Hogyan lehet elviselni a család drámakirálynőjét?
Anyámról van szó, akivel már 18 éves korom óta nem élek együtt, de azóta is folyamatosan csinálja a balhét meg a hisztériát.
Tipikus sz*rkeverő, aki kibeszél a hatád mögött, mellé még hazudik is, hogy eladhatóbbnak, izgalmasabbnak tűnjön a sztori. Olyan, akitől Karácsonykor menekülsz, mert túl sok.
Nincs tisztelettel másoknak az érzelmeire, szemrebbenés nélkül feltépi a sebeket. Az egyik rokonunk elvetélt, erre ő elkezdte faggatni, miközben a nő még fel sem dolgozta a történteket. Beleavatkozik mások életébe, elmondja hogy ki mit csináljon és mikor, persze csak neki lehet igaza.
Szerencsére vége van az ünnepeknek, ezért valamennyire lecsillapodott.
Akinek hasonlóan viselkedik az anyja, az hogyan bírja ki idegösszeroppanás nélkül az ünnepeket?
Nem fáradnék vele.
Telefont nem felvenni (esetleg: szűrőlistára tenni a számát/számait)
Közösségi oldalon blokkolni, és a többi.
Aki szerint az anyja rosszul nevelte a kérdezőt, az melyik lovon és merrefelé ül?
Jó, annyiból van igazsága, hogy aki ekkora érzelmi manipulátor, annak személyiségzavara van, azzal pedig valóban nem lehet korrektül gyereket nevelni, de itt akkor sem hiszem, hogy a kérdezőnek kellene érvényteleníteni az érzéseit, vagy túlozna.
Az exanyósom volt dettó ugyanez, a lánya, az akkori párom meg sajnos labilis volt, ami abból állt, hogy besértődött az anyjára (nem ok nélkül), de aztán pár hét után, mintha mi sem történt volna, elkezdett dörgölőzni hozzá, az anyja pedig minden téren kihasználta, anyagilag, érzelmileg, rátelepedett az életünkre, végül a kapcsolatunk megromlott.
A Kérdezőnek csak annyit, hogyha nem élsz vele, örülj neki és próbáld minimalizálni a kontaktust vele. Valamint szard le, mit pletykál.
Hasonló az én anyám is.
Fokozatosan zártam ki az életemből és azóta egész jól vagyok. Csak néha kap el a gyomorgörcs ha rá gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!