Alkoholista szülőnek meglehet bocsátani, úgy hogy az nem
tekinti magát alkoholistának?
Figyelt kérdés
Anyám tízéves korom óta iszik, én harpm éve költöztem el otthonról pont ez miatt. De ő azóta is iszik, valahányszor szóvá tettem neki, hogy ez nem mehet így, akkor mindig az volt a válasz, hogy ő nem alkoholista, mert otthon iszik és nem kocsmázik. Így megváltozni sem akar. Ráadásul az évek során sok emberrel összeveszett, emiatt gyakorlatilag rajtam kívül már nem sok emberrel beszél. Apámmal már 9 éve elváltak, és vele sem tartom a kapcsolatot. Nekem különösen nehéz, mert valahányszor meglátogatom, mindig ugyanazokat a köröket futjuk reménytelenül. Még soha nem mutattam be neki egyik barátnőmet sem, nyilván nehéz így, mégsem tudom mit kéne csinálnom.
ne látogasd meg többé, csak karácsonykor és húsvétkor. Ha a szokásos módszerrel nem oldódott meg a probléma, akkor vagy eltűröd továbbra is a problémát, vagy új módszerhez nyúlsz.
2021. szept. 26. 13:42
2/9 anonim válasza:
Egy ideig ne látogasd meg, hátha attól észbe kap. Vagy pedig fogadd el, hogy neki így jó élni, és ne veszekedj tovább ezen. Mindenki azt csinal a saját életével amit akar.
2021. szept. 26. 13:58
3/9 anonim válasza:
Ez egy betegség. A függőknek mindig azt a legnehezebb belátni hogy betegek és elvesztették a kontrollt. Ezt kéne tudatosítani benne, hogy ez egy probléma amit meg lehet oldani ha akarja.
2021. szept. 26. 14:08
4/9 anonim válasza:
Nem tudsz te semmit az életről, kérdező! Az alkoholizmus nem döntés kérdése. Nem tud leszokni, így fog meghalni. Ha ezt nem bírod elviselni, szüntesd meg vele a kapcsolatot.
2021. szept. 26. 14:25
5/9 anonim válasza:
1. Aki alkoholista, az nem tudja, nincs betegségtudata - ez velejárója a dolognak.
2. Amíg nem tudja elfogadni, hogy problémája van, addig nem is tudja megoldani, a leszokás nem elhatározás kérdése, hanem igen komoly terápia kell hozzá.
2021. szept. 26. 14:30
6/9 anonim válasza:
Kérdezö; ahogy írod, "ugyanazokat a köröket" futjátok mindig, és EZ probléma.
Amíg nem szakítod meg a megszokott dialógust és nem töröd meg a kört, addig semmi értelme vele vitatkozni, mert el sem jut hozzá, amit mondasz, automatikusan a megszokottakat mondja rá.
Legközelebb nem menj bele a "rituális" beszélgetésbe, hanem valami teljesen mással kezdj, mást válaszolj neki, mint a megszokott.
2021. szept. 26. 14:32
7/9 anonim válasza:
Addig hanyagold míg nem jön ki belőle, feltéve ha kijön.
2021. szept. 26. 14:38
8/9 anonim válasza:
Nem ertem mit akarsz megbocsatani. Megbocsatani akkor lehet ha bocsanatot kérnek. Itt ez fel sem merul. Inkabb arrol lehet szó hogy feldolhozod a tortenteket. Mert egyelore ez sem megy. Magaddal foglalkozz , engedd el ezt a lehúzó kapcsolatot.
2021. szept. 26. 17:20
9/9 anonim válasza:
Saját tapasztalat : Minél hamarabb megszakítasz vele minden kapcsolatot, annál jobban jársz, annál kevésbé mérgez. Egy utat hagyhatsz neki nyitva (belátásod szerint) : Ha változtatni akar, kizárólag csak akkor és abban az esetben, kereshet, segítesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!