Tényleg az én hibám lenne ez?
Apám ma este ilyet szólt a nevelő anyámnak, hogy a mai évnyitóról én nem mondtam semmit... És utána meg azt mondta, hogy "Az Apja faszát neki".
És most mondta, (persze nem nekem) hogy őt érdekelte volna milyen élmény volt az évnyitó és hányan mentek át az osztályból, kik azok akik megmaradtak és hogy a " barátaimmal " mi a helyzet.
Tényleg én tehetek arról mert erről nem mondtam semmit? Nem is tudtam hogy ez érdekli. Ha tudtam volna akkor beszélgettem volna az osztálytársaimmal. De mivel nem szólt nekem senki mi érdekli majd őket én így szokásos módon, bementem. Csöndben voltam egész nap, egyedül ültem, egyhelyben padban majd mikor az utolsó óráról kicsengettek hazajöttem. Meg elmondtam mit mondott az ofő.
Amúgy kéne hogy érdekeljenek engem az osztálytársaim? Vagy úgy bármi abból amiket ő elpanaszolt a nevelő anyámnak hogy nem meséltem róluk?
Nincsenek is itt barátaim, egyszerűen nem is értem. Mi lehetett a gond?
Apád ostoba!
Először is, ha veled van valami gondja, akkor nem mindenki mással, hanem veled kéne megbeszélnie.
Másrészt: hány osztálytársadat ismeri? Ha azt mondod, Kovács Jóska megbukott, ő tudni fogja kiről van szó? Ha nem, akkor mi jelentősége van számára ennek az infónak?
Amúgy én se szoktam ilyenről beszámolni a szüleimnek azon egyszerű oknál fogva, mert természetes volt számomra, hogy mindig minden osztálytársam átment és ott van velünk következő évben is. Ennyi erővel azt is szóvá tehetné, hogy nem mesélted el neki, hogy tegnap az iskolában nem volt tűzvész, sem pedig földrengés.
Az megint nevetséges, hogy számon kéri, hogy nem beszéltél arról, mi van a barátaiddal - miközben neked nincsenek barátaid. Na, ennyire ismeri az osztálytársaidat, és általában a te magánéletedet.
Egyébként ismerem az ilyen típusú szülőt: semennyire se érdekli a gyereke lelki élete, örömei-problémái. Aztán néha rátör valami, és hirtelen mérges lesz a fiára, hogy nem mesélt neki erről, arról, amarról. Hát, talán FOLYAMATOSAN kellene tartani vele a kapcsolatot, érdeklődni, meghallgatni. Persze nem kamaszkorban kell ezt sem kezdeni, hanem óvodás kortól.
Szóval, kérdező, ne hibáztasd magad, a hiba apukád készülékében van.
"Túl sok mindenre kell figyelni. Szemkontaktust tartani, ellenőrizni milyen arckifejezést használok a másik milyet használ azt értelmezni közben szkennelni magamat is hogyan reagálok és hogyan kéne akkor korrigálni magamat. "
Elmennék egy jó pszichológushoz, vagy pszichiáterhez. Ha valóban így érzel, hogy ez gondot okoz neked, lehet Aspergeres vagy. A fiam is Aspergeres, 7 éves korában derült ki, és azóta legalább tudjuk, hogy hogyan fejlesszük. Míg a diagnózis nem volt meg, nem értettük, miért különbözik annyira az átlagos gyerekektől. A gyermek neurológiától a pszichológusokon keresztül a nevelési tanácsadóig látta vagy 10-12 szakember, míg egy valóban jó pszichológus végre felismerte, hogy Aspergeres.
Inkább törlöm a listámból ezt a kérdést, mert többen is megtámadják itt apukámat akiről mellesleg nem tudnak semmit. Csak abból alkotnak teljes körű véleményt amit leírtam. Ami mellesleg elég kevés...
Ráadásul a kérdésem nem is arra vonatkozott, hogy apám jó ember -e vagy sem. (Egyébként igen, nagyszerű ember!)
Engem csak az érdekelt, hogy ezt amit leírtam az én hibám volt -e.
Erre a kérdésemre megkaptam a választ, köszönöm szépen az értelmes válaszokat! Az apám felé bántó szavakat nem értem és nem is akarom, egyszerűen ignorálom és jelentem mert értelmetlenséget írnak. Olyat ami nem igaz és nem is tudnak ilyet mondani ilyen kevés információból.
Köszönöm mégegyszer az !értelmes! válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!