Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt velem anyukám?

Miért csinálja ezt velem anyukám?

Figyelt kérdés

Mielőtt belekezdenék a sztoriba, leszögezném az elején, hogy nem hálátlan akarok lenni, de már rohadtul bánt anyukám viselkedése.

Adott volt a szituáció, karácsony. Nálunk a családban mindenki velem van bajban, hogy minek örülnék. Már alapból ez rosszul esik, mert azt érzem, nem figyelnek rám, pedig szoktam azért olyan dolgokról beszélni, amik tetszenek. Pont ezen felindulva, összekészítettem egy kívánságlistát, amit el is küldtem nekik december elején.

December 22-én anyukám elém állít, hogy hát ő semmit nem vett azok közül amit én átküldtem, ő nem ismeri azokat az oldalakat (mindenhonnan vadul rendelget, de onnan ahonnan nekem kellenének dolgok, onnan nem) és tulajdonképp nem vett még nekem semmit. Tök rosszul esett és el is ment a kedvem már akkor az egész karácsonytól, mert mindeközben én vadul készültem, vettem mindenkinek ajándékot. Majd erre rá 10 percre elkezdte nekem mutogatni, hogy öcsémnek, meg nővéremnek miket vett. Igen, középső gyerek vagyok. Meg is jegyeztem, hogy milyen érdekes, nekik tudott mit venni, nekem meg nem, na akkor én voltam a rossz persze.

Na mindegy megvolt 24-én az ajándékozás, én alapvetően tárgyi ajándékokat vettem, de tök sok időt öltem bele a megtervezésübe stb. Nővérem családi képeket nyomtatott ki és kereteztetett be. Amikor nővérem ajándékát meglátták, kijelentették, hogy ez mennyivel jobb ajándék mint azok amiket én adtam. Na ez rohadtul szarul esett és még vagy 3x-4x elmondták ezt.

Ezek után teljesen elment a kedvem a karácsonytól, pedig ez a kedvenc ünnepem és minden évben ez van, hogy belém kell rúgni. Ilyenkor nyilván magamba fordulok és nincs is kedvem velük lenni, de emiatt is én vagyok a rossz. Ha anyát szembesítem a dolgokkal, letagadja.

Már nagyon unom, belefáradtam, hogy én mindig az utolsóként kullogok a sorban. Miért kell ezt csinálnia?

2021. dec. 27. 13:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tesóid ennél spécibb ajándékot kaptak, akkor érthető a frusztrációd, különben nem
2021. dec. 27. 13:44
 12/14 A kérdező kommentje:
A tesóim alsóhangon 30-40.000 Ft értékben kaptak ajándékot. De nem is az értékük érdekel, hanem hogy nekik időben készültek és gondoltak rájuk, engem pedig az utolsó pillanatra hagytak
2021. dec. 27. 13:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor úgy tűnik, az ajándékozós ügy egy tünete valami mélyebb problémának. De

ezt valószínűleg te is érzed. Jól teszed, hogy elköltözöl.

2021. dec. 27. 14:04
 14/14 anonim ***** válasza:
97%
Hát kérdező nagyon sajnálom. De ha bajban lesznek majd rád fognak támaszkodni, mert a másik kettő leszarja őket. Te meg örülsz, hogy végre veled is foglalkoznak. Bocsánat ez a környezetemben a tapasztalat. Általában bejön az, hogy szard le őket te is. És ha beléd kötnek szembesítsd, hogy csak azt adod vissza amit te kaptál. Jövőre én tuti nem vennék nekik semmi különlegeset, csak egy ilyen semmilyen ajándékot. Ne is fáraszd magad ezzel.
2021. dec. 27. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!