Tényleg igaza van anyámnak és csak a bátyám értékes ember?
25 éves lány vagyok, pályakezdő tanár. Sajnos ugye a tanári pálya nem legjobban fizet, konkrétan szakmunkás minimálbért kapok. Ez most 2022-től nettó 172 ezer ft.
Van egy 28 éves bátyám, ő kőművesként dolgozik, nagyon jó fizetése van (nettó 450 mindig megvan neki), és mivel 17 éves kora óta dolgozik, már vett egy lakást és van egy szép autója.
Még csak pár hónapja dolgozom, de anyám már naponta a fejemhez vágja, hogy ideje lenne a saját lábamra állni (= elköltöznöm otthonról), de ilyen fizetéssel ennyire magas albérletárak mellett nem tudok. Úgyhogy minden nap megkapom, hogy életképtelen vagyok, soha nem viszem semmire, bezzeg a bátyám élelmes... Elegem van már, lassan teljesen depressziós leszek ettől.
"Tényleg igaza van anyámnak és csak a bátyám értékes ember?"
Nem.
Igaza van, egy troll nem ért semmit.
Tavaly a 145-ös pedagógusbér volt minden kérdésedben. Most feljebb mentél, de most sincs figalmad a valós bérről.
23éves vagyok tanító, szeptemberben kezdtem egy vidéki kis városi általános iskolában, mivel nagy a tanár hiány, nem nagyon volt választásuk, hogy felvesznek-e vagy sem. 1.osztálytól 4. mindent tanítok, és 5ik, 6ik ban pedig matekot. Nettó 270el kezdtem, de mivel most az oltatlan kollégák nem dolgozhatnak még több osztályt kaptam ahol kell helyettesíteni így most meg emelték, illetve most a 25év alattiaktól nem vonnak annyit, januárban 350et kaptam nettóban.
Szóval ez inkább iskola függő a fizetés, a nővérem német tanár középiskolában ő is 300 felett kap neki ez a második tanév-e
Nem tudom mondom ez inkább iskola függő!
Amikor fel vettek akkor az igazgató mondta, hogy a vírus és a tanár hiány miatt magasabb fizetést kapok, aztán januártól nem jöhetnek az oltatlan tanárok így a meg engedett 27helyett 40órám van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!