Válnak a szüleim, mit tegyek?

✅ A szülők felelőssége az volna, hogy ha még el is válnának papíron, de a valóságban a gyermekek miatt nem szabadna külön élni.
✅ Ezt a döntést/esküt fogadták meg egymásnak. Míg a halál el nem választ.
✅ RÁADÁSUL 5 gyerekkel...
✅ NEM ÍRTAD, hogy : 21L 17f 12L ?????????

A realitás az, hogy a baba egyedülálló szülők és kamasz gyerekek esetében elég sokat lesznek az idősebb tesó által felügyelve.
Ez kb mindenhol így van.
Kevesebb lesz a feszkó, mert külön lesznek.
Azt, hogy kit mikor látsz, hivatalosan fogják eldönteni, és neked is lesz beleszólásod.
Azt, hogy kivel laksz, érdemes több szempont alapján megnézni, pl melyik szülővel közelebbi a kapcsolat, iskola miatt hol érdemes élned, kinek milyen anyagi lehetőségei vannak a lakhatás megoldására.
Az enyémek is elváltak, anyum az öcsémet és a hugomat vitte magával, én meg a másik tesóm meg maradtunk apával.
Másabb lett a vibe, meg pl függetlenebbek lettünk mert utazni kellett, és több dolgot egyedül csinálni, de kamaszként ez amúgy is igény volt.
Emiatt az öcsém meg én is sokkal önnállóbbak voltunk mint a korosztályunk, egyszerűbb volt később az egyetem alatt megtanulni külön élni.

Nézd úgy a dolgot, hogy a válástól nem veszíted el a szüleidet vagy tesóidat, csak külön házban fogtok élni. A szüleid pedig boldogabbak lesznek, mert nem fognak egymással veszekedni. Ez nekik is nehéz gondolom.
Szerintem mindkét szülődnek mondd meg, hogy attól még szereted őket hogy elválnak és szeretnéd ha ugyanúgy lenne közös programotok, nyaralás, szülinap, mozi stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!