Szülők! Titeket zavarna, hogyha a sportos fiatoknak kifejezetten kövér barátnője lenne? Ha igen, akkor ezt szóvá is tennétek, vagy azért azt már nem? Ha igen, akkor konkrétan hogy?
“ Ha ennyire dilemmába vagy azt illetően, hogy a szüleid meddig mehetnek el, még nem állsz készen a kapcsolatra. “
Mi az összefüggés a két dolog között?
Nem a szüleimmel vagyok párkapcsolatban.
Az az összefüggés, hogy tudnod kéne "érett, párkapcsolatban lévő félként", hogy a szüleid nem mocskolódhatnak a párodról, akit szeretsz.
Ha mégis ezt teszik, tudnod kell visszaszólni, mert rohadtul nem fair, ha annyit nem ér a szerelmed, hogy megvédd.
Igen, van abban valami amit 42# ír. Az anyós-problémák elsődleges oka az ilyen pali, aki nem áll ki a partnere mellett. Kérdező, te még fiatal lehetsz, nem gondolkodsz ilyesmin, de borítékolható a baj. Nézz itt szét a gyakorin, hogy hány feleségen basáskodik a pali anyja, a csávó kussol amivel kimondatlanul is állást foglal.
A szerettedet mocskolja az anyukád vagy az apukád és sunyi módon nem véded meg a háta mögött.
Amit én a 43-ashoz hozzátennék:
Az összes nőnek kívánnék annyi önbizalmat, hogy elhagyja az őt ki nem elégítő, meg nem védő, bántó, terrorizáló pasikat.
Nem egy ilyenről olvasni itt, ahol a nők nem mernek lelépni, mert szerelmesek, szeretnek vagy épp félnek, hogy mégilyentse találnak.
Ergo igen, most hihetetlenül bunkó vagyok veled kérdező, de azt kívánom, hogy hagyjon el a barátnőd, mert tudna találni olyan FÉRFIT, aki megvédi és nem tűri ha a szerettét mocskolják.
“Az összes nőnek kívánnék annyi önbizalmat, hogy elhagyja az őt ki nem elégítő, meg nem védő, bántó, terrorizáló pasikat.”
Értem, akkor már ott tartunk hogy én bántom és terrorizálom?
Mivel Ő sem az anyámmal meg az apámmal van kapcsolatban, ezért nem hiszem hogy feltétlenül ki kell hogy jöjjenek egymással.
Persze az lenne az ideális, de mivel mind felnőtt emberek, az Ő kapcsolatoknak nem rajtam kell múljék.
A szüleim azután sértegették, hogy már a barátnőm elhagyta a helyszínt…
Megvédhettem volna, na de mit értem volna el azzal?
Amivel sértegették és “bántották” az az Ő véleményük, ami lehet hogy nem normális, meg nem kéne kimondani, de legalább előtte nem mondták ki és a véleményüket úgysem tudtam volna megváltoztatni sajnos…
#46. Te most direkt kötekedsz és próbálsz engem beállítani a rossznak?
Már szerintem utaltam rá, hogy nem tartom helyesnek a szüleim viselkedését, ezért is tettem fel a kérdést…
De azért talán túldramatizálni sem kéne.
Én bevallom, számítottam olyan eshetőségre is, hogy olyan válaszok lesznek többségben, hogy ez a viselkedés mindennapos…
Lehet ez abból adódik, hogy nem tökéletes a családom, dehát ez van.
Valahol örülök annak, hogy akkor ez nem mindennapos és tényleg bunkóság, rossz dolog, de ismétlem, túldramatizálni sem kell.
(Én nem vonzódom kevésbé hozzá, azért mert a szüleimnek nem tetszik)
45# "A szüleim azután sértegették, hogy már a barátnőm elhagyta a helyszínt…
Megvédhettem volna, na de mit értem volna el azzal?"
Nagyon sokat. De még nem érted, ezért írtam, hogy ez a mostani gondolkodásodon, életkorodon túlmutató de elég nagy probléma. 44-est lepontoztad, pedig sok igazságot leírt.
A JÖVŐ PUHAPÖCSE ÍGY SZÜLETIK.
"A szüleim azután sértegették, hogy már a barátnőm elhagyta a helyszínt…
Megvédhettem volna, na de mit értem volna el azzal?"
Kérdező!
Már csak itt a gyakorin is rengeteg olyan kérdés van, hogy anyósom bánt / megaláz / folyamatosan kötekedik / beleszól stb, de a párom nem foglalkozik vele / az anyja pártjára áll / rám hagyja / menekül a helyzet elől, én meg már egyre nehezebb viselem a helyzetet balblabla.
A való életben pedig még több ilyen van.
Te még fiatal vagy, most tanuld meg: ÁLLJ KI A PÁROD MELLETT. Mindig és minden esetben. Ha kell, konfrontálódj a szüleiddel. Ne engedd, hogy akarva-akaratlanul mérgezzék a kapcsolatodat.
Ezzel nem fogod tönkretenni a szüleiddel való viszonyodat. Nekik is és a párodnak is azt fogod mutatni, hogy egy magabiztos, határozott jellem vagy, aki tudja, mit akar és nem engedi, hogy a hozzá közelállókat ok nélkül bántsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!