Szülőként, milyen tálalásban fogadnád ezt a legkönnyebben?
Hogyan kellene előadnia a 16 éves lányodnak, hogy a szeretőjétől kap egy lovat karácsonyra?
A költségeket sem kellene fizetnie a lánynak és nektek sem.
Hany eves, a nos pasid , aki most a gyerekek miatt nem tud elvalni, es a felesege egy szornyeteg?
Gondolom , ezzel hulyitett be a ven ember!
"szereto"? tehat hazas emberrel kavarsz? gratulalok"
Szíves tájékoztatásodra közlöm, a szereto konkrétan csak és kizárólag szexkapcsolatra "hasznalt" partnert jelent, köze nincs ahhoz, hogy házas e, vagy sem.
Hát kérdező, ha az én gyerekem állítana be ilyennel, akkor közölném vele, hogy 16 évesen jogilag nem lehet állat tulajdonosa legalábbis nálunk nem, én nem Magyarorszagon élek-, így max a szeretőjének lesz lova. Illetve ha iylen szinten folytatja a lovaglást ah állaton meg a fickón, akkor már tervezheti is, hova költözik a 18. születésnapján.
Hogy a konkrét kérdésre válaszoljak: szülőként először is ott kezdődik, hogy tudjak róla, a lányom jár valakivel. Másodszor, hogy azt is közölje, hogy már szexel is. És nem azt mondom, hogy nyugodt lennék, de ha azt tudnám, hogy rendesen védekeznek, nem egy nős pasival kavar és emellett őszinte volt hozzám, akkor azért megbirkóznék a szituációval. Na utána jöhetne ez a ló dolog. A ló gondolom valami lovardában vagy hasonló helyen lesz tartva, viszont felmerül, hogy amennyiben a lányom nevére van írva, tehát papíron is ő a tulajdonos (azaz voltaképpen szülőként én, mert egy 16 éves lány a későbbiekben nem lesz felelősségre vonható még két évig, nekem kell tartanom a hátamat helyette), akkor ha bármi történik, akár kárt okoz a ló, akár a lány és a "barátja" szétmennek, és a ló tartási költségei miatt automatikusan a tulajdonost veszik elő, akkor nekem, nekünk, a családnak kellene tartanunk a hátunkat, mert az nem úgy megy, hogy "majd eladom a lovat és kész", azért nem csak feldob az ember egy hirdetést és már viszik is a lovat, az értékének megfelelő áron... Szóval szép dolog az ajándék, de ne adjon olyan állatot senki ajándékba, aminek a tartási költségeit az új gazda nem bírja megoldani. Inkább adjon egy lovarda bérletet vagy hasonlót ajándékba az illető, ha már muszáj.
Itt most abból indultam ki persze, hogy a szülők, a család nem engedheti meg magának anyagilag a lótartást. Ha megengedheti, az más kérdés.
Az élő állat ajándékozását egyébként nem pártolom olyan formában, hogy azt a fogadó fél (család) nem várja nagyon is. Ha tervezték az állat tartását, szerettek volna olyan állatot tartani, az más, de egyébként még egy tengerimalacot se adjon senki ajándékba, nemhogy lovat, mert élőlényről van szó, nem egy kütyüről, amit ha megunnak vagy terhessé válik, félretesznek vagy kidobnak vagy elajándékoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!