Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg be kellett volna...

Tényleg be kellett volna apukámat avatnom ebbe?

Figyelt kérdés

Apukámmal nem rossz a kapcsolatom, de nem is túl szoros, kb 3 hetente beszélünk telefonon, és 2 havonta szoktuk meglátogatni őt. Tudni kell, hogy a szüleim 10 éves koromban elváltak, azóta arra emlékszem, hogy apukám minden döntésemet kritizálta, így nem szívesen mondok el neki fontos dolgokat. A férjemmel régóta keresünk házat, ezt apukám is tudta, nemrég végre találtunk egyet, és le is csaptunk rá. Kb egy hónap múlva mentünk apukámhoz, és elmondtuk neki, mire apukám iszonyatosan megsértődött, hogy őt kihagytuk egy ilyen fontos dologból, és utólag még annyit sem tettünk meg, hogy felhívjuk telefonon. Hogy őszinte legyek nem gondoltam hogy annyira érdekelni fogja, és ráadásul tudtam hogy csak negatív véleménye lett volna az egészről.

Szerintetek jogosan haragszik most ránk?

2021. okt. 1. 17:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális apa-lánya kapcsolatban lennétek (egy héten többször is beszélnétek, többször látnátok egymást, jobb lenne a kapcsolatotok, stb.), akkor azt mondom, hogy lenne joga szóvá tenni, hogy miért nem avattátok be előbb, de így nincs.
2021. okt. 1. 19:56
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Öhm... Nekem kifejezetten jó a kapcsolatom édesapámmal, nem látom ennyiszer, de nagyon gyakran beszélünk telefonon. A szakmája autószerelő, mikor nagy büszkén elújságoltam neki, hogy megvettem életem első saját autóját, akkor felajánlotta, hogy szívesen átnézi, mondtam, hogy azt már elintéztem, köszönöm, nem akartam, hogy miattam fáradjon. Felajánlotta a segítségét, és velem együtt örült, semmi számon kérés, semmi "miért nem kérted ki a véleményem". Szerintem így néz ki egy szereteten alapuló emberi kapcsolat. Az a legjobb a felnőtt létben, hogy nincs olyan, hogy "kell" valamit csinálni, vannak alapszabályok, de egyébként olyan döntéseket hozol, amikhez kedved van, és senki engedélyét nem kell kikérni.
2021. okt. 2. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!