Veszekedtünk anyámmal, de nem tudom hogy viselkedjek vele?
Már hetek óta veszekszünk, és határozottan nekem van igazam, amit természetesen ő nem így gondol. Próbáltam visszaveszekedni, próbáltam némaságba burkolózni, egyik se jött be. Neki az lenne a legkényelmesebb ha úgy tennék mintha mi sem történt volna és vidáman csacsogok ahogy szoktam.
Nincs több ötletem... Ha beleszállok a vitába az se jó neki, ha kimaradok az se. Próbálja visszaszerezni a kontrollt, amit én nem adhatok meg neki.
23/L
Ó, ő nem az a fajta aki túl lép. Semmi extra én küzdök az önállóságomért, hogy legyen szavam, stb. Simán a véleményemet nem fejthetem ki otthon, ha az nem egyezik az övével. Tipikus mérgező szülő a kontrollmániás verzióból.
Nem szeretnék veszekedni, de nem fogom feladni hogy ne úgy kezeljen mint egy 10 éves gyereket, aki helyett mindent eldönthet.
Csak azt nem tudom, hogy reagáljak ezek után.
Köszönöm, utolsó nagyon jól leírtad a helyzetet.
Jó lenne ha néha valaki megmondaná hogy ha ezt és ezt csinálom akkor az jó, és ez a helyes út. Tényleg köszi, baromi nehéz dolog.
#8 Nektek végül mi lett? Én rég elköltöztem otthonról, a saját életemet élem, de valahogy nem akar normalizálódni a viszony a kontrollmániás, érzelmileg labilis anyámmal (pedig nem lenne rossz, mert ha továbbra is így alakul az életem, akkor egy-két év és nagymama lesz). Hiába, hogy rég nem érdekel, mibe próbál beleszólni, hosszú távon rohadt kellemetlen úgy beszélgetni vagy időt tölteni a másikkal, hogy vagy nagyon figyelsz a szavaidra, vagy ott lóg a levegőben, hogy valami rosszat mondasz és robbanni fog.
30F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!