Miért nem akarnak támogatni a szüleim?
Úgy érzem semmiben sem támogatnak.
Pl:
Megtettszett a kamionsofőrködés, azt mondtam hogy szeretnék majd egyszer az lenni. Azt mondták az nem jó, sosem vagyok itthon, ne legyek az.
Mondtam hogy elakarok menni valahova focizni, erre azt mondták hogy az nem úgy megy hogy valahova elmegyek, fizetni kell, amúgyis suliba járok.
Aztán mondtam hogy szeretném a pénzem egy részét befektetni majd megkaptam hogy az túl veszélyes úgyis csak elbuknám a pénzt.
Mondtam nekik hogy valahogy szeretnék izmosodni mert vékony vagyok ezért elszeretnék járni edzeni. Azt mondták fogadjam el hogy ilyen a genetikám és kész, nem kell nekem súlyokat emelgetni.
Miért mondják ezeket? Ezeken kívül nagyon jó szülők mert megadtak mindent és szeretnek és én is őket, de úgy érzem, semmiben sem támogatnak.
16f

Erről az alábbi idézet jutott eszembe:
„Szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni.
Add ingyen, ők azt hiszik, csapda.
Mondd nekik, hogy pici befektetés, azt felelik, keveset hoz.
Mondd, hogy csináljuk nagyban, azt felelik, nincs pénzük.
Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik, nincs tapasztalatuk.
Mondd, hogy tradicionális üzlet, azt felelik, túl nehéz.
Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik, MLM.
Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik, nincsenek lehetőségeik.
Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik, nem értenek hozzá.
Mindegyikükben van valami közös:
A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők, többet agyalnak, mint egy egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.
Csak kérdezz rá mit akarnak tenni, nem fognak tudni válaszolni.
A szegények egész élete a várakozásról szól.”
Jack Ma

Ne menj kamionosnak. Ma már nem éri meg. Az évek elszállnak fölötted, kapcsolatokat nem tudsz teremteni, a meglévőket ápolni. A baráti körök kikopnak, normális társkapcsolatra alkalmatlan életforma, anyagilag sem éri meg már annyira.
Viszont feltétlenül sportolj valamit, hogy egészségedet megőrizd, állóképes legyél, egészségesen fejlődjenek az izmsid. Futás, tenisz, néha konditerem, valamilyen önvédelmi sport, pl. a J. Maga, stb.
16 évesen már versenyszerű sportot általában nem lehet kezdeni, de sportos életet élni igen! Ép testben ép lélek.
( Amúgy az élsportolóknak is van családjuk, normális, teljes életet élnek, nagyon is összeegyeztethető, sőt az is, ha apa és anya is élsportoló. Pl. Székely Éva, Gyarmat Dezső is olompikonok voltak, és a lányuk, Gyarmati Andrea is.)

Dehogynem éri meg kamionosnak menni. Mármint anyagilag. Mi mással lehetne 8 általánossal 500k felett keresni?
Minden másban persze ott a hatrányok hegye, amit leírtunk többen. De pont ezért csak mantra, hogy majd pár év múlva kiszáll, meg csak egy kis kezdőtőkét akar. Gyorsan meggondolják magukat, amikor nekiállnak számolgatni, hogy hogyan és mennyi pénzt tudnának keresni máshogy

Addig, amíg kamionozhatsz, kell jó pár év, erről most felesleges még beszélni. De az életedről te döntesz, nem más.
A focit te is tudod intézni, nem tudom, milyen költsége van, de azt talán állnák, vagy ha nem, akkor te, hiszen még befektetnivaló pénzed is van. Fektess a hobbidba akkor. Amúgy mennyi pénzről van szó és mibe fektetnéd? Sajnos a befektetés olyan, hogy ami sok hozamot ígér, az kockázatos, ami meg nem kockázatos, az nem hoz sokat.
Gyúrni is el tudsz menni, ez a legkisebb gond. Vagy saját testsúlyos edzést is csinálhatsz, az is jó. Esetleg kombinálod, veszel pár súlyzót + saját súly. De simán elmehetsz terembe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!