Mit csináljak, ha a sírás fojtogat, amikor arra gondolok, hogy haza kell költöznöm a szüleimhez?
Egy határmenti kisvárosban nőttem fel, és nem fogom túldramatizálni a helyzetet, hogy köves út sincs és a legközelebbi Interspar is 50 perc kocsival, mert azért egy jobban szituált város.
Van Aldi, Lidl, Tesco, de pl. nincsen egy normális étterem, vagy kávézó. Ruhaboltok se nagyon, csak az "Ani divat", meg Ázsia Center. Nincs a környéken nagyobb város, Budapest több, mint 200 km. Se színház, se múzeum, se mozi. Nincsenek kulturális programok, semmi. És sajnos nem is Ausztriával határos, hogy néha kimehessen oda az ember, vagy valami...
18 évesen elkerültem onnan, mert Budapesten kezdtem a továbbtanulást. Jelenleg harmadéves joghallgató vagyok. Az anyám mindenáron azt akarja, hogyha itt végzek, költözzek haza és dolgozzak a férjének (ügyvéd). Mert hogy mit akarok Pesten kezdeni magammal, itt a friss jogászokat csicskásnak veszik fel, sosem lesz lehetőségem saját irodát nyitni, otthon meg átvehetném teljesen a férjéét majd. Meg hogy eladom az itteni lakást és ennek az árából otthon kacsalábon forgó palotát lehet építtetni. Ja, csak az sem 3 hónap, hanem minimum 2 év, ha minden jól halad. Addig nekem velük kéne éljek. Ez is zavar, hogy 18 éves korom óta egyedül élek, senkihez nem kell alkalmazkodnom, azt csinálok és akkor, amit szeretnék. 23-24 évesen pedig költözzek vissza az emeleti gyerekszobámba ÉVEKRE. Így is ha hazamegyek, az anyám mindenről elszámoltat. Hová megyek, kivel, minek. Ha mondjuk tovább maradok, mint este 7, hívogat, hogy mikor megyek már haza és "ne legyél ott, ne zavarjál". Ismerkedni sem nagyon lehet ott, mert az összes korombeli elmegy, aki meg ott ragadt, az olyan is...
Most nyáron voltam ott többet és azért a nyári időszak mindenhol forgalmasabb, de ott este 9 után megállt az élet. Semmi nincs nyitva, nem tudtunk beülni a barátnőimmel este 10-kor egy pohár borra, de még taxit sem tudtunk hívni, mert hétköznap azok se járnak.
Az anyámékon is látom, hogy annyi az életük, hogy eljárnak dolgozni, utána boltba mennek, majd haza. Nem akarok így élni és ha belegondolok, hogy ez vár rá is, sírhatnékom van.
Nem leszek alkalmatlan ügyvédnek, mert ez a magánéletem, az pedig a munkám lesz. Ráadásul engem inkább a gazdasági vonal érdekel, sokkal inkább dolgoznék cégeknek. Vidéken nincs nagyon lehetőség arra, hogy szakosodjon az ember...
Budán lakom, közel van a Normafa, a Kis-Sváb-hegy, a Városmajor. Nekem ennyi "zöld" pont elég...
Stresszes maximum az egyetemtől szoktam lenni. Imádom a nyüzsgést, az embereket, azt, hogy mindig van valami, sosincs az, hogy unatkoznék. Nyilván a lezárások, felújítások miatt a forgalom szívás, de valamit valamiért és egy kényelmesebb autóban ez is kibírható szerintem.
Én nem akarok mindenáron jóban lenni a szomszédjaimmal, nekem nem hiányzik, hogy a nyakamra járjanak, becsengessenek csak úgy. Vannak barátaim, akikkel találkozom akkor és ott, ahol szeretnék. Ha lesz gyerekem, akkor sem fogom átzavarni Jancsikához két házzal arrébb, hogy boldogítsa őket...
Valaki nem igényli azt, hogy eljárkáljon, ezt is megértem. De én nagyon szeretek menni, ismerkedni, jól érezni magam. Vagy csak beülni egy rooftop bárba, ahonnan szép a kilátás. És nagyon nem mindegy, hogyha van egy koncert, akkor oda mész fél óra alatt és éjfélre az ágyadban vagy, vagy oda a napod az utazás miatt és még hajnalban vezethetsz haza fáradtan. Vagy csövezhetsz valakinek a kanapéján szívességből, vagy fizetheted a szállodát és alakíthatod úgy a másnapodat is...
Én szeretem a szép dolgokat, jó néha bemenni szétnézni a Nanushkába, vagy egy barátnőm showroomjába. Nem a szikszalag a gond, hanem az extrább dolgok, amiket az ember csak Budapesten talál meg.
Azért megnézném, hogy a sok szájkaratés felnőtt ember létére hogyan „pofázna vissza” az anyjának. Mert mondani könnyű, hogy mit/hogyan kellene mondani, de hasonló helyzetben ti sem tennétek másként, mint elodázni az elkerülhetetlent.
Attól még lehet valaki jó ügyvéd, hogy a saját szüleinek nem tud ellentmondani. Pont azért, mert az ügyféllel és annak ellenfelével csak a per erejéig kell a kapcsolatot tartani, a saját anyjával pedig életük végéig, és senki nem akar az anyjával összeveszni, ha nem muszáj.
Nehéz döntés előtt állsz, ez tény. Hogy hogyan tudod megoldani, az csak rajtad múlik. Pláne így, hogy nem kevés pénzt öltek/ölnek a taníttatásodba, ezzel kvázi eladtad a lelked nekik. Még a végén visszakövetelik a beléd invesztált összegeket.
Az viszont nem egy jó dolog, hogy ezen zokogsz, ha eszedbe jut. Lehet, hogy egy terápia jót tenne, hogy legalább a tényt fel tudd dolgozni.
Szerintem ezen kár előre rágódnod, ez úgymond a "jövő problémája" és addig még annyi minden történhet, hogy lehet a szüleid is másképp fogják majd gondolni vagy te sem fogsz már ezen agyalni, hogy mi lesz ha. Lehet, hogy majd szimplán úgy alakul az életed, hogy fel sem merül a hazaköltés lehetősége pl. munka, kapcsolat, tanulás vagy bármilyen egyéb lehetőség, kötelesség, élethelyzet miatt.
Én hasonló vidéki kisvárosból származom és gyerekként nagyon szerettem ott lakni, de már kamaszkoromban is inkább egy nagyobb városba vágytam, később már a nyári szünetek is egyre rosszabbak voltak és mára már egészen biztos vagyok benne, hogy max. látogatóba érkezem majd haza, de nem ott képzelem el az életemet. Egy gyereknek vagy egy idősebb korosztálynak lehet, hogy megfelelő az a környezet és a város nyújtotta lehetőségek, de az én korosztályomnak szerintem nem, vagy legalábbis nekem nem. Ahogy mondod, nálunk sincsenek kellemes beülős vendéglátóhelyek, nincsenek programok vagy más szórakozási lehetőség (max. néha van táncos délután a nyugdíjasoknak, valamilyen pályázati pénzből szervezett ingyenes koncert, gyereknap, harangszentelés), kevés a munkalehetőség és az sem feltétlenül a fiatal, diplomás réteget szolgálja ki, korlátozottak a tanulási lehetőségek is (gondolok pl. tanfolyamokra, workshopokra), nem jó a tömegközlekedés és lehetne még sorolni. Eleve a saját családomon kívül nem is ismerek ott senkit, az összes korombeli ismerősöm (pl. volt osztálytársak stb.) is továbbállt és az ember nem is nagyon találkozik ott másokkal, hiszen nincsenek programok, közösségek, helyek ahol lehetne ismerkedni és általában még az utcák is teljesen üresek, síri csend van. A legtöbb embernek ott tényleg annyiból áll az élete, hogy elmegy dolgozni, elmegy a boltba és utána megy is haza, otthon valamit prücskörészik és ennyi. Én fiatalként nem erre vágyom, így tudom nem is fogok ottmaradni. A szüleimet sem éri ez váratlanul, hiszen ezzel már ők is régóta tisztában vannak, megértik és ők támogatnak is a döntésben. Holott nyilván ők is örülnének neki, ha maradnék, közel lennénk egymáshoz stb., de elfogadják, hogy mindenkinek megvan a maga élete és nem biztos, hogy mindenki ugyanúgy gondolkozik.
De miért is "kell" hazaköltöznöd?
A címből azt hittem , valami fontos oka van, betegápolás, stb, erre kiderül, hogy au ok csak annyi, hogy "anyám úgy akarja ".
#11 Bocs de 23-4 éves létedre ennyi hisztit lezavarni és mintha szándékosan nem akarnád megérteni.
Te azt hiszed hogy nekem szenvedés vidéken lakni vagy másnak? Hogy szándékosan teszem a szomszédba a gyereket? Magától megy. Tudod ezt hívják kommunikációnak. Szeret barátkozni. Nyilván be vannak szorulva a lakásba egy erdő szélén. Folyton int lógnak. Hogy akkor egész nap otthon ülök? TV -t nézek? Ha kultúrára van igényem ott az autó és kész.
Járunk színházba, ha úgy van moziba, kiállításra, koncertre. Nem a falunap az egyetlen esemény. Mondjuk az nálunk nincs, de itt is össze lehet ülni a barátokkal, sőt nyitvatartási idő sincs a kertben :)
Te a kifogásokat gyártod hogy miért ne kelljen megérteni a másikat és nem bírod elfogadni hogy másnak az nem jó ami neked. Ez a helyzet. Gyerek vagy még lélekben.
Azt hiszed hogy csak Budapesten van minden? ÓÓ ha...
Engem speciel azért foglalkoztatnak hogy míg mások a kifogásokat gyártják én engedjem el és a megoldásokat szállítsam, mert ettől megy előre az élet, nem a kifogásoktól.
Magyarország nem Budapest... Ugyan ez igaz más országok nagy városaira is.
Anyukád lehet igazán vacakul érezné magát Budapesten ha mondjuk felköltözne. Mocsok, zaj, rossz levegő, agresszív emberek. Nem hatná meg a Szmogos kilátás a rúftop bárban.
Fogadd el hogy nem mindenki olyan mint te :) Ennyi az egész. Élvezd a gondtalan életed ameddig tart. Aztán jönnek úgy is a jóval több felelősséggel járó dolgok. Akkor nem lesz mindenre időd amit szeretnél.
Anyukádat pedig meg kell tanulni kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!