Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell azért lehülyézni...

Miért kell azért lehülyézni mert elakarom adni a cipőmet?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy cipőt, viszont így hogy hordtam egy ideig már nem tetszik. Mondtam itthon, hogy elakarom adni erre egyből lehülyéztek meg lehurrogtak hogy akkor minek vettem meg, meg úgyse tudom eladni. Ezt miért kellett?

2021. szept. 5. 11:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszik igy vissza, hogy hordta. Ha nem vette volna fel, vagy hibas lenne, akkor minden gond nelkul visszavihetne, de igy nem.
2021. szept. 5. 12:58
 12/19 anonim ***** válasza:
2021. szept. 5. 13:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A saját pénzedet dobáld ki az ablakon, és akkor majd megérzed, miért baj.
2021. szept. 5. 13:59
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
Én szülőként azt gondolom, hoy azt hordja, amiben jól érzi magát. Nem kényszeríteném rá, csak mert én vettem. Őszintén: senki ne mondja nekem, hogy nem bánt meg egyetlen ruhadabot sem életében, amit megvett..van ilyen. Arra bíztatnám, hogy persze, próbálja meg a legkisebb veszteséggel eladni és vagyen olyat az árából, ami tetszik neki.Nem sz@rom a pénzt ,az igaz, de azt se várom el,hogy az általam vett cuccokat haláláig hordja, meg abban temetkezzen. A pénz csak eszköz.Az, hogy a gyerekem jól érezze megát a cuccaiban, az nekem fontosabb.
2021. szept. 5. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:
67%
#14, aha, gondolom akkor is ilyen boldog lennél, amikor a gyereked a múlthetén megvett cipőt akarná eladni. Itt nem arról van szó, hogy bármit is haláláig kellene hordania, hanem arról, hogy ha jól gondolja meg, hogy milyen cipőt vetet a szüleivel 20 ezer forintért, mert így nem éri meg senkinek szerintem. Mondom ezt gyerekként, nem szülőként.
2021. szept. 5. 14:47
 16/19 anonim ***** válasza:
91%

Igazad lenne, ha a szülők választották volna a cipőt, és nem találták volna el a gyerek ízlését. De a kérdező választotta magának, tanuljon már felelősséget. Tanuljon meg máskor megfontoltabban dönteni, ezt a cipőt pedig hordja mostmár 1-2 évig, annyira nem lehet szörnyű, ha elsőre kiválasztotta. Igen, velem is megesett, hogy pár hét múlva megbántam egy vételt, amit már nem vihettem vissza, és bizony el is hordtam akkor már, én sem dobálom ki a pénzt az ablakon. Jobban meg is gondoltam 1-2 pofára esés után, mit veszek. Igaz, hogy a pénz "eszköz", de pont ezért is nem dobáljuk így el, mert sajnos nem csak a szórakozás és divatolás eszköze, hanem a kajálásé és a fűtésé is. Lehet vele időnként nagyvonalúnak lenni, veszíteni vagy "pazarolni" is, de nem ilyen meggondolatlan hülyeség miatt, ekkora mértékben, ez túl sok. Engem legalább annyira zavart volna az egyheti kajára való pénzem meggondolatlanság miatti tűzbe dobása, mint az, hogy a cipőm nem is ANNYIRA szép.

Az ilyen esetek és megbánások segítenek az embernek tudatos vásárlóvá válni, hogy aztán ne vásároljon össze minden szirszart, ami pár hét múlva már "nem is tetszik" meg "nem is kell".

Nem is igazán az a baj, hogy mostmár nem tetszik neki, hanem az, hogy semmiségnek érzi, hogy most veszteséggel lecserélje, és nem is érti, hogy emiatt miért szívja bárki a fogát. 10-20 ezrekkel nem játszunk, és nem is érdemes erre rászoktatni a gyereket. Mert ha az elsőnél ennyire nem érez benne semmi problémát, és zokszó nélkül fizetik neki a másik cipőhöz a különbözetet, akkor azt hiheti, hogy ez így normális, és mindig működik. Bármiben meggondolja magát, azt lehet eladni, másikat venni, a szülők meg nyelhetnek le évi akár többtízezer ft veszteséget is, mert "a múltkor sem volt baj".

Ha úgy állna hozzá, hogy "tudom, hogy nagyon gáz, de most az egyszer szeretném ezt megtenni, és máskor jobban átgondolom, mit kérek", az mindjárt más lenne.

2021. szept. 5. 15:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Cipö fétised eltt a hétvégére?
2021. szept. 5. 15:41
 18/19 A kérdező kommentje:
16-os köszi a korrekt választ. Mostmár belátom hogy hibáztam. Legközelebb tudatosabban vasárolok, ezt pedig elhordom már egy évig.
2021. szept. 5. 16:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Kivánom neked, hogy ha eladod, ez legyen az életben a legnagyobb veszteséged... Mert valoszinű, hogy lesz ennél sokkal nagyobb is...
2021. szept. 5. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!