Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem új telefont? ( Bővebben alul )
Mert már régi telefonom van és nem olyan jó és a szüleim mindig azt mondják, hogy majd lesz. A szülinapom már januárban lesz és szülinapomra szeretném és semmi mást nem akarok csak az új telefont a szülinapomra. ( Redmi Note 7 telefonom van és már merül hamar az aksia meg kevés benne a tárhely 64GB és nekem az kevés, mert én szoktam csinálni sok fényképet stb. És valamilyen samsungot szeretnék vagy redmit.
Köszönöm előre is a válaszokat 🙂
A Note 7 2019-es telefon. Egyáltalán nem régi.
A képeket mentsd át gépre, ne pakold tele felesleges dolgokkal, és máris elég lesz a 64 giga.
Én nem ezt kérdeztem, hogy régi vagy nem hanem azt kérdeztem, hogy hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem új telefont?
Még bárki írhat választ.
Milyen értékű ajándékot szoktál szülinapodra kapni?
Az átlag ajándéknál nem nagyobb értékű készüléket kérhetssz maximum.
-Hamar merül az aksija: Ne nyomkodd egész nap, és akkor bírni fogja. Esetleg vegyél egy PowerBank-ot.
-Kevés a tárhely: Vegyél egy MicroSD kártyát (128-ast már 10.000 alatt is kapsz, 64-est kb. 5000-ért) és arra pakold a képeket, videókat. Illetve ne tölts le rá minden marhaságot.
-Karácsonyra mit kaptál/kértél?
-Hány éves vagy? Elég gyerekes az ilyen viselkedés
-Esetleg ha teheted, vállalj munkát és/vagy gyűjts pénzt bármilyen módon (Pl. ha kapsz zsebpénzt, azt tedd félre) majd közöld a szüleiddel, hogy szülinapra telefont szeretnél, de ha kell, kipótolod az árát.
Szépen megkéred őket, nem rávenni kell őket, hanem megbeszélni. Nem tudom, hogy anyagilag hogy állnak a szüleid, covid miatt sok család szívott, köztük én is. A bevételeim száma jelentősen le csökkent 1 év alatt. Nem hiányzik egy 50-100-res kiadás, főleg így karácsony után.
Amúgy, 3 dologot megcsinálsz és utána is fent állnak ezek a problémák, akkor már jó érv a cseréhez.
1. lementesz mindent a telefonról - képek/videók/zenék stb.
2. csinálsz egy gyári beállítások alapértelmezettre állítást
3. nem rakod teli minden app-pal és ha igen, akkor pl beállítod, hogy ne fusson a háttérben.
Ha ezek után is kevés a tárhely és gyorsan merül az aksi, akkor elmondod a szüleidnek, h mi a szituáció, igérsz fűt fát, kitakarítod a szobád, megigéred hogy kitünőre javítod a bizonyítványod és talán megkapod.
Kevés a tárhely? Rakd újra a telefont és töröld le ami felesleges.
Régi? 2017-es telefonom van, arra tökéletes amire használom.
Szar az aksi? Kérj aksi cserét...
Te se tudod minek új, de legyen. Ha meg fotózni akarsz akkor meg ne telefont hanem kamerát kérj.
Vagy ha nagyon kell tessék elmenni dolgozni. Majd ha 2 hónapot gürizel egy nyüves telefonért akkor fogod megérteni a dolgok értékét. Gondolom 100+ ezrest telefont akarsz, de azt is lecseréltetnéd 2-3 év múlva.
Nos ha valamit szeretnél, nem csak telefonban, nem kikönyörögni kell hanem elérni.
Több okból is, de a legnyomósabb ok hogy egyszerűen hamarabb fog menni, illetve jobbat lehet. Na persze több melóval jár.
Ha már mehetsz dogozni akkor beszélj a szüleiddel, hogy anyu, apu, szeretnék elmenni dolgozni, mert nem vagyok elégedett a telefonommal és szeretnék egy másikat. Segítsetek légy szíves hogyan hol tudnék diákmunkát találni. Örömmel fognak ugrani a dologra.
Ha meg nem tudsz dolgozni akkor egyrészt nem karácsony után kell ilyet kitalálni, mert nyilván nem karácsony után akarnak költségeket a nyakukba. Másrészt leültök és megpróbáljátok megbeszélni. Vacak a telefonom ezért meg ezért. Ha értelmes dogokat mondasz elhiszik.
Na persze az igényeidet vissza kell fogni és előtte megpróbálnám az akkun kívül a többi dolgot megoldani, lehet egy akku cserét bevállalnak gond nélkül. Másik telefon 100k -s költsége nem hiányzik egyik családi kasszának se karácsony után.
Megfelelő viselkedés, ha kérsz és ezért tenni is hajlandó vagy nem csak balhézni akkor jó szívvel fogják adni ha megtehetik.
Ellenben ha csak követelőzöl és balhézol akkor a legolcsóbb értelmeset préselik ki magukból. És még savanyú is lesz a szájuk íze utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!