Nagyon megbántottam a lányomat, hogy tehetném jóvá?
Figyelt kérdés
Az előzménye mindennek, hogy három hónappal ezelőtt több strokeot szenvedett el és azok mellé sok más komoly egészségügyi problémát. A strokeok miatt szinte teljesen vak, a hallása is károsodott, lassan mozog és lassan illetve tagoltan és dadogva beszél. Szinte mindenben segítségre és ellátásra szorul amit mivel én vagyok az anyja értelemszerűen én nyújtok.
Mivel alig lát, ha nem segítünk neki semmit nem tud megoldani szinte. Ma már vagy ötödjére mostam fel a konyhát mert kiöntött vagy levert valamit és mikor hatodjára is megtörtént egyszerűen kifakadtam, hogy mennyire belefáradtam ebbe és mennyire nem birom már ezt tovább csinálni, stb. Megterhelő az egész helyzet főleg lelkileg de fizikailag is és az elmúlt három hónapban felgyűlt összes frusztrációmat és fájdalmamt most rázúdítottam, és úgy érzem hogy nagyon megbántottam vele. Nem akartam ezt, és most szörnyen érzem magam amiért olyan csúnyán beszéltem vele. Nem érdemelte meg, nem tehet arról ami történt vele és szegény annyira próbálkozik. Nem tudom mit mondjak neki, elé állni sem merek úgy szégyellem magam. Szerintetek mit mondjak neki, hogy tegyem jóvá hogy így viselkedtem?
9, egy vak képes önkiszolgáló lenni. Vizet tölteni is. Egyrészt tanítjuk, hogyan kell csinálni, másrészt vannak speciális, az életüket megkönnyítő eszközök.
Na de 11., hát itt épp arról van szó, hogy nem tudja szegény elintézni egyedül ezeket, épp ebből van a probléma.
2021. szept. 28. 13:35
14/34 anonim válasza:
kérdező menj el inkább boxolni vagy maszturbálj, de ne a gyerekeden töltsd ki a feszültségedet, szerencsétlennek épp nemrég ért véget kb az emberhez méltó élete
2021. szept. 28. 13:37
15/34 A kérdező kommentje:
Jár rehabilitációra egyébként a mozgása miatt meg a beszéd miatt is, amik egyébként már nagyon sokat javultak és az orvosok szerint teljesen rendbejönnek majd. A látásával más a helyzet, mert az orvosok szerint arra is van esély, hogy visszakapja teljesen. Alapvetően úgy ébredt a kórházban, hogy teljesen vak volt, azóta már azért sokkal jobb a helyzet. Azért iszik pohárból mert az orvosok külön javasolták, hogy hagyjuk hogy az ilyen kisebb-nagyobb dolgokat egyedül megcsinálja, mert ezzel fejlődjön. Nem javasoltak látásrehabilitációt, de mindenképpen utána fogok nézni ennek a lehetőségnek.
2021. szept. 28. 13:39
16/34 anonim válasza:
13, nem béna, hanem nem lát. Meg tudja oldani, meg kell rá tanítani. Ennyi.
2021. szept. 28. 13:40
17/34 anonim válasza:
Nem kell jóvá tenni. Folytasd tovább a segítség nyújtást, biztosítsd a szeretetedről. Próbáld megbeszélni a család többi tagjával, hogy biztosítsanak neked én időt.
2021. szept. 28. 13:49
18/34 anonim válasza:
"Százszor elmondtam, hogy kérjen meg engem vagy az apját vagy valamelyik testvérét hogy töltsünk neki" Értem hogy jó szándékból csináljátok így, de ezzel rengeteget ártotok neki. Rengeteg vak ember él önállóan, nem szorulnak másokra, hiába hiszed úgy hogy nem boldogulna egyedül. Nem kell kiszedni- kitölteni neki semmit, meg lehet tanulni hogy boldoguljon ezzel. Ami téged illet: az ápolásba sokan belerokkannak, főleg ha minden szar maguk akarnak megcsinálni, amivel az ápolt is boldogulna. Ne akarj mindent helyette megcsinálni.
2021. szept. 28. 14:02
19/34 anonim válasza:
Mondd el, hogy sajnálod. És használjon kulacsot vagy palackot. Olyan dolgokban legyen önálló, ami nem jár azzal, hogy fel kell utána takarítani, pl öltözés.
2021. szept. 28. 14:03
20/34 A kérdező kommentje:
A kiöntésnél főleg a látása volt a probléma, de nem csak amiatt szorul segítségre. Nagyon nehezen mozog egyelőre, ha javult is, akkor is nehezen megy neki. Rossz az egyensúlya, rosszul érzékel dolgokat, nem tud pl. egyedül fel vagy lemenni a lépcsőn mert elesik ha valaki nem fogja a kezét, ahogy enni sem tud pl. kanállal, mert nem is tudja jól megemelni és meg is billen miközben megemelné. Sajnos ez egy összetett probléma, és amit tud megcsinál egyedül, de a legtöbb dologban kell hogy segítsünk neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!