Veszekedtünk anyámmal, de nem tudom hogy viselkedjek vele?
Már hetek óta veszekszünk, és határozottan nekem van igazam, amit természetesen ő nem így gondol. Próbáltam visszaveszekedni, próbáltam némaságba burkolózni, egyik se jött be. Neki az lenne a legkényelmesebb ha úgy tennék mintha mi sem történt volna és vidáman csacsogok ahogy szoktam.
Nincs több ötletem... Ha beleszállok a vitába az se jó neki, ha kimaradok az se. Próbálja visszaszerezni a kontrollt, amit én nem adhatok meg neki.
23/L
#10-es
Valódi megoldás nem lett (valódi megoldás alatt azt értem, ha mindkét fél felismeri a saját és a másik helyzetét, tiszteletben tartja az álláspontokat/igényeket, és korrigálja a viselkedését - ekkor visszaáll egyfajta érzelmi melegség, viszont új alapokon, ami mindenkinek jó). Tudom, hogy a szüleim nagyon szeretnek a maguk módján, de sajnos nem úgy, hogy az nekem is jó legyen. Egyszerűen nincsen kapcsolódási pontunk (se közös érdeklődés, se közös világnézet, és miután ők még mindig foggal-körömmel ragaszkodnak a szülő-gyerek alá-fölé rendeltségéhez, az álláspontok nem tudnak közeledni). Tudomásul kellett vennem, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megoldani, csak jól-rosszul elviselni. Kialakítottam egyfajta érzelmi távolságot tőlük, hogy a viselkedésük ne tudjon felkavarni, és nem hagyom, hogy olyan érzelmeket erőszakoljanak ki belőlem, ami kiszolgáltatottá tenne (a lelki békémet veszélyeztetné). Ha szükségük van rá, akkor anyagilag, a kapcsolati tőkémmel, vagy hasonló módokon segítek nekik. Példaképet, barátokat, bizalmast máshonnan választottam.
(8-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!