Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves fiatalok! Mit szólnáto...

20 éves fiatalok! Mit szólnátok ha kiderülne a 40+ éves anyukátokról, hogy babát vár?

Figyelt kérdés

Nálunk ez a helyzet.

Nagyon szégyellem, de nem örülök neki:( anya sem fiatal már 43 éves lesz mire megszületik.

Nem mondtam el, hogy nem örülök, sőt az esetleges segítségemet is felajánlottam, mivel még itthon élek.

2021. szept. 10. 19:50
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a kisebb korkülönbséggel született testvérek közt is ezerféle a kapcsolat. Nem tudnám megmondani, mi lehet az a "hagyományos testvéri viszony", amit többen említettek, pedig 2 testvérem is van. (Középső vagyok.) Mindkét tesómmal más a kapcsolatunk, és kb. ahány testvérpárt ismerek, annyifélék.

Lehet, hogy tényleg inkább mondjuk pártfogoltadként fogsz tekinteni a gyerekre, mint barátként, de szerintem ez is csak egyfajta testvérviszony a sok közül.

Nem baj, hogy nem vet szét az öröm és kétségeid vannak, szerintem ez normális.

Mivel már felnőtt vagy, a kicsi ártatlansága, naiv egyszerűsége (főleg mikor már kommunikál), sérülékenysége valószínűleg kiváltja majd belőled azt az érzést, hogy nem akarod, hogy bármikor baja essen vagy boldogtalan legyen. Ez egyfajta testvéri szeretet.

2021. szept. 11. 08:57
 42/47 A kérdező kommentje:

Igen, azért érvelek ezzel, mert neked sem esett volna jól, ha kicsiként így vélekednek rólad. Az se ha felnőttként tudnád meg, hogy a testvéred elhúzott miattad.

Én imádom a gyerekeket, várom is, hogy legyen sajátom, de másét is cukinak látom. Mellesleg épp olyan fenőtt ember lesz évek múlva, mint te. Akkor hirtelen már nem lesz idegesítő ugyanaz a személy?

2021. szept. 11. 12:09
 43/47 A kérdező kommentje:
Nem azért nem örülök neki, mert baba és idegesítő. Hanem szerintem kockázatos ebben a korban a terhesség, anyu már nem fogja úgy bírni a strapát mint 20 éve és nekünk sem lesz ‘rendes’ tesó kapcsolatunk.
2021. szept. 11. 12:10
 44/47 anonim ***** válasza:
91%

Most akkor élvezettel hallgassam a szomszéd onokájának az üvöltözését, mert jajgyermek és mert én is sírtam (7-8 éves gyerekek)?

nem fogom.

És nem, a saját gyerekem nem zavar, én vállaltam, de másér nem, mégis hallgatnom KELL.

2021. szept. 11. 12:59
 45/47 anonim ***** válasza:
87%
Jajj, én nagyon örülnék!
2021. szept. 13. 05:11
 46/47 anonim ***** válasza:
95%
44-es, nem kell hallgatnod a szomszédot. Költözz falura, vagy tanyára és már nem is kell hallgatnod. Aki társasházban vesz lakást, annak ezekkel tisztában kell lennie, hogy vannak zajok.
2021. szept. 13. 14:51
 47/47 anonim ***** válasza:
59%

Kb. 5-6 srác haveromnak született kistesója olyan 14-17 éves korukban. Mindegyik örült neki és rendszeresen foglalkoztak/foglalkoznak tesójukkal, közös képeket raknak ki, elviszik magukkal erre-arra.

2 csaj ismerősömnek is ebben a korban lett tesója, mindkettő kiakadt és nem fogadta el először, csak idővel, de sztem akkor se olyan nagy szeretettel.

Ezen csak nemrég gondolkodtam el. Biztos van vmi háttere, meg kivételek is vannak, de mégis érdekesnek találtam így visszagondolva.

Amúgy én se örültem volna kistesónak 16 évesen, de most így 21 évesen már nem zavarna.

2021. okt. 12. 15:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!