Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért készül állandóan meghalni?

Miért készül állandóan meghalni?

Figyelt kérdés

Apukám már 35 éves kora óta halni készül. Azóta már eltelt 20 év, azóta is ezt csinálja, de nem értem hogy miért.

Nem tudom mi ennek a pszichológiai háttere, de mindig is furcsálltam az ilyesfajta viselkedést.

Mindig amikor valami baja van, elkezdi mondani: “ha esetleg bármi történne velem, akkor…” - ez a mondat elhangzik minden hónapban minimum egyszer.

Már konkrétan minden le van egyeztetve, hogy mi történik ha tényleg bekövetkezik a baj. Még az örökség is le van beszélve.

Szóval miért készülnek halni ezek az emberek?

2022. jan. 8. 08:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
Van olyan kérdés, ahova nem böfögi be valaki, hogy "narcisztikus"? :D
2022. jan. 8. 13:21
 12/17 anonim ***** válasza:
20%
#7-es 8-asnak: Nem tűnt fel a kérdésből hogy 20 éve ezt csinálja az apuka? "egyszer csak majd tényleg meghal" ???? Igen.
2022. jan. 8. 13:26
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Nekem van egy ilyen ismerősöm. 34 éves srác, de már most azt mondja, hogy szerinte nem fogja megélni az 50-et, szóval ő is már fél lábbal a sírban képzeli el magát.

Nála az az ok, hogy nagyon fiatalon, huszon1-2 évesen leukémiás volt. Volt kemó, sok-sok kórházi kezelés, de ma már sok éve jól van, van két gyereke is. De eléggé biztos benne, hogy ő már elhagyta a félutat jelző táblát, ha értitek mire gondolok.

Ilyen oka is lehet.

Most olvasok egy könyvet az örökölt családi mintákról. Abban arról írnak, hogyan adhatjuk át a gyerekeinknek a saját nyavalyáinkat, félelmeinket, traumáinkat. Visszafelé is igaz a dolog - mi is cipelhetünk olyan traumát, félelmet, nyavalyát, ami nem is a miénk, hanem a szüleinké volt vagy a nagyszüleinké.

Lehet vitatkozni azon, hogy ebben hiszel-e vagy sem, de ha belegondolsz, az biztosan igaz, hogy a szófordulatokat, attitűdöket ösztönösen örökítjük és öröküljük. Szóval lehet apud is ugyanezt a mantrát (Ha majd nem leszek... Ha bármi történne velem...) hallotta az ő szüleitől és/vagy nagyszüleitől, és automatikusan fut benne is a szoftver. És mondja, amit hallott - anélkül, hogy leellenőrizné, hogy amúgy mennyi valóságalapja van rá nézve.

2022. jan. 8. 13:43
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
11: Nincs. Pár embernek ez már mániája itt a toxikus mellett. :D
2022. jan. 8. 13:50
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
Azért mondjuk nem kellene mindenkire egyből rásütni, hogy nárcisztikus. Azok amúgy legtöbbször nem szokták magukat sajnáltatni, azok istenítik magukat. Ez inkább depresszió, vagy valami egyéb lelki probléma, ahol cél a figyelemfelkeltés. Nyílván nárcisutikus is lehet, de azért nem mindenki az egyből. A toxikus szülő fogalmával meg az a baj, hogy mostmár kb. mindenkire ráfogják, aki nem nyalja ki a gyerek seggét teljesen. Pl. nem támogatja a hülyeségeiben. Nekem pl. tényleg mérgező anyám van, igen csak hozzájárult ahhoz, hogy egy mentális roncs lettem, 30 éves leszek és egy nagy 0 vagyok, szóval igen megmosolyogtat, hogy egyesek ártatlan dolgok miatt fogják rá a szüleikre, hogy mérgezőek. Ezt természetesen most nem a kérdésre értem, ez a komment arra válasz, hogy divat mindenkire ráfogni.
2022. jan. 8. 14:01
 16/17 anonim ***** válasza:
83%
8. úgy tök őszintén. az elhunytnak már nem tök mindegy, hogy hova temetik el?
2022. jan. 8. 14:33
 17/17 anonim válasza:
15%

Nekem kifejezetten szimpatikus, ha valaki fel van készülve a halálára.

És itt nem arra gondolok, hogy már a temetés időpontja is megvan, vagy mindennap elmondja, hogy mindjárt meghal.

De az nem baj, ha van egy végrendelet, vagy megmutatja a családjának, hogy egy szekrényben/számítógépes mappában megvannak a fontosabb dokumentumok, jelszavak, összeszedve a vagyonelemek, stb.

Meg tudja könnyíteni a hozzátartozók dolgát.

2022. jan. 9. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!