Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek rossz,mérgező szüleik...

Akiknek rossz,mérgező szüleik voltak,ott sokszor miért hibáztatják a gyereket,ha nem tud helytállni az életben?

Figyelt kérdés

Sokszor hallani ilyen közhelyeket,hogy "felnőtt vagy,magadért te vagy a felelős",stb.

Viszont ezeket ugyanúgy elmondják egy normális családban,kiegyensúlyozott szülők között felnőtt gyereknek is.

Nyilván a személyiségfejlődés része az,hogy az ember eljut erre a pont,már aki.

Viszont,ha valakit nagyon durva dolgok érték gyerekkorban,vagy mentálisan sérültek nevelték fel,akkor hogyan lehet a felelősséget teljesen rá hárítani,hogy "magáért felelős"?

Nagyon sok kutatás van arról,hogy bizonyos dolgok,amik gyerekkorban érnek minket,nagyon meghatározóak.

Tehát,amiket kapunk,abból szűrünk le dolgokat,és bizony olyan maradandó sérülések is lehetnek,ami miatt egy ember nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba,vagy nem állja meg a helyét,stb.

Ha valakit retardált emberek nevelnek fel,annak szerintem nyoma marad egy életen át,max javítani lehet a dolgokon,de azzal összehasonlítani,amikor valaki kiegyensúlyozott családban nő fel,hogy "ő is magáért felelős",szerintem nem korrekt.

2021. szept. 14. 11:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%
Mostanában egy fiatal felnött ha fére siklik az élete a szüleit hibáztatja.Ő szülei is hibáztathatná az ő szüleit és így tovább.Szerintem minden felnött ember maga élete kovácsa, csak sajnos jobb a szülőket hibáztatni,és a felelősséget rájuk hárítani.követelni szemrehányni így megnyugtatni saját lelki világát.Igy akár az 50éves gyerek is hibátlan!Nem tehet semmiröl!
2021. szept. 14. 13:10
 12/20 A kérdező kommentje:

Ha a szülők,normálisak,és mindent megtettek,megadtak egy gyereknek(nem anyagi dolgokra gondolok),és a gyerek ennek ellenére lesz problémás,akkor nem okolhatóak a szülők.

Általában ezek a problémák generációról,generációra halmozódnak.

Én azt vettem észre,ahol a szülő problémás,ott a nagyszülőkkel is gond van.

És,szomorú vagy sem,de én úgy látom,hogy ha baj van velem,akkor azt nem kell feltétlen tovább adni az én gyerekemnek.

Vagy csak akkor vállalok gyereket,ha leküzdöttem a démonjaimat,amúgy pedig felelőtlenség.

2021. szept. 14. 13:15
 13/20 anonim ***** válasza:
91%

Ha valaki olyan szemelyisegtorzulason esik at, ami miatt psziches betegsege alakul ki, akkor, eb ugy gondolom, nem terheli "felelosseg". S ha mondjuk kezeles alatt is all, orvosi igazolasa van rola, akkor akar le is szazalekolhatjak, vagy gondnokot jelolnek ki melle.

De nyilvan nem az ilyen (szelsoseges) esetekre gondoltam a valtoztatast.

2021. szept. 14. 13:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Maximalisan egyetertek. Egy egeszseges cdaladban felnovo ember teljesen mas pszichevel rendelkezik, mint valaki akit nagyon durvan elhanyagoltak/bantalmaztak a szulei. Az en szuleim konkretan debilek, egyaltalan nem neveltek soha, nem ovtak meg olyan dolgoktol amitol minden normalis ember megivna egy gyereket, meg akkor is ha nem a sajatja. Probalok ennek ellenere normalis felnott ember lenni, de iszonyatosan nehez es vannak olyan dolgok amiket nem fogok tudni helyre rakni.
2021. szept. 14. 17:41
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem szülőnek valók. A gyerekvállalás nem nagy dolog, baxni mindenki tud, a gyerek sem marad az anyja hasába. Sőt, a gyerek meg is nő. De most mindenki képzeljen el egy kutyát, amit tanított, ápolt, gondozott. Majd képzeljen el egy utcán született, ott felnőtt kutyát. Na ez lesz a különbség a két gyerek között is. Ahogy a háziállat, a gyerek sem való mindenkinek. És sajnos aki mindent meg akar adni a gyereknek, (nem pénzt, de életszínvonalat, ami pénzbe kerül) az vállal 2 gyereket maximum. Aki meg csak tartja, az 8-10-et. Persze van aki a 2 gyereket is lexarják, meg van akik a 6 gyereket is példásan nevelik.
2021. szept. 14. 20:33
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet ingyen van, utolso
2021. szept. 14. 20:48
 17/20 A kérdező kommentje:

Nyilván a pénz,mint faktor egy szintig szükséges.

De nem a pénz a legnagyobb dolog,amit adni tud egy szülő.

Szerintem az sokkal hasznosabb,ha stabil,mentálisan egészségesek a szülők,még ha nem is tehetősek,nem tudnak a gyereknek sokat adni,de legalább nem hátráltatják az életben való elindulását azzal,hogy mentálisan tönkreteszik.

Sikeres ember nem abból lesz,akiknek sok pénzt adnak a szüleik,hanem akik megtanítják FÉLELEM NÉLKÜL élni.

Nem rombolják tudatosan,vagy akaratlanul is az önértékelést.

Nagyon nem mindegy,ha valakinek 30 évesen már felépített élete van,sikeres,boldog,vagy 30 évesen kell elmennie pszichológushoz,aki elmagyarázza neki,hogy mit miért gondol tévesen,és hogyan kellene gondolnia.

Innentől már nagyon nehéz lesz helyre raknia az életét,már ha sikerül.

De mindig hátrányban lesz,úgy ahogy előttem írta valaki.

2021. szept. 14. 20:53
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mint írtam, olyan is van! De sajnos most sok olyat látok, akik nem akartak 3 gyereket, de sokszor 2-t sem. És most a csok meg babaváró miatt bevállalják a 3-at. Olyan is, aki egyet sem akart. Hát sajnos ezekből a gyerekekből sok fog úgy felnőni, hogy nem fogja megkapni a kellő szeretetet, és a minimálisan szükséges figyelmet. És nagyon sok család fog szétmenni e miatt.
2021. szept. 14. 20:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ugyebár egyszerűbb azt mondani, "hülye a gyerek", ahelyett, hogy magába nézne az ember. És sajnos az ilyen "szülők" közül kevesen jutnak el odáig, hogy elgondolkodjanak, mit csesztek el, miért betegítették meg a gyereküket,stb. Nagyszülőkként meg sokszor nem véletlen, hogy nincsenek túlságosan beengedve a megalapított család életébe, már akiben van egy minimális tudatosság, persze.

Egyszer itt leírtam, hogy amióta a szüleim által rám erőltetett szakról elbocsátottak, 2(!) hónapon belül kezdtek enyhülni az endokrin(gyulladt szőrtüsző, gyulladt pattanások, stb.) tüneteim. És akinek tényleg komoly pajzsmirigy betegsége van pl, ott javarészt negyedévente, ha beszélhetünk komoly javulásról, nem 2 hónapon belül. Ja, és még az illető be is tart egy drákói diétát, meg szedi a felírt gyógyszereket, de van, hogy ez sem elég. Nálam ez sem volt.

2021. szept. 14. 22:24
 20/20 A kérdező kommentje:

A pszichológusoknak biztosan lesz munkája 20 év múlva is,ebben biztos vagyok.

Az már eleve egy nagyon rossz dolog,ha a gyerekvállalást azzal ösztönzik,hogy a szülő előrébb jusson,legyen hol laknia,és a gyerekek ezért születnek meg.

De minden más módon beleavatkozni nagyon gáz,lásd Ratkó nemzedék.

Nagymamámék pl 12-en voltak testvérek.

Szerinted milyen figyelmet kaptak otthon a szülőktől?Ennyi gyereket fel lehet nevelni mentális egészségben?Nem hiszem.

Meg is látszik,tele van a család rengeteg sérült emberrel,generációról generációra.

Ma meg aztán olyan elvárások vannak,hogy akik ma születnek anyagi támogatásért,na nekik még nehezebb lesz,véget ért a szocializmus.

2021. szept. 15. 08:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!