Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Idegileg tonkretes...

Mit tegyek? Idegileg tonkretesznek a szuleim…

Figyelt kérdés

A minap osszevesztek ismet, majd rajtam csattant az ostor.

Tortek, zuztak, majd anyam ugy dontott lelep itthonrol (ugyis visszajon). Kerte tolem a kulcsomat, de en nem adtam oda neki. Ekkor becsapta az ajtomat, amitol hirtelen le k. anyaztam, mert mar igy is tombolt bennem a duh. Ekkor vissza fordult, majd nekem jott. Persze, nem hagytam magam, de most ez a nyomorult nevelo apam teljesen ugy adja elo a dolgokat, hogy itt csak en voltam a hibas…

En ezt mar nem birom. Meg is lettem fenyegetve altala, hogy nekem holnaptol felejtos a net, meg a telefon, mert hogy jovok ahhoz, hogy anyamnak neki megyek…

Az egesz ugy kezdodott, hogy ez a budos dog nevelo apam ugy jott haza, hogy huzta a pofajat, mert anyam olyat fozott, amit en szeretek, es neki nem vett cigarettat sem.

Vegul megis en huztam a rovidebbet, mert csunyan belekeveredtem miattuk. Megint. Minden vitajukba belekevernek valamilyen uton-modon…

Sehova se tudok lelepni, csak a vonat ele, ami igen eselyes lesz, mert most ezt nem fogom hallgatni, hogy mIt TeTtEm..

Iden fogok erettsegizni is raadasul. Tokeletes korulmenyek a felkeszuleshez.

Van valakinek valami normalis tippje erre a helyzetre, hogy mit tehetnek?

18F

2021. nov. 23. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hülye az anyád s a nevelő apád is. Sajnos nincs mit tegyél, ha leérettségiztél,menj egyetemre,s utána költözz el, ennél többet nem tehetsz.
2021. nov. 23. 20:02
 12/18 A kérdező kommentje:

Tenyleg varom mar a majust, hogy befejezzem a sulit.

De szidhat engem, megis en cipeltem be a hazba most, mert osszeesett az utcan, raadasul at is fagytam, mert nem oltoztem fel rendesen..:’)

2021. nov. 23. 20:13
 13/18 anonim válasza:
83%
Szia, te most nem úgy látod, de te még fiatal vagy, nagyon. Szinte gyerek. Ne hibazatasd magad, de ne is üsd meg anyad. Ne értsd félre. Rosszul bannak veled. És még alakulóban van a személyiséged, most menj el pszichológushoz, mert minél később mész annál nehezebb lesz megvaltoztatni magad, illetve ralatnod a problémákra. És hamarosan új életet is kezdhetsz, ha esetleg nem támogatnak a tovabbtanulasban. Minden rendben lesz, csak hidd el hogy nem te vagy a hibás azért amilyen családban élsz. Valószínűleg anyukád is szeret csak sok a problémája.
2021. nov. 23. 20:36
 14/18 anonim válasza:
100%

Szia, esetleg nincs a sulidban lehetőség kollégiumra? Vagy rokonoknál esetleg? 18 évesen már magad is dönthetnél róla hogy hova szeretnél menni, főleg ha a jólétedet szolgálja.

Ha tényleg ilyen rossz a helyzet, akkor próbálj meg te lenni az ügyesebb, és ne fokozd azzal hogy nekimész a szüleidnek. Nem mondom hogy hibás vagy, csak azt hogy ezt a problémát jobb nyugodtan kezelni, ugyanis ha nem az semmikép sem vezet jóhoz, sőt...

Az érettségire való készülés nagyon fontos, hisz az dönti el hogyan fog alakulni az életed amikor már magadról gondoskodsz. Próbáld neg megteremteni a nyugodt körülményeket amíg vége az érettséginek. Ez most a fontos.

18F

2021. nov. 23. 20:38
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sikerült most kicsit lenyugodnom, bár még nem beszéltem velük azóta egy szót sem. Ők csevegnek tőlem 2 szobával arrébb, de ez engem abszolút nem érdekel jelenleg.

Nem ütöttem meg, hisz azért a pillanat hevében is maradt annyi józan eszem, hogy kezet mégsem emelek rá.

Pszichológusra én is gondoltam már, valószínűleg el is intézem a héten ezt. Én is úgy hiszem, hogy sokat tudna segíteni.

Sajnos kollégium, és a rokonok kilőve. Itt kell kibírnom az érettségi bizonyítvány kiosztásáig valahogy. Igyekszek minél jobb eredményeket elérni, most már csak ez lebeg a szemem előtt...

2021. nov. 23. 20:42
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
Kedves kerdezo,nagyon sajnalom,hogy igy kell elned.Nem te vagy a törtentekert a felelös,hanem az anyukad.Nyilvanvaloan beteg,de erröl te nem tehetsz.Felnött nö,ö tartozna erted felelösseggel,de ez lathatolag nem megy.Keress magadnak ha van ra lehetöseged egy jo pszichologust.Es probalj meg azon dolgozni,hogy igy vagy ugy minel elöbb elköltözhess tölük.Menni fog!Sok eröt kivanok es kitartas!
2021. nov. 23. 22:28
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen neked is, #16-os!

Mindenképp keresek egyet, és azon leszek, hogy mihamarabb szabadulhassak innen.

2021. nov. 23. 22:30
 18/18 anonim ***** válasza:
51%
Környéktől függöen azért lehet olcsó albit is találni, jo nyilván nem elsz olyan szép meg rnedezett mint egy normál áru, de fedél lesz a fejed fölött.
2021. nov. 23. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!