A húszas és harmincas éveikben járó hölgyektől kérdezem: szeretnél gyermeket?
19
Ez fordítva is igaz! Nézd meg a pontozásokat! Konkrétan a 69,a 66 és a 30%-os mindenkit lepontozott aki azt írta hogy nem szeretne.
El kell fogadni hogy mások vagyunk, más gondolkodással, más nézetekkel, csak kapásból itt megbukik a dolog, mert sokan ezt nem képesek elfogadni.
Mint ahogy már írtam, nem szeretnék gyereket, de soha nem ítéltem el azokat akik szeretnének. Persze ha tudja biztosítani a gyerek számára a megfelelő körülményeket. Akik a semmire szülnek, azokat még mindig elítélem és nem veszem őket kegyelembe!
Én sem akarok gyereket, meg a férjem sem. Látjuk magunk körül, hogy milyen sok családnak van anyagi gondja, akik gyereket nevelnek, és mennyi lemondással jár. Én nélkülözve nőttem fel, sokat irigykedtem másokra gyerekkoromban, mert rengeteg dolgot nem tudtak megadni a szüleim, még saját szobám sem volt, csak egy heverőm egy olyan szobában, ahol mindenki járkált. Ebbe az országba pedig még akkor sem szülnék soha, ha egyébként őrjítő vágyat éreznék rá, mert ettől a lepukkant, jövőkép nélküli putritól jobbat szánnék a gyerekemnek. Magyarországon átlagemberként nem lehet minőségi életet élni, én biztos nem szülök soha.
34/N
Nem látom értelmét annak, hogy gyerekem legyen.
Az egyetlen érvem mellette az, hogy kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne egy olyan ember, aki félig én vagyok genetikailag. Ezért cserébe viszont nem lennék képes az élet terhét rátenni valaki vállára.
Már ott kezdődik, hogy nem tudhatom, hogy elbírná-e a kapcsolatunk a gyerekvállalást. Hiába vagyunk ketten teljesen jól egymással, ha a gyerek felrúg mindent (és ez egészen biztos!). De tegyük fel, hogy nem hagy el minket az apja. Akkor 6 évesen (ha készen áll rá, ha nem) bekerül egy általában őrült rossz iskolai rendszerbe, ahol garantáltan meg fogják nyomorítani. Arról nem is beszéltem, hogy mi van, ha nem egészségesen születik, ha később kiderül, hogy autista, vagy beilleszkedési zavaros, ADHD-s, akármi. De egészségesen is megromolhat annyira a kapcsolatunk valami hülyeség miatt, hogy az életben nem nyitja rám többé az ajtót, pedig én rengeteg időt, energiát, erőforrást fordítottam rá. Baromira nem kell nekem ez a teher, köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!