Ha szakadt farmerbe vagyok, akkor miért mondja apám hogy felakadtam a kerítésen, vagy beleakadtam valamibe?
Racionális embernek egy irracionális cselekvést sosem fogsz tudni megmagyarázni. Nem látja értelmét neki, így nem fogadja el. Lehet, hogy 20 év múlva már olyan télikabátok lesznek divatosak, amik alja csak a köldökig ér. Most ilyenre azt mondjuk, hogy semmi értelme, mert pont a lényegét veszti el, hogy melegítsen. De a következő generáció aki ebbe nő bele, ezt nem fogja figyelembe venni, nem fogja érdekelni hogy értelmetlen a ruha és az se, ha mi azt mondjuk neki, hogy "letépte rólad a kabátod másik felét egy kutya?". Mindenki úgy gondolkozik felnőttként, ahogy gyerekként felnőtt. Ezelőtt 30 és mégtöbb évvel a racionalitás volt az, amivel el lehet érni valamit, mindenkinek ezt kellett követnie. Most már ez nincs így, egyre több radikális, elborult gondolkodású ember lesz a világon, mivel a jelenlegi élettel össze lehet egyeztetni ezt is. Ez hatással van mindenre, a divatra meg végképp. 2-3 évtizede elindult egy olyan irányba a hétköznapi divat, ami az ésszerűséget mellőzi. Mivel ez a tendencia folytonos és a már felnőtt emberek nem válnak egyre ésszerűtlenebbé a külső hatásokra, ezért ők az idő előrehaladtával az új, a korábbinál még értelmetlenebb trendeket már nem fogják tudni szívből elfogadni. Ez nem csak most van így, hanem később is így lesz. Mi sem fogjuk elfogadni a 10-20 évvel későbbi divatot. Nehogy azt higgye bárki is, hogy "én majd támogatni fogom a gyerekem bármi is lesz", mert nem fogja, mert aminek nem látja értelmét abban nem fog segíteni neki.
Szóval aki megkapja ezt a "lenézését" a szüleitől/nagyszüleitől, az inkább örüljön neki, mert ez azt mutatja, hogy még képesen értelmesen gondolkodni, nem ment az agyukra a demencia. El fognak érni előbb-utóbb egy olyan állapotba, hogy nem fognak szólni ilyenért, nem lesz semmiről véleményük, mert agyilag annyira megváltoznak hogy nem fogják tudni értelmezni a világot. Addig örüljön mindenki, amíg ez nem következik be.
" Mindenki úgy gondolkozik felnőttként, ahogy gyerekként felnőtt. "
Ez konkrétan hülyeség.
Mellesleg a szakadt farmer a 90-es években is divat volt, apádnak rossz a humora vagy nagyon feledékeny :D
„Anyám válasza volt, hogy a szakadt nadrág a divat.”
És alighanem vérig sértette szegény punkot, akit ezzel divatmajomnak nevezett... :D
Ne csináljunk már úgy, mintha a szakadt farmer most hullott volna le az égből az istenek ajándékaként. 1975ben születtem, azaz 46 éves vagyok, és tinilányként én is hordtam szakadt farmert a kilencvenes évek elején. És más is.
Nekem konkrétan azt mondta egy bácsi, hogy kutyákkal találkoztam-e. Mondtam valami hülyeséget, oszt jónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!