom kikerülni ezen a témát.. és hárítani...mint valami villámhárító a szidalmait vagy a konfliktuskereső szándékát...nem megy....
2022. febr. 7. 14:20
 28/30 Savlekotő ***** válasza:
100%

26-od.Látod te pontosan az a hálátlan gyermek vagy.

Bántalmazottakkal dolgozom nagyon régóta,előtte az alkohol szerhasználókkal tettem. Gondolom ha önt apukája veri molesztálja anyuka elissza el drogozza az ön ételére valót is stb fut apukához anyukához bájologni..A gyerek meg önálló élőlény személyiség. Nem kötelező gyereket vállalni egyáltalán,jó lenne ha inkább egyesek kis sámlit csinálnának a gyerekek érdekében akik megszopják ha olyanok vállalják pl ahol egy fagyira nem jut meg az alapokra sem,a gyerekből akarnak megélni,a gyerekeiken verik le a nyomorukat,minden nap éreztetik hogy kellet a fisznek sorolhatnám,elisszák a családit,a gyerek nem vallási áldozati oltár gyurma klón plüss amit a sarokba vágok ha meguntam hanem k v nagy felelősség.. És nem kötelező mindenkinek szeretni a gyerekeket,ahogy A spenótot sem. Normálisék nem csak a szaporodásért vannak együtt... Nem kötelező egyformán élni gondolkodni érezni,de a te fajtád mások méhbe nyúlkál,meddő nőket nevez selejt terméknek,mások hálószobáját életét akarja rendszabályozni miközben semmi köze hozzá. Az ilyen emberek mindig mások életébe másznak nyakig,családokat házasságokat vernek fatigra,és abba avatkoznak amihez semmi közük és ezek 90% agy mosott vallásosék. Egy hittan tanár azzal riogatta az órán az elvált szülők gyerekeit jelentkeztette őket h pokolra jutnak.. Na számomra ők ártóbb lények nem egy normális másként élő gondolkodó érző szerető ember...

70F

2022. febr. 8. 01:06
 29/30 anonim ***** válasza:
77%

“26-od.Látod te pontosan az a hálátlan gyermek vagy.Hova jutottak az emberek hogy a saját szülei halálát kívánják.”

Egy szóval nem mondtam, hogy a saját szüleimmel így bánok. Nem is kell, mert ők nem primitív barmok. Tanulj meg szöveget értelmezni. Látom az empátia mellett ez sem erősséged

2022. febr. 8. 13:29
 30/30 anonim ***** válasza:
Az én szüleim nem fogadták el. Azóta külföldön élek. Nem értem miért ilyenek. Az utcán is félni kell. Bár engem nem bantottak csak csúnyán nézték. Mit foglalkoznak vele. Ha én a fiúkat szeretem nem fogom a vaginat mert undorodom tőle. Előbb dugizom meg a pasim kakis lyukát mint h rám eroltesse valaki a vaginát. Sőt ki is szopizom a kakit belőle. Nem kell erre gondolni. Ennyi. A szüleim ellöktek. Én nem tenném a gyermekemmel. És igen én akarok majd egyszer gyereket nem is soká. A közel jövőben.
2023. jún. 25. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!