Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a sírás...

Mit csináljak, ha a sírás fojtogat, amikor arra gondolok, hogy haza kell költöznöm a szüleimhez?

Figyelt kérdés

Egy határmenti kisvárosban nőttem fel, és nem fogom túldramatizálni a helyzetet, hogy köves út sincs és a legközelebbi Interspar is 50 perc kocsival, mert azért egy jobban szituált város.

Van Aldi, Lidl, Tesco, de pl. nincsen egy normális étterem, vagy kávézó. Ruhaboltok se nagyon, csak az "Ani divat", meg Ázsia Center. Nincs a környéken nagyobb város, Budapest több, mint 200 km. Se színház, se múzeum, se mozi. Nincsenek kulturális programok, semmi. És sajnos nem is Ausztriával határos, hogy néha kimehessen oda az ember, vagy valami...

18 évesen elkerültem onnan, mert Budapesten kezdtem a továbbtanulást. Jelenleg harmadéves joghallgató vagyok. Az anyám mindenáron azt akarja, hogyha itt végzek, költözzek haza és dolgozzak a férjének (ügyvéd). Mert hogy mit akarok Pesten kezdeni magammal, itt a friss jogászokat csicskásnak veszik fel, sosem lesz lehetőségem saját irodát nyitni, otthon meg átvehetném teljesen a férjéét majd. Meg hogy eladom az itteni lakást és ennek az árából otthon kacsalábon forgó palotát lehet építtetni. Ja, csak az sem 3 hónap, hanem minimum 2 év, ha minden jól halad. Addig nekem velük kéne éljek. Ez is zavar, hogy 18 éves korom óta egyedül élek, senkihez nem kell alkalmazkodnom, azt csinálok és akkor, amit szeretnék. 23-24 évesen pedig költözzek vissza az emeleti gyerekszobámba ÉVEKRE. Így is ha hazamegyek, az anyám mindenről elszámoltat. Hová megyek, kivel, minek. Ha mondjuk tovább maradok, mint este 7, hívogat, hogy mikor megyek már haza és "ne legyél ott, ne zavarjál". Ismerkedni sem nagyon lehet ott, mert az összes korombeli elmegy, aki meg ott ragadt, az olyan is...

Most nyáron voltam ott többet és azért a nyári időszak mindenhol forgalmasabb, de ott este 9 után megállt az élet. Semmi nincs nyitva, nem tudtunk beülni a barátnőimmel este 10-kor egy pohár borra, de még taxit sem tudtunk hívni, mert hétköznap azok se járnak.

Az anyámékon is látom, hogy annyi az életük, hogy eljárnak dolgozni, utána boltba mennek, majd haza. Nem akarok így élni és ha belegondolok, hogy ez vár rá is, sírhatnékom van.

2021. szept. 3. 11:57
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
87%

Jelenleg ők a szponzoraid, s addig úgy kell játszani, ahogy ők szeretnének.

Ha szeretnél beleszólást a saját életedbe, akkor anyagilag függetlenedni kell tőlük.

2021. szept. 3. 15:03
 22/39 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem is, próbálj meg nyâron diákmunkázni, tapasztalatot szerezni. Ha teheted, akkor év közben is.

Tudom, hogy rosszul hangzik, de akár vedd fel a diákhitelt, ha még moratóriumban fel lehet, tedd be állampapírba, addig is kamatozik.

A szüleidtől kapott pénz egy részét szintén tedd be állampapírba.

Mekkora lakásod van? Kezdj el gondolkodni rajta, hogy kiadod az egyik szobát vagy, ha kicsi, akkor kiveszel olcsóbban, ezt meg drágábban kiadod, ha nagyon megszorulsz miután végeztél az egyetemmel.

Tanulj nyelveket és akár ingyen is szerezz gyakorlatot - akár otthon - nyâri szünetben, később nagyon jól fog jönni.

2021. szept. 3. 15:30
 23/39 anonim ***** válasza:
43%
Ja hogy luxus életed a szüleid biztosítják az más.
2021. szept. 3. 16:11
 24/39 anonim ***** válasza:
90%
Függetlenedj anyagilag. Mert amíg az ilyen ruhaboltot, olyan színházat, autót, lakást anyuék finanszírozzák, addig van beleszólásuk az életedbe.
2021. szept. 3. 18:33
 25/39 Savlekotő ***** válasza:
98%
Válj le érzelmileg anyagilag,mert hiába vagy pesten ha anyuka fizeti.. Igy is a gyerekszobában vagy a fejeddel,minden légvétellel elszámolsz,hát nem kell elszámolni.. Te ügyvéd,lol..
2021. szept. 3. 20:26
 26/39 anonim ***** válasza:
90%
Ne költözz haza.
2021. szept. 3. 21:19
 27/39 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, akkor nem fojtogat a sírás, mikor elköltöd anyádék pénzét a Nanushkában meg a kávézókban és itt-ott? Állj meg a saját labadon, mint egy felnőtt ember, es ne másoktól függj. Rgyetem mellett is lehet penzt keresni. És akkor a szülők is felnőttként fognak kezelni.
2021. szept. 4. 10:55
 28/39 anonim ***** válasza:
23%
Hát jogosan félsz hisz a luxus életedet anyádét biztosítják így jogosan várják el hogy utána náluk dolgoz mert te luxus életét élsz most.de nem saját megkeresett pénzedböl.
2021. szept. 4. 13:45
 29/39 A kérdező kommentje:

Miért várnák el jogosan?

Az ember nem azért vállal gyereket, hogy később a gyerek őt "szolgálja".

2021. szept. 4. 14:57
 30/39 anonim ***** válasza:
93%
Most mért itt győzködöd az ellenoldalt, miközben a vélemények aránya 10:1? Nyilvánvaló, hogy olyan életet KELL és LEHET élned, amilyet TE akarsz, egyszerűen nincs miről beszélni, ez nem kérdés! De azt se értem, hogy mért most szorongsz ezen, mikor ez még évekig nem aktuális. Ha szorongsz, menj pszichológushoz! Rád fér!
2021. szept. 4. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!