Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyűlölöm anyámat. Hogyan tovább?

Gyűlölöm anyámat. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, nappalis egyetemista. Jogot tanulok, kitűnően. Sportolok, régebben a válogatottban is benne voltam. Rengeteg matekversenyt nyertem meg. Jól beszélek idegennyelveken. Dolgozom, sokat keresek, ügyes vagyok a munkahelyemen.

Na de a lényeg hogy anyámnak soha nem elég semmi, állandóan b.sztatott hogy kevés vagyok, nem csoda ha elhagyott a párom, bezzeg a másik mennyivel jobb, nem viszem semmire. Ha valamit jól csináltam azért is leszidott. Elköltöztem 16 évesen (akkor még csak koliba) de érzelmileg ugyanolyan bénító hatással volt rám. Állandóan szorongok, utáltam magam mert sosem voltam elég.

Az utóbbi időben egyáltalán nem beszéltem vele miután egy nagy sikerem után minősíthetetlen módon leordított, utána úgy éreztem magam hogy vagy felvágom az ereimet vagy nem beszélek vele többet.

Ma ismét beszéltem vele mert a bejelentett lakcímem miatt muszáj volt és azt éreztem hogy annyira intenzíven gyűlölöm még mindig hogy legszívesebben addig ütném amíg csak bírom.

Nem vagyok agresszív, amúgy kifejezetten kedves és behódoló vagyok általában ezért ez nem jellemző rám.

Mit tegyek?

Tudom hogy pszichológus kell de azon túl

2021. dec. 3. 22:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológuson túl, én némi meditációs-relaxációs elmélyülést csinálnék. Ugyanis, amíg bármilyen érzelem van benned valaki iránt, addig a "rabja" vagy az illetőnek. Mert a gyűlölet leköti a gondolataidat, dühöt csinál benned. Ismerem az érzést, én is végigmentem ezen, azzal a különbséggel, hogy én állandóan megbocsájtottam, és állandóan újra visszestem lelkileg, miután mindíg újrakezdődött a lelkiterror. Aztán sok év múlva ki tudtam mondani hogy elég volt, és onnantól kezdve se karácsonykor, se születésnapon, semmikor nem beszélek vele. Egy dolgot bánok csak, hogy nem 30 évvel korábban csináltam meg. Én elég sokmindent elveszítettem ezzel, olyan tárgyakat, amiket szerettem volna megtartani (pl. fényképek a kajaktúráról az iskolával, a kedvenc babám, stb.). De ez volt az ára annak, hogy végre felépüljek lelkileg.

Szóval magadban kell lezárnod, magadban kell elérned, hogy közömbös legyen számodra, hogy ő mit mond és csinál. És megszakítani minden kapcsolatot vele. És ha valami kapcsán eszedbe jut, csak csukd be a szemed, és radirozd ki a gondolataidból. Ne engedd, hogy a gyűlölet elhasználja az energiádat más fontos dolgoktól. A biztonság kedvéért cseréld le a telefonszámodat is, nehogy zaklatni kezdjen egy idő után.

2021. dec. 6. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!