Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bunkó vagyok anyukámmal? Ha...

Bunkó vagyok anyukámmal? Ha igen, hogyan változzak meg? (16L)

Figyelt kérdés

Az anyukámmal régebben nem volt valami szoros a kapcsolatom. Ez kb. két-két és fél éve változott meg. Akkor depressziós voltam és véget akartam vetni az életemnek, mert úgy éreztem, egy átok vagyok mások életében. (kitudja, lehet hogy igaz) Abban az időszakban rengeteget kiabáltak velem a szüleim… De igazából Anya segített túljutni ezen.

Azóta sokkal szorosabb a kapcsolatom vele, mindenben számíthatok rá. Az egyetlen probléma az az, hogy teljesen különbözünk egymástól (ízlésben / stílusban). Én pedig gyakran túl őszinte vagyok hozzá, kimondom amit gondolok…

Pl.: Ő nagyon szereti a rock és a retro zenéket. Gyakran hallgat ilyeneket, full hangerővel… Én pedig kifejezetten utálom azokat a zenéket hallani, még halkan is. Ezért mindig, kb fél óra “szenvedés” után, ha nem állítja le, nem bírom megállni, hogy ne rontsak be hozzá, hogy “ Kussoltasd már be azt a sz4rt! Szétmegy tőle az agyam! “. Igen, tudom, hogy ez nagyon bunkó, de ő is tudja hogy nagyon zavar, és ezáltal csak még jobban idegesít, hogy hallgatja HANGOSAN…

Egy másik példa a bunkóságomra / túl-őszinteségemre, hogy mindig kritizálom az ő ízlését. pl.: Tetszik neki egy ruha, de nekem nem, és ezért hangosan kimondom : “hát ez bénán néz ki../ ronda”. De van, hogy tényleg nagyon túlzásba esek és azt mondom: Te hülye vagy?/ Ez most komoly? stb… Ezek után mindig bűntudatom van és csak “vágom a fejem a falba”, hogy hogyan lehetek ekkora s3ggfej…

Egyébként suliban (de igazából sehol) nincsenek barátaim. Anyukámat tekintem az egyetlen “barátnőmnek”. Csak rá számíthatok az életben, főleg mióta elváltak a szüleim… Ő az egyetlen, akivel tudok beszél(get)ni. (Amilyen nyomorék vagyok.)

Nagyon szemét vagyok? Ha igen, hogyan tartsam vissza magam? Csak nálam van ilyen / ez nem lehet természetes? Nem tudnék valahogy változni?

2021. dec. 9. 22:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt kinyitod a szádat, hogy valami sértőt mondj neki, lassan számolj el tízig. Amúgy lehet gyakorolni az önuralmat, mert a felnőtt életben nagy meglepetésben lesz részed.
2021. dec. 10. 08:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A kommunikációdon, stílusodon kellene változtatni. Karácsonyra, ha van rá anyagi lehetőséged, vegyél neki egy vezeték nélküli fejhallgatót. Tök jó, hogy értékeled, hogy anyukád melletted állt, de próbálj meg korodbeli barátokat is szerezni.
2021. dec. 10. 08:57
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Most mindent leírtál a tinikor tipikus viselkedésformáiról. Meg akarsz halni, bunkó vagy, és gyötör a világfájdalom.

Két lányom van, még kicsik, de előre félek ettől az időszaktól. Ezt felnőttként azért nehéz lehet elviselni.

Ülj le anyukáddal, és beszéld meg vele, mi az, ami zavar, pl ez a zenehallgatás. Vegyen magának fülest, és ne idegesítsen feleslegesen, mert hosszú távon jó kapcsolatot szeretnél vele, és ezzel nem segít. Beszéljétek át ezeket a dolgokat, belátva a saját hibáidat is, és hogy próbálsz ezentúl kedvesebben megnyilvánulni.

Nagyon nem beszélsz szépen. Egyszer mertem lehülyézni anyámat, olyat kaptam, hogy máig emlékszem rá. Senkit sincs jogod lehülyézni, azt pláne nem, aki kisebb-nagyobb hibákkal ugyan, de gondoskodik rólad.

2021. dec. 10. 09:33
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az építő jellegű válaszokat!

-Egyébként tavaly már odaadtam neki a bluetooth fülhallgatómat, de nem akarta használni.

-Nálunk már kiskoromtól fogva átlagos volt a “csúnya szavak” használata, úgyhogy az úm. “megszokott” nálunk. De ez nem azt jelenti, hogy ezzel nem lehet megsérteni másokat…

-Azért nincsenek barátaim, mert félek, hogy nem érdeklek senki, ezért nem beszélek magamról senkinek, csak ha kérdeznek. Így nekem soha nem megy a beszélgetés. Nem hinném, hogy autista lennék, mert értem a gesztusokat és az érzelmeket…

-Sportolni sajnos nem lehet nekem (nem részletezném, hogy miért)…

2021. dec. 10. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Biztos vagy benne h nem sportolhatsz? Még a kezetlen-lábatlan embereknek is van lehetőségük sportolásra. A szívbetegeknek is.
2021. dec. 10. 12:20
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen, orvosok mondták :( De tapasztalatból is tudom, hogy nem szabadna..
2021. dec. 10. 12:53
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valami hobbi ami agyilag kicsit pihentet.
2021. dec. 10. 22:34
 18/18 anonim ***** válasza:
60%

Szia Üdvözöllek.

Először is Én is utálom a Rock zenét, de anyukád lehetne azért tekintettel rád, nem kéne zavarni téged, egy idő utan hallgathatná fülessel, vagy halkabban. Te pedig ne legyél bunkó, mert anyád tart el, anyad hazaban élsz! Tudd hol a helyed és tudd kitől kapsz enni! Úgyhogy próbáld meg visszafogni magad. Inkabb beszelj anyukáddal vagy vegyel neki egy fejhallgatót, kérd meg, hogy ne hallgassa oylan hangosna a zenet, ha kell akk többször kérd!

Ami meg anyukád ruhait illeti ő gondolom nem 20 meg 16 éves (nyilvan) úgyhogy neki mar mas tetszik, mas ruhák kellenek! Ezt vedd tudomásul, ne legyél ilyen bunkó ink za o izlesen belul segits neki valasztani ruhakat!

Amúgy tök aranyos lány vagy mindenkinek van hibaja hidd el, senki sem tökéletes, úgyhogy te is meg anyukad is valtozhatna jo iranyba és akk szebb vilagunk lenne.

F

2021. dec. 10. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!