Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anya ne...

Mit tegyek, hogy anya ne aggódjon értem?

Figyelt kérdés

Kábé másfél hónapja elhatároztam, hogy több vizet fogok inni (kábé két, két és fél litert iszok naponta). Előtte sokszor a napi egy liter sem volt meg, úgyhogy nem meglepő, hogy nem gyakran jártam mosdóba sem. Évekig ez volt nálam a normális, mások is (anya is) ezt szokták meg. Most, hogy ezen változtattam és sokkal gyakrabban kell intéznem a folyóügyeimet anya elkezdett aggódni, hogy miért járok ennyit mosdóba és reggelente miért vagyok szomjas (tehát nem reggeli után, hanem még az előtt, miután felkeltem. szerinte ez nem normális, pedig szerintem az, hiszen a szervezet nem jutott vízhez 7 órán keresztül. vagy én gondolom rosszul?).

Háttérsztoriként azért tudni kell, hogy a húgomnál néhány éve derült ki, hogy cukorbeteg (T1) és ezt az előzte meg, hogy nagyon sokat járt wc-re, sokat is ivott és hiába evett, fogyott.

Tehát megértem, hogy miért aggódik. Főleg, hogy azzal, hogy több vizet iszok kevésbé is vagyok sokszor éhes, amit megint csak párhuzamba tud hozni a húgom esetével. Pedig tényleg semmi bajom nincs, csupán a napi vízbevitelem nőtt meg.

Hogyan tudnám elmagyarázni ezt neki? Erről már volt szó közöttünk többször is és hiába mondom el ezeket, ugyanúgy aggódik.

19/l

2022. febr. 2. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb ha elmész vércukor mérésre, a legjobb ha terheléses cukor vizsgálatra, abba még anyukád sem tud belekötni.
2022. febr. 2. 16:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Pont így, ahogy leírtad. Mondd el, hogy miért változtattál az eletmódodon és, ha őt az megnyugtatja ( ahogy 1 írta) menj el egy labor vizsgálatra, terheléses cukormérésre.

Ebbe azért csak nem köt bele, hiszem csak aggódik és hát van rá oka is azért , ugye.

2022. febr. 2. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy felnőtt ember napi folyadékbevitele min. 2 (kettő) liter. Ezt bármelyik orvos igazolni fogja neked.

Nekem szívritmus-zavaraim voltak. Elmentem egy ismerősömhöz, kardiológushoz. Alapos kivizsgálás után azt mondta, hogy minimum napi 3 liter folyadékot fogyasszak. Pár hónap után lecsökkentette napi 2,5 literre. Ezt a mennyiséget iszom naponta, de néha csak 2,3-ra, máskor 2,6-ra sikeredik. Nem szigorúan kell betartani.

Kevés folyadékbevitel nem tesz jót a veséknek. Elősegíti a vesekőképződést, annak minden kellemetlenségével, fájdalmas görcseivel (műtéttel) együtt.

Ha anyukád nem hiszi el, küldd orvoshoz, hogy neki beszéljen erről.

2022. febr. 2. 17:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy vizsgálatra ahogy az egyes is írta,aztán mutasd meg anyukádnak. Ettől mindketten megnyugodhattok majd,mert gondolom azért benned is felmerült a kérdés.
2022. febr. 2. 21:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kivizsgálás aztán eredmények megmutatása ahogy írták, ennél egyszerübb és egyenesebb emgoldás nincs.
2022. febr. 2. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!