Ha megtudtam, hogy van egy felnőtt gyerekem, aki 23 éves, jogilag indíthatok apasági keresetet ?
Értem, de akkor nincs esélyem , hogy törvényesen is az apja legyek ?
Mindent vállalnék, mondom nem is tudtam , hogy van gyerekem.
Az apasági keresetet ügyvéddel kell megbeszélned.
Viszont sok értelme nem lenne, max annyi, megváltozna az apa neve a gyerek születési anyakönyvében talán.
De attól még számára egy vadidegen ember maradsz, aki megjelent az életében.
A gyerektartás egyébként a szülőnek jár, nem a gyereknek.
Talán kulturált embereknél az ilyesmit 3-asban leülve lehetne megbeszélni, letisztázni. De utána sem biztos, hogy egy felnőtt fiatal bármi módon kötődne hozzád csak azért, mert genetikailag te vagy az apja.
Amúgy bemondásra nem venném 100 %-ra, hogy valóban a fiad az a fiatal.
Pár nappal ezelőtt volt itt egy kérdés, amiben a 23 éves fiú félt attól, hogy az apja, akit azelőtt nem is ismert, apasági tesztet akar. Vagy valami hasonló. Most nem találom a kérdést, de szerintem ugyanaz a kérdező, csak most megfordította a történetet.
Apaság megdöntése iránti pert a kiskorú gyerek anyja, a hivatalosan bejegyzett apa és a nagykorú gyerek indíthat. Te nem.
Ha rá akarsz hagyni valamit, arra a végrendelet a megoldás.
23 éves. A gyerektartással már régen elkéstél.
Én a helyedben csak ismerkednék vele egyenlőre. Aztán majd kialakulnak a dolgok. Elhiszem,hogy tök jó,mert lett egy fiad hirtelen,de neki volt apja eddig is. Ő ezt másképp fogja fel,mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!