Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet kezelni ezt a...

Hogyan lehet kezelni ezt a szituációt?

Figyelt kérdés
Elmúltam harminc, de anyám még mindig úgy akar kezelni, mintha 15 éves lennék. Folyton hívogat, meg akarja mondani mit csináljak a megtakarításommal, hol vegyek lakást, hogyan neveljem a gyerekemet. Sajnos apu meghalt, azóta lett ilyen. Bankban dolgozik, nekem meg ott van számlám, még kamaszkoromban nyitottam és azóta nem vittem át máshová, mert a bank szolgáltatásaival egyébként meg vagyok elégedve. Van amikor belenézeget a számlámba és rákérdez hogy miért vettem meg valamit x összegért meg hasonlók, kutakodik hogy mit csinálok a pénzemmel. Ha emiatt felhúzom magam, eljátssza a nagyhalált, hogy én nem szeretem őt, meg ő csak jót akar. Egyszer el akartam onnan vinni a számlát máshová, akkor nem akart hozzám szólni, aztán meg felhívott hogy hálátlan vagyok, felőlem ő meg is halhat egyedül, mert a kutya sem törődik vele. Egyfelől sajnálom, mert rajtam kívül nincs senkije, másfelől meg borzalmas amit művel, és totál ki tud készíteni. Azt nem akarom megcsinálni, hogy hanyagolom és nem foglalkozok vele. Valami ötlet?

2022. jan. 25. 17:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
Hát pedig pont azt kell csinálni, amit nem akarsz. Sokkterápia. A jó szó nem használ. A banki adataidba betekinteni bűncselekmény.
2022. jan. 25. 17:53
 2/22 anonim ***** válasza:
95%
Uristen ha anyam nezegetne a szamlamat hogy mennyit koltottem, mire, mit vettem felkotnem magam. Azonnal masik bankhoz mennek
2022. jan. 25. 18:05
 3/22 anonim ***** válasza:
87%
Én is átvinném egy mukk nélkül. Nem kell neki szólni. Ha észreveszi, akkor meg megmondod h kaptál jobb ajánlatot :'D
2022. jan. 25. 18:15
 4/22 anonim ***** válasza:
95%
belenézeget a számládba? És egy banki alkalmazottnak nincs büntetőjogi felelőssége hogy ne éljen vissza a munkájával?
2022. jan. 25. 18:48
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Egy banki alkalmazott bárki számlájába belenézhet? Ez eléggé fura és sérti a személyi jogokat. Olyan mintha a facebook üzeneteimet olvasgatná egy random ember. Senkinek semmi köze, hogy mire költöm a pénzem. Egy hitelnél ok ha megnézik, hogy nincs -e adósságom stb, de így? Azonnal bankot váltanék.
2022. jan. 25. 18:57
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

"Egy banki alkalmazott bárki számlájába belenézhet? Ez eléggé fura és sérti a személyi jogokat."

Én se értem! Hogy van ez???!

2022. jan. 25. 18:59
 7/22 anonim ***** válasza:
82%

Először is nézz utána, hogy működik egy nárcisztikus szülő, sokmindenre választ fogsz kapni.

Utána pedig közöld anyáddal, hogy amit művel a számláddal az bűncselekmény (itt megint be fog hisztizni, de ne érdekeljen).

Plussz, én a helyedben már régen bankot váltottam volna. Őszintén, mi lesz, ha "eljátssza a nagyhalált" mikro nem úgy táncolsz ahogy ő fütyül? Megsúgom: semmi. Ha nem tud vele manipulálni és bűntudatot ébreszteni benned, előbb utóbb felhagy vele.

Egyszerűen amikor rákezd, közölni kell vele, hogy "Oké Anyu, akkor én most leteszem a telefont/kimegyek az ajtón, és legközelebb majd csak 2 nap múlva foglak keresni." Legyen következménye a cselekedeteinek. El fog gondolkodni.

Ha meg nem, akkor akár meg is szakíthatod vele a kapcsolatot. Akár szülőd akár nem, senkinek sincsen szüksége az életében egy érzelmi zsarolóra.

2022. jan. 25. 19:14
 8/22 A kérdező kommentje:
Amikor fiatalabb voltam és otthon laktam, ha neki rossz kedve volt, nem lehetett megszólalni sem. Ha baja volt, nem szólt hozzám napokig. Ugyanezt játszotta apámmal, bár ő se volt jobb. És az ő anyja se, ő még rosszabb volt mint anyu. Öngyilkossági kísérletekkel és drámázásokkal zsarolta a családját. Mióta csak én maradtam, teljesen rám szállt.
2022. jan. 25. 19:39
 9/22 anonim ***** válasza:
87%
Hát ne hagyd magad. Nem lesz jobb.
2022. jan. 25. 19:45
 10/22 anonim ***** válasza:
84%

A csenddel verés is nárcisztikus jellemvonás. Az én anyám is ezt csinálta, mindaddig ameddig meg nem untam és el nem költöztem.

Érdekességképp: https://www.youtube.com/watch?v=eyvZDP0_8IE

7-es voltam

2022. jan. 25. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!