Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fáj már az elvesztésének a...

Fáj már az elvesztésének a gondolata is. Talán szakember kellene?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon sokat gondolok arra,hogy mi lesz velem ha elvesztem anyát.Annyira erős a kapcsolatunk,hogy 23 évesen még mindig nem bírom itt hagyni,ő a legjobb barátnőm,a mindenem. Nagyon keveseknek van ennyire szoros kapcsolatuk.Minden nap elfognak ezek az érzések,és több hónapja emiatt depressziós és beteg vagyok lelkileg,sírok és dühös vagyok.Nagyon félek,hogy egyszer eljön ez az idő,és úgy érzem annyira közel áll hozzám,hogy vagy a hiányába halnék meg,vagy saját kezűleg végeznék magammal. Nem tudom élvezni a jelent,mert a jövő tudata rányomja a bélyegét. Hogyan tudnék ebből kikecmeregni? Csak szakember által, vagy ti is szoktatok így érezni? Mindig mesélem neki,hogy a legjobban az életemben az ő elvesztésétől félek,és hogy remélem én előbb elmegyek de csak kinevet és azt mondja,bolond vagyok..pedig tényleg komolyan gondolom. Ha csinálok róla egy képet,vagy videót,mindig rögtön arra gondolok,hogy csinálnom kell még többet, mert egyszer már nem láthatom és utána rögtön szomorú leszek.
2021. okt. 22. 16:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
5%
Hát szerintem inkább csak kicsit későn érő típus vagy. Tinikorban szoktak ilyen szentimentális önmeghatott korszakai lenni a lanyoknak. Szerintem elmúlik idővel, ahogy tényleg felnősz, mert ez inkább ilyen eltúlzott szerepelgetés, mint betegség. Tetszik neked ez, hogy ilyen mély érzésűnek gondolod magad, a kérdést is inkább azért írtad ki, hatha jönnek olyan válaszok, hogy ó, micsoda gyönyörű lélek, csodálatos ember vagy, olyan ritka az ilyen manapság... szóval mehetsz szakemberhez, de szerintem simán csak kinövöd majd.
2021. okt. 22. 19:04
 12/19 anonim ***** válasza:
24%
23 éves, "kicsit" későn érő? A többség egy évtizeddel előbb elkezd leszakadni érzelmileg...
2021. okt. 22. 19:10
 13/19 anonim ***** válasza:
80%

12# a többség leissza magát minden héten... de attól az sem a nrmális pl.

attól mert az itt lévőknek rossz kacsolat van a szüleivel , nem mindenkinél áll ez fenn. Sőt sokaknál elég szoros a kötődés , és ezzel sincs baj.

A baj inkább az , hogy rossz dologra gondolsz pedig semmi baj nincs , próbáld évezni a társaságát , besegíteni és élvezni amíg tart.

2021. okt. 22. 19:24
 14/19 anonim ***** válasza:
25%
Nem, nem issza le magát a többség, ellenben nem sírdogál előre huszonévesen hogy elveszítheti anyut-ami úgy harminc év ,múlva esedékes is lesz...
2021. okt. 22. 20:02
 15/19 anonim ***** válasza:
66%
Ez nem jó kapcsolat, hanem beteges függés.
2021. okt. 22. 20:03
 16/19 anonim ***** válasza:
87%
de bizony leisszák magukat sokan. nem a gyakorisokra gondlok hanem az átlag tinire
2021. okt. 22. 20:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Talán nincs 30 év hátra. A környezetemben mostanában nagyon sokak vesztették el a szüleiket, anyu korabeliek és ez is rátett egy lapáttal. Soha nem tudhatod, kit mikor látsz utoljára. Anya családjában igen korán haltak a nők, és féltem. Minden esetre,ez segített, mert úgy látszik egyedül vagyok ilyen gondolatokkal így felkeresek egy szakembert. Köszönöm a válaszokat.
2021. okt. 22. 20:10
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy hasonló időszakom fiatalabb koromban. Nekem ez alvászavarként jött ki, egyszerűen nem tudtam elaludni, éjszakákon át voltam ébren. Mire egyszer aztán kiböktem anyának, hogy ez a helyzet, baromira félek, hogy elveszítem Őt.

Akkor jött az áttörés. Beszélgettünk, és mondta, hogy amíg tud velem lesz. Ellenben mire (remélhetőleg) elmegy, nekem lesz egy férjem, családom stb, akik sokat fognak nekem segíteni és itt lesznek helyette is :) Illetve ez az élet rendje.

Ekkor valami megváltozott, azóta is félek tőle, de valahogy megnyugtatott, amit mondott.

Kitartást, egyébként most 24 éves vagyok, van egy csodálatos férjem, egy fantasztikus kisfiam, akiket imádok! :)

( anya pedig minden 2. hétvégén nálunk van :D )

2021. okt. 23. 07:57
 19/19 anonim ***** válasza:
84%
Nem akarlak elkeseríteni vagy megijeszteni a saját példámmal... akik azt írják, hogy majd 30 év múlva, azoknak üzenem, hogy az én esetemben sem volt ennyi idő, szóval nem lehet tudni, hogy alaptalan-e a félelem. Én azzal a gondolattal próbáltam feldolgozni az egészet, hogy nem hagyhatom el magam (akkor volt 1 hónapos a kislányom, amikor anyukám meghalt), mert anyu sem akarná, hogy tönkremenjek a halála miatt, hanem azt szeretné, hogy boldogan éljem az életem.
2021. okt. 23. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!