Sziasztok! 23 éves vagyok és van egy 7 hónapos babánk. Ha megyünk vagy jönnek hozzánk egyszerűen idegesít, hogy kézről kézre jár a gyerek, puszilgatják jobbra balra, tiszta nyál “szagú” lesz a gyerek. Ilyenkor általában utána mindig letörlöm a gyereket törlőkendővel, úgy, hogy ne lássák persze mert megbántani se akarom őket. Ti is voltatok már így? Hogyan tettétek finoman szóvá, hogy ez titeket idegesít?
Úgy, hogy közöltem járvány van.. Ettől függetlenül itt az ősz, megkezdődik a szokásos vírusos időszak.. Aki ezen besértődik, annyi esze is van.
2021. szept. 29. 12:55
2/12 flora08 válasza:
Szia! Nincs veled semmi baj. Nem mindenki szereti a puszilkodást, én sem. Kimondottan örülök, hogy a párom családjában nem szokás. Óvónő vagyok, a gyerekeket is arra a tanítom, hogy a családtagjaikat puszilgassák, a társaikat ne, mert (mint írtam), van aki nem díjazza. (Vagy ha nagyon akar egy puszit adni a másiknak, legalább kérdezze meg előbb tőle.) Ha téged zavar, nyugodtan megkérheted a rokonokat, hogy ne tegyék. Ha kedvesen, illedelmesen szólsz, nem szabadna megsértődniük ezen.
2021. szept. 29. 13:01
3/12 anonim válasza:
Egyáltalán ne csókolgassa senki a gyerekemet. Ha nem muszáj, a kezét se fogdossák, mert a szájába veszi.
2021. szept. 29. 13:18
4/12 anonim válasza:
Jajj ne is mond..
Ha van járvány,ha nincs a picit NEM kell fogdosni.Főleg a kezét,mert fogzik és az az első amit a szájába vesz.
Persze vannak aki,ahogy az előbbiekben is írtak,nem ezt engedi.Én nem.
Nem értem az ilyen embereket. Ez egyszerűen gusztustalan, teljesen igazad van.
N
2021. szept. 29. 14:33
6/12 anonim válasza:
Nincs veled semmi baj. Én is 23 vagyok van egy 1,5 évesem és egy 2 hónaposom. De nem restellek az idősebbekre se rászólni hogy ne nyalogassák körbe a gyerekeket. Én a "csak a kezére egy kis puszit" - tól vagyok ki. Pont tegnap szóltam rá mamámra, hogy pont ne a kezét puszilgassa már mikor azt veszi a gyerek a szájába minden második pillanatban. De én azzal kezdem ha rokonokkal találkozunk hogy hangosan kijelentem "SENKIVEL nem puszilózunk" és ennyi.
2021. szept. 29. 14:42
7/12 A kérdező kommentje:
Huu dejo, most megnyugtattatok, hogy nem én vagyok “túl parás”, mert persze ezt is mondták már rám a szülők nagyszülők.
2021. szept. 29. 15:06
8/12 anonim válasza:
Ha másért nem a gyerek miatt tiszteletben illik tartani a kérést.
2021. szept. 29. 15:49
9/12 anonim válasza:
Nem vagy parás sőt teljesen érthető.
De nem értem miért pontoznak itt le emberek néhány választ.
2021. szept. 29. 15:54
10/12 anonim válasza:
Kb egyidős voltam veled az első babámnál. Őszintén, Én nem adtam a kezébe senkinek, pláne az elején. Lehet mondani, hogy bunkó vagyok, de a férjemen és anyukámon kívül kb senki nem foghatta meg, ha mégis megpróbálta én rászóltam, hogy nem :) Nem magyarázkodtam, egész egyszerűen nem és kész.
Bár az Én családom ismer, tudják milyen vagyok, így kérdés nélkül megérinteni sem merték, inkább férjem felől voltak ebből 'gondok' :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!