Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőnek mennyire ideális...

Szülőnek mennyire ideális beleszólni a felnőtt gyereke szerelmi életébe?

Figyelt kérdés
Van joga a szülőnek a 23-24 éves gyerekének megszabni/kommentálni/megítélni kivel, mikor, mennyi időt tölthet?
2022. jan. 4. 17:46
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Igyszem, csak mindig bűntudatot kelt bennem és olyan érzésem lesz mintha tényleg valami "rosszat" csinálnék. Pedig az életem semmelyik területén nem vagyok szétcsúszva.
2022. jan. 4. 18:11
 12/32 anonim ***** válasza:
87%
Hát nem kéne már beleszóljon. Mivel már felnőtt a gyereke... És az ő dolga hogy kivel akar öszejönni és kivel nem. De sajnos vannak még szülők akik nem képesek felfogni és elfogadni hogy felnőtt a gyerek és nem szabhatnak meg nekik bizonyos dolgokat. Ha nem hajlandóak a szüleid leállni ezzel a dologgal hogy Meg határozzák hogy kivel gyere össze akkor költözz el otthonról mert jobban jársz!.
2022. jan. 4. 18:16
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
Még a tiniébe se! Nemhogy egy felnőttébe...
2022. jan. 4. 18:17
 14/32 anonim válasza:
93%

Átérzem a helyzetedet, nekem is hasonló "élményeim" voltak a karantén alatt, amikor bezárt az egyetemi kolim és ideglenesen vissza kellett költöznöm a szüleimhez.

A bűntudatkeltés (vagyis az azzal való próbálkozás) anyukámnak is kedvelt technikája volt, amikor nem úgy csináltam valamit, ahogy ő elképzelte.

Gondolj arra, hogy felnőtt huszonéves, önálló nő vagy, jogod van leállítani a megjegyzéseit. Ne hagyd, hogy visszakényszerítsen a gyerekszerepbe, ne foglalkozz a megjegyzéseivel. Bűntudatot sem kell érezned, inkább neki kellene, hogy még mindig gyerekként kezel, ezáltal korlátol és rombolja az önbizalmad.

Kitartást addig, amíg el tudsz költözni! 22L

2022. jan. 4. 18:23
 15/32 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem sem ideális,ha a szülő a már felnőtt gyereke életébe beleszól. Legyen szó bármilyen területről.

Én apám arra tesz folyton megjegyzéseket, hogy nem szereti Budapestet, ilyen rossz meg olyan rossz, hogy bírok itt meglenni - mikor közben szeretek itt élni, jól mennek a dolgaim, kialakítottam a saját életemet. Ráadásul ő full nem itt lakik, évente max ha 1x feljön, úgyhogy pláne nem értem,mire fel ez a nagy ócsárolás. De ezt el kell engedni, ilyenkor egyik fülemen be, a másikon ki. Ezt tanácsolom neked is kérdező ;)

30N

2022. jan. 4. 18:24
 16/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)

Nem gondoltam hogy ez ennyire jelen van másoknál is, kitartást nektek is.

2022. jan. 4. 18:27
 17/32 anonim ***** válasza:
91%
Miért van bűntudatod, ez az első kapcsolatod? Ismered anyádat, gondolom másban is ilyen irányító/korlátozó. Ha egészséges párkapcsolatot akarsz, ki kell állnod magadért!
2022. jan. 4. 18:31
 18/32 anonim ***** válasza:
93%

Hát pedig ez egyáltalán nem ritkaság. Anyukámnak volt még a mániája, hogy jó szándékból minden döntésemet megkérdőjelezte... Én tudom, hogy nem akart rosszat soha, de ez a "ha valaki jót akar,az én vagyok" hozzáállás már nagyon zavaró volt és már szinte úgy éreztem, hogy nélküle életképtelen vagyok. Hála istennek ez azóta változott, én is normalizálódtam úgymond és ővele is sikerült megbeszélni. Apu keményebb dió, nehezebben enged.

#15 voltam

2022. jan. 4. 18:32
 19/32 anonim ***** válasza:
91%
Ugy kb semennyire ideális helyzetben.
2022. jan. 4. 18:36
 20/32 anonim ***** válasza:
13%
Amíg otthon laksz, addig szüleidnek joga van mindenben beleszólnia, mivel az ő lakásukba laksz. Ha ez nem tetszik és annyira felnőttnek érzed magad, nyugodtan költözzél el albérletbe, munkásszállóra, vegyél ki szobát, költözz össze vkivel...stb és akkor majd szüleid nem fognak beleszólni. Annyira szépen, hogy mindenki dobálózik, hogy jaj felnőtt vagy így meg úgy, meg ilyen olyan jogaid vannak, de ahhoz képest mégis szülei lakásán élnek...
2022. jan. 4. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!