Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves fiatalok! Mit szólnáto...

20 éves fiatalok! Mit szólnátok ha kiderülne a 40+ éves anyukátokról, hogy babát vár?

Figyelt kérdés

Nálunk ez a helyzet.

Nagyon szégyellem, de nem örülök neki:( anya sem fiatal már 43 éves lesz mire megszületik.

Nem mondtam el, hogy nem örülök, sőt az esetleges segítségemet is felajánlottam, mivel még itthon élek.

2021. szept. 10. 19:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
84%
Én jelenleg 25 éves vagyok, anyu 46. Próbálkoztak a párjával az utóbbi évben, de sajnos elvetélt kétszer is, és annyira megviselte, hogy letettek róla. Én örültem volna, bár tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy nem lett volna testvéri viszony köztünk. Az anyja lehetnék a sajnos meg nem született testvére(i)mnek, és soha nem éltünk volna egy háztartásban, ez teljesen másfajta kapcsolódás lett volna, mint a hagyományos testvéreknél.
2021. szept. 10. 22:44
 32/47 anonim ***** válasza:
75%
Nekem melóznom kellett a testvérem kapcsán akinél közel 6 évvel voltam idősebb: ha nem akadályoztam meg hogy rosszat csináljon (pl lehúzza a terítőt) rajtam verték le, ha megakadályoztam és hisztizni kezdett azt is rajtam verték le. Felnőtt koromra annyi nyoma maradt hogy nem kezdek gyerekes nővel mert a "vigyázz rá de ne fegyelmezd" féle sügérség nosztalgikus érzésekkel töltene el
2021. szept. 11. 00:00
 33/47 anonim ***** válasza:
24%

"

Engem az zavarna a legjobban, hogy a nyakamba aggat egy potenciális felelősséget anélkül, hogy megkérdezett volna."

Vicc, hogy téged kéne megkérdeznie. Semmit nem aggattak a kérdező nyakába.

2021. szept. 11. 00:13
 34/47 anonim ***** válasza:
36%
33! Mert ha a mamival bármi történik, akkor majd nyilván nézi ahogy elviszik otthonba a testvérét, gratulálok. Ilyen felfogással tényleg minek gyerek. Én egyáltalán nem örülnék ha születne testvérem, de ha baj történne a szüleimmel az a minimum hogy ha beledöglök is megpróbálnám felnevelni.
2021. szept. 11. 07:07
 35/47 anonim ***** válasza:
54%

Ha otthon élnék, itt kezdenék el albérletet keresni.

Nekem nem lenne szükségem arra, hogy 0-24 egy kisbaba ordítását hallgassam, mikor tanulnom, dolgoznom kéne.

Plusz onnanl kezdve csakis lábujjhegyen közlekedhetnék, mert jaj, a gyerek, aztán amikor nagyobb lesz rongál, firkál, stb., meg jönne a "pesztráld már te, mert..." - lepasszoláshullám.

Felejtős.

2021. szept. 11. 08:21
 36/47 A kérdező kommentje:

Utolsó, nekem ezzel nem lenne bajom, külön lakrészem van.

Mellesleg te is sírtál mikor baba voltál és te is firkáltál kisgyerekként.

Nem ilyen dolgok bolygatnának, csak olyan idegen meg furcsa ebbe belegondolni.

2021. szept. 11. 08:24
 37/47 anonim ***** válasza:
62%
Sosem értettem ezt az érvelést, hogy “te is sírtál mikor baba voltál és te is firkáltál kisgyerekként”…. És? Attól még mindkettő zavarhatja az embert.
2021. szept. 11. 08:30
 38/47 anonim ***** válasza:
60%

36-os, igen, és?

Csak hogyha azt akarom, hogy egy baba sírjon álló nap nekem, akkor az legyen a SAJÁTOM, nem pedig a 21 évvel fiatalabb kistestvérem, akit "kaptam", nem pedig vállaltam.

De látom, neked ez magas és le is pontoztál.

2021. szept. 11. 08:42
 39/47 anonim ***** válasza:
20%
Nekem már idősebbek a szüleim, 50-es és éppen 60 évesek, de egyébként nem örülnék neki. Az ember 43 évesen már nem öreg, lehet még teljesen egészséges, ereje teljében van stb., stb., de a gyerekvállalás egy hosszútávú elköteleződést jelent és szerintem emiatt nem feltétlenül olyan biztos dolog 40 felett gyereket vállalni, pláne meglévők mellé. Szóval lehet valaki egészséges, türelmes, lelkes, energikus stb., de ez könnyen változhat az idő előrehaladtával, legalábbis a szüleimen én abszolút ezt látom. Mindketten szerették a gyerekeket, minket is úgy neveltek hogy mindenben benne voltak és akár velünk csúsztak-másztak a földön stb., de ma attól is kikészülnek, ha az egyik rokon áthozza a gyerekét és az nem ül meg egy helyben, mozdulatlanul, némán… Mindketten végigdolgozzák az életüket, a nap végére elfáradnak, a munka stresszes, az emberek frusztráltak, ott a háztartás, ott van két gyerekük stb., nem látom magam előtt, hogy egy ilyen korú pár még gyereket nevel miközben már a nyugdíjas éveiket tervezgetik. Valamint egy gyerek nem 5-10 évre szól, a mai világban még egy 20-25 éves gyereket is kell támogatni bőven, sőt. Én is 22 vagyok, még tanulok, tanulni is fogok, otthon élek stb., a környezetem kb. 90%-áról ugyanezt tudnám elmondani. Én úgy érzem néha, hogy a saját szüleimmel is nehéz ebből a szempontból, nemhogy fiatalabbként vagy idősebb szülőkkel stb. Egy 43 éves anya is 63 éves lesz mire 20 éves lesz a gyereke… Lehet mondani, hogy nem lesz a másik gyerek nyakába sózva soha, de azért legyünk őszinték, nem ez szokott lenni a végkimenetele, pláne idősebb szülők esetén, akik már nem tudnak/akarnak annyit foglalkozni a gyerekkel, majd kamasszal, majd fiatal felnőttel. Nekem is rengeteg mindenben segített az idősebb testvérem a szüleim helyett, de lássuk be nem mindenki ennyire szerencsés és egy idősebb testvér ekkora korkülönbség esetén nem feltétlenül tud testvérként tekinteni a testvérére. Illetve egy éppen saját életét kezdő/tervezgető fiatal felnőtt sem biztos, hogy arra vágyik, hogy a kistestvérét pátyolgassa annak minden negatív velejárójával is együtt.
2021. szept. 11. 08:48
 40/47 anonim ***** válasza:
82%

#34: mi történne? Ennyi erővel a kérdezővel is történhet bármi

Abszurd lenne a gyereket kérdezni, hogy szulhet-e.

2021. szept. 11. 08:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!