Mit tegyek? Mivel enyhíthetek a helyzeten? Nagyon leszorítanak
Idén töltöm a 17.leány életévem
Jó tanuló vagyok,sportolok és mindig engedelmeskedtem a szüleimnek. Viszont sose engednek el sehová.
Pestre nem engednek, akár barátnőkkel sem, akár moziról vagy akár csak egy gyors kajás ünneplésről legyen szó. A bulit meg se akarják hallani, mert még “kicsi vagyok” hogy én este rohangáljak haza vagy kora hajnalban.
Mindig tudni akarják kivel vagyok, hol és mit csinálok illetve miről beszélek velük.
Mivel tudnám enyhíteni ezeket? Kellemetlenül érzem magam a leszorítások miatt, és hiába beszélnék velük erről, mindig az a válasz hogy fiatal vagyok még
Általában ez minden családban így van. Sajnos tény, hogy a lányokat nehezebben engedi el az ember, mert félti őket. Fokozatosan kell hozzászoktatnod a szüleidet ahhoz hogy eljársz. Nem azonnal azt mondani, hogy "buliba szeretnék menni, és majd hajnalban jövök", hanem először azzal kezdeni, hogy kicsit később érek haza, mert beülök a barátnőimmel beszélgetni egy kávézóba. Szépen lassan, fokozatosan kell kitolni a határokat. Így a szülők is hozzászoknak, hogy eljársz, látják, hogy nem történik baj, és szépen lassan eljutsz odáig is, hogy hajnalig is gond nélkül elengednek. A szüleid, féltenek. Sajnos egy fiatal sportos, szép lányra valóan sok veszély leselkedik, és ezt sokszor a gyermeki naivitás nem érzi. Felnőttnek érzed magad, de a veszélyeket nem objektíven látod még. Meg kell nevelned a szüleidet, és szépen fokozatosan egyre többet fognak megengedni!
Nemsokára vége a sulinak, leérettségizel, menj olyan egyetemre tovább ami más városban vagy más országban van. Így muszáj lesz önállósodnod, egyedül laknod. Neked is jobb lesz, és a szüleid is megértik majd, hogy felnőttél.
Okosan, türelmesen kell csinálni, de nem szabad mindig "jókislánynak" lenni.
38F (18 éves a kislányom)
Én is ezt akartam mondani, hogy LÁZADNI kell. Nem 0-ról egyből 100-ra, hanem szép fokozatosan.
Pár héten belül több kérdés is volt, ahol huszonsok évesek panaszkodtak, hogy pórázon tartják őket a szülők. Mert ők sem lázadtak soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!