Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 3 éves kisfiú mennyit fog...

Egy 3 éves kisfiú mennyit fog fel ebből ? Mit mondjak,ki vagyok?

Figyelt kérdés
Páromnak van egy becsúszott kisfia,egyéjszakás kalandból. 3-4 hetente látogatja a kisfiát pár órára. Párom többet szeretne foglalkozni a fiával de a gyerek anyja nem éppen közreműködő. A kisfiú elvileg csupa szív, szeret az apjával lenni,de hozzá van szokva,hogy apja havi egyszer,kétszer van pár órára. Olyankor végig vele játszik a párom. Végre engedélyt kapott a párom ,hogy a szombat-vasarnapot együtt töltsék. Engem nem ismer a kisfiú, és mivel fiatal is vagyok fogalmam sincs mit mondjak neki, én ki vagyok ?!? Csak nem azt,hogy apu barátnője ?! Rettegek,mi lesz. Én jóba szeretnék vele lenni. Azon gondolkodtam veszek Kinder tojást, ásványvizes kubut, valami kis játékot(még nem tudom mit) elvisszük játszótérre, nézelődni ,ebédelni. De biztos ott fog benne motoszkalni,hogy na de ki ez az idegen néni ?!
2021. nov. 29. 20:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem amíg ők együtt lesznek, te írd meg a házit, mert max 16 vagy.
2021. nov. 29. 21:27
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Legyél kedves, elfogadó. Ne akard nevelni, az a szülei dolga. Te legyél a nagy "barátja". Lényeg hogy jól érezze magát Veled és te is Vele. Lazaság és nyugi
2021. nov. 29. 21:46
 13/18 anonim ***** válasza:
20%
Részletezni nem kella dolgot, simán csak ismerős aztán ennyi.
2021. nov. 29. 23:41
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
Nem értené a barátnő fogalmát, legalábbis szerelmi értelemben. Megmondod egyszerűen a keresztnevedet. Ha nagyon szeretnél adni valamit, akkor egyetlen, de tartós dolgot javasolok (pl.kis könyvecske, vagy plüssmaci). És ne gondold túl. Remélem minden rendben lesz, a bántó kommenteket card le, frusztráltak, akik itt élik ki az agressziójukat.
2021. nov. 30. 07:46
 15/18 babyboom567 ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező!

Tudom,hogy jó szándék vezet,de NE vigyél édességet neki.

És ne izguld túl a dolgot,mondd a neved és kész.

2021. nov. 30. 07:50
 16/18 anonim ***** válasza:
92%

Azért első körben anyukával kellene tisztázni a dolgokat. Mert az, hogy a párod elviheti, nem jelenti azt, hogy az aktuális nőt is be kell vonni rögtön a gyerek életébe. Ha anyuka nem erre adta áldását, abból olyan harag lehet, hogy anyuka eltiltja a gyereket a párodtól, emiatt a pároddal te is összebalhézol, stb.

Másrészt arra is inkább anyuka tud válaszolni, hogy mit érdemes a gyereknek mondani, mi legyen a program, mit egyetek, mi a napi rutin, stb.

Mi nem ismerjük a gyereket, és hogy őszinték legyünk, az apja is max játszópajtásként van jelen az életében. A gyereket az anyja neveli, ismeri.

Ha esetleg az a mondás, hogy te egyelőre ne kerülj képbe, akkor szervezz magadnak valami remek programot a hétvégére és kész. Ha ilyen történne, ne vedd magadra, ez a gyerekről és nem rólad szól.

2021. nov. 30. 13:33
 17/18 anonim ***** válasza:
85%
XY néni vagy, nem kell többet mondani. A gyerek úgyis leveszi milyen az apjával a viszonyod. Nem kell túlkombinálni, ha azt mondanád a felesége vagy akkor szerinted egy 3 éves gyerek értené? Most még nem fog feltenni kérdéseket (az majd csak 1-2 év múlva jön), addig megszokja a társaságod és megkedvel.
2021. dec. 1. 02:01
 18/18 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem se csinálj belőle ügyet. Megmondod hogyan szólítson, azt is hogy az apjától sok mindent hallottál róla, kíváncsi voltál rá, ezért eljöttél apuval őt meglátogatni. Apró ajándékot vigyél, de legyen tartós és ne édesség. Az apjával való kapcsolatot ne hozd elő, még nem értené meg.

Nagyon helyeslem a #16 (13:33) válaszolót, aki azt tanácsolja, hogy látogatásod előtt mindenképp meg kell beszélni a fiúcska anyjával, hogy mit szól a tervedhez.

2021. dec. 1. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!