Mit tegyek? Mivel enyhíthetek a helyzeten? Nagyon leszorítanak
Idén töltöm a 17.leány életévem
Jó tanuló vagyok,sportolok és mindig engedelmeskedtem a szüleimnek. Viszont sose engednek el sehová.
Pestre nem engednek, akár barátnőkkel sem, akár moziról vagy akár csak egy gyors kajás ünneplésről legyen szó. A bulit meg se akarják hallani, mert még “kicsi vagyok” hogy én este rohangáljak haza vagy kora hajnalban.
Mindig tudni akarják kivel vagyok, hol és mit csinálok illetve miről beszélek velük.
Mivel tudnám enyhíteni ezeket? Kellemetlenül érzem magam a leszorítások miatt, és hiába beszélnék velük erről, mindig az a válasz hogy fiatal vagyok még
“mindig engedelmeskedtem a szüleimnek”- itt rontottad el. Unokatesom is ezt csinalta, 16 evesen meg ugy volt vele hogy ez igy jo, 18 evesen mar ot is zavarta hogy nem mehet el sehova, aztan most 18 utan is ez megy náluk, mert ilyen sokaig tűrte. Szerintem meg addig csapj az asztalra, amig lehet, az ilyen szülők addig ezt fogjak csinalni, mig te nem lépsz. En mindig el voltam engedve mindenhova, pont emiatt nem is mentem minden hetvegen bulizni, mert minden megvolt engedve, igy nem izgatott annyira. Viszont nekem 16-17-18 eves korombol van a legtobb jo emlékem, neked is most kene szorakozgatni. Akar fokozatosan, eloszor csak beülni valahova kajalni Pesten, aztan egyre “felnottesebb” programok.
20l
Az oké, hogy szeretnék tudni, hol vagy, és mivel, ha valami történik, tudják, hova menjenek.
De az, hogy sehova nem engednek, nem normális.
De ha szerinted hiába beszélnél velük, akkor milyen segítséget vársz? Az nem fog segíteni, amit javasolnak páran, hogy hazudj, meg ellenkezz.
Próbálj beszélni velük, ha ez nem megy, próbáld a barátnőid beavatásával jobb belátásra bírni őket. Ismerik őket egyáltalán?
Kérdező! A felnövés része, hogy a szülőnk egyre kevesebb beleszólást, sőt egyre kevesebb betekintést, engedsz az életedbe. Ez az Élet rendje! Meg az Erőé!
A szüleid rosszul járnak el, mert nem fokozatosan lazítanak a gyeplőn. Ennek az a kockázata, hogy a hirtelen felszabaduló gyerek nagyobb hülyeséget követ el. Másik eset, ami gyakoribb, hogy a szülők nem lazítanak a gyeplőn. Emiatt 99%, hogy lázadni kell.
A fokozatos szabadsághoz szokás az optimális, emiatt érdemes elkezdened lázadni. Nem jelentkezel be csak később, mint kérték, és nem olyan gyakran. Később mész haza stb. Először csak negyedórával, aztán félórával stb. Ha kérdezik mi volt, azt mondod, hogy belefeledkeztetek a beszélgetésbe.
Ezzel az engedelmesség dologgal nagyon vigyázni kell. Én pl. engedelmeskedtem, hogy ne verjem meg az öcsémet, amikor pedig kellett volna - utólag anyám szerint is beismerve -, mert nem volt más más út. Lettek ennek szövődményei. Anyám meg azzal a fassággal jött, hogy "Nem gondoltam, hogy nem vered meg, amikor nem látom." Ó, bammeg.
Ha nem lázadsz, akkor a személyiséged részévé válik, hogy nem véded meg az érdekeidet, követsz és nem önálló leszel.
41F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!