Lelki bántalmazó viselkedés után nevetváltoztattam és megszakítottam a kapcsolatot apámmal,ugye jól tettem?
Leánykori névnek,ami majd változhat anyait vettem fel 18 éves korom után.(Jó hosszas ügyintézés volt. Ennek sok éve már.) Utána elmondtam ezt apáméknak és "eltűntem." Ők már ezer éve elváltak. Szóval az a tipikus toxikus emberek akik lelkileg mindenkit (egymást is) tönkreteszik! Úgy döntöttem még mielőtt teljesen kikészítenek nem megyek oda többet "házhoz a pofonért". Valaki hasonló cipőben?
Sok negatív véleményt kaptam ezt nem teheted..ő az apád címszóval,meg hogy fog kinézni a lagzid apa nélkül.
Okaim: a többi féltestvérem mindenbe érzelmi/pénz támogatta,engem nem! A gyerektartást sose akarta fizetni úgy kellett intézkedni hogy fizesse. Karácsonykor megjátszotta magát adott pénzt mikor kamasz voltam-majd felhánytorgatta bántott vele! A többi gyerekének mindent,nekem semmit. Közülük 1 előttem született más anyától. Igen hó fehérek vagyunk..csak neki 2ex neje van és 1mostani. A legdurvább okom volt a névváltásra: hagyta és támogatta a mostani neje folyamatos gusztustalan trágár ócsárló kiabálását velem szemben,és kinevetett vele,azt hogy megalázóan beszélt a neje velem. Utána eltűntem..zaklatott és hazudott anyunak akit felhívott,hogy összevesszen velem anyu. Hálisten nekem hitt anyukám.
Eljött a 18. :) És rá kis idővel megváltoztattam a nevem. A leánykorit. Ekkor felhívtam írtam sms-t ami nem volt lekicsinylő,csak búcsúzó. Csinált egy cirkuszt elmondta a húgának aki szintén csak bántott..fenyegette anyut mikor váltak és nekem hazudozott róla mikor kicsi voltam.-hogy én meg mertem változtatni a nevem. Ezzel zárult.
"Egy bajom van: a memóriám megvan. Így nem tudtam magától a szörnyű emléktől megszabadulni. A teljes memóriatörlést róluk a doki se volt képes elősegíteni. Így maradt az elfogadás,a gyásza ennek. Amikor eljön a teljes elengedés,miért nem törlődik minden.."
A memóriád, az emlékeid megmaradnak, csak fájdalmat nem fog okozni az emlékezés.
A lélek sérülése olyan, akár egy seb, csak addig fáj míg nyitva van és vérzik és ha újra és újra feltépik azok, akik okozták. Ha valóban kitisztul, akkor be tud gyógyulni, akkor már csak egy heg marad utána, emlékszünk ugyan a sérülésre, de nem okoz fájdalmat.
Ha túl gyorsan, akarok erőből felejteni annak ismételten érzelmi elfojtás lesz az eredménye. Tehát nem elengedés, gyász, hanem újból megjenik a düh és a harag, amit rosszabb esetben magam ellen fordítok és ismét bűntudatom lesz.
Hogy jól döntöttél- e, mikor nevet változtattál? Szerintem a szívedre hallgattál és a belső megérzéseidre ez volt az első jele annak, hogy apád emlékét és a vele való azonosulást levágd magadról. Így sztrájkoltál ellene. De benned a harc még nem szünt meg. Akarni erőből érzéseket nem lehet.
És akarni megbocsátani sem kell, magyarázkodni sem kell.
Köszii! Heget sem szeretnék/sebet sem/nyomot sem/emlékezetet sem erről, csak egy teljesen sima bőrfelületet! :)
Ott tart a dolog, hogy a névváltoztatás után kialakult egy ilyen megnyugodtam, mostmár sokkal jobb mint volt érzés! Ez még nem tökéletes. De remélem az lesz. Az biztos, hogy sokat segített: elengedni,tudatosítani hogy ők idegenek, nem tartozom oda, más a nevem, más vagyok. És még néhány apróbb dolog hátra van.
Szinte sose jutnak eszembe, de ha valaki felhozza sajnos tudja az agyam miről van szó.. na ezt kéne eltörölni.
Kedves Kérdező!
Szerintem jól tetted, hogy megváltoztattad a nevedet. Engem is sokat bántott az apám. Anyám kis koromban elhagyott, így az apai nagyanyámnál nőttem fel, de neki is csak "boxzsák" voltam mindamellett, hogy sokat nélkülöztem, nyomorogtam nála. Mindenét és mindenem a tékozló, alkoholista és erőszakos apámnak adta, aztán együtt megaláztak és nevettek rajtam. Azt sem hagyták, hogy villanyt kapcsoljak sötétben (hamar tönkre is ment a szemem), a bokámra pedig csengőt kellett kötnöm, hogy hallják, amikor a házban közlekedek... és még sorolhatnám. Szerencsére pár éve sikerült magamtól a sarkamra állnom. Akkor elzavartam apámat a házból. Érdekes, tizenév ingyenélés után hirtelen sikerült munkát és szállást találnia. Ezután csak nagyon ritkán jött haza és akkor is csak egy-egy napra, hogy ügyeket intézzen. Akkor egy kicsit megnyugodtam lelkileg. Sokszor megkaptam, hogy "mégiscsak apád/anyád", de ezeket mindig lepergettem magamról és sosem bántam meg, hogy kitartottam az elhatározásom mellett.
Mikor már nyugodtabb voltam, jött egy boldogabb időszak az életembe. Megismertem a férjem. A covid miatt nem lehetett rendes esküvőnk, de a polgári szertartásra és az azt követő családi vacsorára sem hívtam meg a szüleimet. (Anyámról semmit sem tudok a nevén kívül)
Hamarosan elköltözünk a férjemmel, egyúttal nevet is váltok, mert utálom a mostanit. (Nem veszem fel az övét, sajátot akarok)
Szerencsére a férjem családja nagyon szeret, szüleim helyett szüleim. Ha végre a templomban is összeadnak minket, megkérem apósomat - akit egyébként csak apunak hívok -, hogy kísérjen az oltárhoz.
Ezután pedig, ha valaki a családom felől kérdezne, azt fogom mondani, hogy kiskoromban autóbalesetben meghaltak a szüleim (Harry Potter copy), majd témát váltok és dícsérni kezdem a férjem szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!