Szerintetekmaz normális ha egy negyedikes szülei arra kényszerítik a gyereket,mhogy velük eggyütt dolgozzon egy cseresznyésben?
"Pontosan nem tudom, hogy hol a határ. Ő egy munkahelyen, pénzért végzett munkát, ami egy részét zsebpénzként kapta meg."
És hány évvel ezelőtt vagy melyik országban volt LEGÁLIS hogy egy 10 éves gyerek BÁRMILYEN munkát is végezzen, ami nem házimunka? :)
Na, pontosan ott van a határ...
41/42
Nem véletlenül feszegetem ezt, de csak le vagyok szavazva, ami ledöbbentő.
10 évest nem vetetünk fel se a Mekibe takarítani, se a Tescoba, se irodai takarításra, se üzemi konyhára.
14 vagy 16 év az alsó korhatára. Fejből nem tudom.
#41 Mit értetlenkedsz, gyerekmunka az, ha a teljes fizetést megkapja. Ha a szülők elteszik a felét, az nevelés.
Na remélem így már világos a különbség.
42
Kézzel szedtük ez a vállalkozás jópár hektáron volt, ez a munka a hétköznapok egészét lefedte.
45
De azt vágod, hogy a cseresznye nem egész évben terem. Nem a trópusi banánültetvényről van szó hanem cseresznyéről. Nekünk meggyesünk volt 8 hektáron, nyáron nekem is kellett menni kis koromtól kezdve, de nem volt nagy dolog. Akik zöldséget termesztettek azokat nem irigyeltem, mert ahogy kijött az egyik ment bele a másik. Márciustól októberig folyamatos meló. De a gyümölcsös az mindig laza volt.
45/45 nem így van.
Ha egy közért felvesz egy gyereket dolgozni, az akkor is törvénybe ütközik, ha nem kap fizetést, akkor is ha a szülők elteszik egy részét, akkor is ha az egészet megtarthatja.
Munkahelyen tilos munkát végezni 10 évesnek.
Ennek jóval felette van az alsó korhatára.
Hogy amit csinált, az besegítés vagy munkáltatónál végzett munka, az nem egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!