Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Veszekedtünk anyámmal, de nem...

Veszekedtünk anyámmal, de nem tudom hogy viselkedjek vele?

Figyelt kérdés

Már hetek óta veszekszünk, és határozottan nekem van igazam, amit természetesen ő nem így gondol. Próbáltam visszaveszekedni, próbáltam némaságba burkolózni, egyik se jött be. Neki az lenne a legkényelmesebb ha úgy tennék mintha mi sem történt volna és vidáman csacsogok ahogy szoktam.

Nincs több ötletem... Ha beleszállok a vitába az se jó neki, ha kimaradok az se. Próbálja visszaszerezni a kontrollt, amit én nem adhatok meg neki.

23/L

2021. okt. 5. 15:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azt mondta az én pszichomókusom, hogy nem lehet őket megváltoztatni és ezt nekem is el kell fogadnom. De szerintem soha nem fogom tudni. Mert a szüleim, és szar érzés a tudat, hogy nem szeretnek úgy, ahogy kellene.
2021. okt. 5. 16:40
 12/17 anonim ***** válasza:
25%
Honnan tudod hogy neked van igazad? lehet csak a nagy egód miatt gondolod ezt
2021. okt. 5. 17:48
 13/17 anonim ***** válasza:
33%
Írj valami konkrétumot, mert ez így semmi. Csak azt akarod, hogy szidjuk neked anyádat és téged sajnáljunk.
2021. okt. 5. 17:59
 14/17 anonim ***** válasza:
77%

#10-es

Valódi megoldás nem lett (valódi megoldás alatt azt értem, ha mindkét fél felismeri a saját és a másik helyzetét, tiszteletben tartja az álláspontokat/igényeket, és korrigálja a viselkedését - ekkor visszaáll egyfajta érzelmi melegség, viszont új alapokon, ami mindenkinek jó). Tudom, hogy a szüleim nagyon szeretnek a maguk módján, de sajnos nem úgy, hogy az nekem is jó legyen. Egyszerűen nincsen kapcsolódási pontunk (se közös érdeklődés, se közös világnézet, és miután ők még mindig foggal-körömmel ragaszkodnak a szülő-gyerek alá-fölé rendeltségéhez, az álláspontok nem tudnak közeledni). Tudomásul kellett vennem, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megoldani, csak jól-rosszul elviselni. Kialakítottam egyfajta érzelmi távolságot tőlük, hogy a viselkedésük ne tudjon felkavarni, és nem hagyom, hogy olyan érzelmeket erőszakoljanak ki belőlem, ami kiszolgáltatottá tenne (a lelki békémet veszélyeztetné). Ha szükségük van rá, akkor anyagilag, a kapcsolati tőkémmel, vagy hasonló módokon segítek nekik. Példaképet, barátokat, bizalmast máshonnan választottam.

(8-as voltam)

2021. okt. 5. 18:16
 15/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előttiek, a kérdésem határozottan nem arra irányult hogy fröcsögjetek a szüleimre, hanem hogy mit csináljak, hogy viselkedjek. Sajnálom hogy nem ez jött át
2021. okt. 5. 18:51
 16/17 anonim ***** válasza:
52%
Csendben kell maradni, szükséges kommunikációt és tiszteletet megadni, és élni úgy az életed, ahogy szeretnéd.
2021. okt. 5. 21:49
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Csinálni így nem elhet semmit ha egyik fél nem akarja, akkor hiába...
2021. okt. 5. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!