Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felhalmozó szülővel lehet...

Felhalmozó szülővel lehet valamit tenni?

Figyelt kérdés
Folyamatosan boltban lógnak és vásárolnak egy csomó dolgot mert "megéri", akciós. Aztán olyan otthon a kamra meg a fagyasztó és a ruhásszekrény mintha a 3. világháború jönne, felhalmozva teljesen feleslegesen. Két családnak is elég cucc, nem 3 embernek
2022. jan. 13. 15:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%

Ha amúgy anyagilag nem gond, akkor legfeljebb azzal hathatsz rájuk hogy fölösleges szemetet vesztek és rossz pl a környezetnek, rumlis tőle a lakás, vagy inkább tegyenek félre neked későbbi tanulásra/lakásra vagy családi nyaralásra.

Ha meg nincs sok pénzetek és úgy köteleznek túl, akkor szerintem próbáljatok kitalálni egy költségvetést és ahhoz tartani magatokat. Pl listával mentek vásárolni, havonta csak 1-2 ruhát vesztek stb. Megnézni mi van otthon és azt használni mielőtt újat vesztek, megnézni mi az amit sose használtok és odaadni/eladni valakinek.

2022. jan. 13. 17:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyum is ezt csinálja, nem bírom elmagyarázni neki, hogy nem jó. Amikor elköltöztem otthonról felpakolta nekem a cuccai felét és 2-3 éve lejárt mustárt, ketchup, romlott narancslé, bogaras liszt, minden volt benne. Akkor szembesítettem, hogy mennyire megérte az a sok "akciós" cucc. Itt picit visszavett a romlandó cuccokkal, de a mai napig olyan a fagyasztója mintha éhinségre készülne. A szekrénye mellett az én régi gardróbom is telepakolta. Komolyan van vagy 10 kabátja és 20 főre tudnánk ágyneműt meg törcsit adni, ha nála aludna 20 ember.

Én is mondtam, hogy dobjuk ki/adományozzuk el, amit több mint 2 éve nem használt, mert a 80as évekből is simán vannak cuccai, de nem. Amíg van hely, addig terjed. Elvittem egy ruhaboltba, ahova vihetsz be cuccokat és akkor kedvezménnyel vihetsz el. Nem jó, mert nincs semmi fölösleges, amit elhozna xD szerintem add fel, egyszerűbb elengedni.

2022. jan. 13. 18:17
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagyok öreg, nem vagyok gyűjtögető, de időnként kidobok valami bizbaszt, amire soha nem volt szükség és olyankor szentség, hogy másnap kellene.

Ebből okulva feltételezem, hogy aki már többször megjárta így hosszabb élete során, az kevésbé lazán dobál ki dolgokat.

A kaja meg a fagyasztóban jó helyen van, ha ésszel kerül felhasználásra. Mindig a régebbi és nem feleslegesen rohad évszámra.

Tényleg nem tudni milyen, eddig elképzelhetetlen helyzetek jöhetnek, amikor jó, ha van mihez nyúlni. Nem is kell éhínség, vírus vagy háború elég csak a rohamos áremelkedésekre gondolni, vagy egy munkahely elvesztésére.

2022. jan. 13. 18:33
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Az anyósomék ilyenek. A férjem, amikor még anno velük lakott (mármint akkor még nem volt a férjem) annyit ért el náluk, hogy az ő szobájába egy idő után nem pakolhattak. Ha megpróbálták, a férjem kitette a folyosóra. Így nagyjából áttekinthető maradt a szobája. (Mielőtt a férjembe kötnétek bele: egy komplett beépített szekrényt telerámoltak a sz.rjaikkal. A férjemnek egyetlen egy komódja maradt a cuccainak.)

Nem lakunk velük, de kriminális, amit művelnek. A lakóterük kb. 50 m2, de a pincével, padlással, garázzsal, nyári konyhával, műhellyel és a fészerrel (az utóbbi hármat külön építették, mert nem fértek el) durván 150 m2 szemetük van. Eszméletlen. Van egy rakás dolog, amit a fiuknak tesznek el (azaz kacatok, amiktől képtelenek megválni), amiket elhozunk és itt kidobjuk őket.

Szerintem sokat sajnos nem tudsz tenni.

2022. jan. 13. 18:37
 15/23 anonim ***** válasza:
68%
Na és még vajon mit fog majd halmozni? Azt már tudjuk hogy a lejárt cuccokat nem dobja ki és lottózni akar... kövi fejezetet este fogjuk emgtudni.
2022. jan. 13. 19:17
 16/23 anonim ***** válasza:
81%
A lejárt cuccokat kidobod, ennyi.
2022. jan. 13. 20:14
 17/23 anonim ***** válasza:
97%

Nekem pl. tele van konzervvel (mindenfélével) és instant tésztával, levessel stb. a konyhakredenc.

Na nem azért, mert félek egy zombiapokalipszistől, hanem mert van nap, amikor csak egy kenyeret, két paradicsomot stb tudok venni a munkaidőm miatt, és ebből kreálok gyorsan valamit. (általában reggel 5-re megyek dolgozni, és este 8-ra érek haza).

Szombat-vasárnap meg a mélyhűtőben lévő cuccokból.

Igen, van több ágynemű és törülköző is a szekrényben, de azért, mert a szennyest egybe gyűjtöm, és -szintén a munkám miatt- csak hét végén tudok mosni. Tehát ha összegyűlik egy mosógépre való fekete/fehér/színes cucc, akkor van mosás.

És akkor is csak egy töltetet -mert kicsi a szárító.

Igen, van sokszor olyan is, hogy azzal szembesülök, hogy a megenni kívánt "izé" lejárt.

2022. jan. 13. 22:22
 18/23 anonim ***** válasza:
43%

#8 ha valami történik velük és kisebb lakásba kell költözniük akkor attól a sok cucctól neked kell megszabadulnod, mint gyerekük neked kell majd segíteni.

#13 Ha valamit évekig nem használsz akkor vagy add el vagy dobd ki, szerszámok és alapanyagok ezalól kivétel, de nem kell 5 szerszámkészlet 6 kabát és random dolgok amiket nem használsz

#17 Az nem gyűjtögetés, hanem okos vásárlás, nekem is tele van a fagyasztóm dolgokkal, mert könnyebb venni 2-3 kg husit, feldolgozni és lefagyasztani, mint állandóan boltba futkosni, a különbség az hogy az én fagyasztómba nem találsz 2 hónap ál régebbi dolgot.

2022. jan. 14. 01:18
 19/23 anonim ***** válasza:
77%
Ilyet én is csinálok, csak okosan, hogy minden lejárat előtt elfogyjon. Anyámat láttad volna... Ő a borosüvegeit kezdte bedugdosni a szekrényeimbe, iróasztalom alatti polcokra, mert annyit vedelt, hogy nem tudott egyszerre ennyi üveget eldobni, magánál meg nem tudta tárolni, mert meglátják a vendégek... Egyszóval szégyellte, és nálam dugdosta. Berágtam egyik nap, amikor megkértem, hogy tüntesse el őket, és még neki állt feljebb... Leszégyenítettem az egyik vendége előtt, amikor elkezdtem kihordani őket a kukába. 2 hónap alatt tudtam megszabadulni alatta, minden levitt szemétbe beledugtam 5-6 üveget.... A lényeg, amit ebből ki akartam hozni, hogy amíg nem megy a személyes tered rovására ez a "halmozgatás", addig inkább meg se szólalj, mert ezek gondolom többségében hasznos dolgok. Ha meg pazarolnak, és a felét ki kell bacni a kukába, akkor be kell vezetni a céltudatos bevásárlást, listát írni, kinek mire van szüksége. Ennél többet nem tudsz tenni. Örülj ha meghallgatnak, és nem önfejűek. :D
2022. jan. 17. 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:
44%

Egyébként lehet em hülyeség amit a szüleid csinálnak, mert most még 3 hónapig "árstopp" van az alapélelmiszereken, de én a hétvégén voltam piacon és a kínaiak 150 ft ot raktak rá a tusfürdőre amit szoktam venni, meg minden más is ilyen 15%-30%-kal drágább volt náluk.

Lehet tudnak valamit...

A benzinár stoppot is ki tudja meddig tudja majd tartani a kormány, kiderül mi lesz a "választások" után...

2022. jan. 17. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!