Hogyan mondjuk el a gyereknek, hogy szeretnénk összeházasodni?
Párom 43 éves, előző házasságából van egy lánya, aki az édesanyjával él. Velem 2 éve ismerkedett meg, akkor ők már 1 éve elváltak. Az exfeleség ki nem állhat engem, ahol csak tud, belém köt, és a lányt is ellenem próbálta nevelni, de szerencsére ő meghozta a saját önálló döntését, és megismerkedtünk, jóban lettünk, már sok közös programunk van, sok mindent megbeszélünk egymással. A párom nemrég megkérte a kezem, és igent mondtam, szeretnénk összeházasodni, de nem tudom, nem tudjuk, hogyan mondhatnánk el ezt a lányának anélkül, hogy balhé legyen belőle. Amennyire ismerem, és párom szerint is, a lány örülne, hiszen tényleg kedvel engem, de a múltban már sokszor bebizonyosodott, hogy ha valaminek örül velünk kapcsolatban, akkor az anyjától megkapja a magáét, hogy őt nem szereti, inkább minket választ helyette, stb butaságok, csak hogy lelkiismeretfurdalása legyen szegénynek.
Van valami tanácsotok, hogyan tudnánk elmondani neki? Szeretnénk, ha ott lenne az esküvőnkön, de nem akarjuk, hogy ezt kelljen hallgatnia otthon, hogy hogy merészel eljönni az esküvőnkre... nekem nincs saját gyerekem, így tapasztalatom sincs, van valmi ötletetek?
A lánynak is ki kell alakítania a saját megküzdési technikáját, nem tehetsz meg mindent helyette. Nekem pl. szintén elvált szülők gyerekeként egy idő után rutin volt, hogyha az új nőtől kaptam valamit, apától vagy királyi többesben apáéktól kaptam. Ha voltunk valahol, apával vagy apáékkal voltam. Utóbbi nem volt (akkora) kamu, de mivel nem lelkendeztem látványosan a Másik Nőről, nem volt oka kekeckedni rajta. De ezt nekem kellett kialakítani az évek alatt, hogy mit hogy adok elő a legkisebb ellenállás mentén.
Legyél vele őszinte, egy 14 évesnek nyugodtan el lehet már azt is mondani, hogy szívesen látjátok (ne helyezz rá nyomást azzal, hogy aaaaaannyira számítotok rá) az esküvőn, de az ő döntése, ha kellemetlennek érzi saját maga vagy az anyja miatt, nem muszáj eljönnie, nem lesz harag belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!