Tényleg az én hibám lenne ez?
Apám ma este ilyet szólt a nevelő anyámnak, hogy a mai évnyitóról én nem mondtam semmit... És utána meg azt mondta, hogy "Az Apja faszát neki".
És most mondta, (persze nem nekem) hogy őt érdekelte volna milyen élmény volt az évnyitó és hányan mentek át az osztályból, kik azok akik megmaradtak és hogy a " barátaimmal " mi a helyzet.
Tényleg én tehetek arról mert erről nem mondtam semmit? Nem is tudtam hogy ez érdekli. Ha tudtam volna akkor beszélgettem volna az osztálytársaimmal. De mivel nem szólt nekem senki mi érdekli majd őket én így szokásos módon, bementem. Csöndben voltam egész nap, egyedül ültem, egyhelyben padban majd mikor az utolsó óráról kicsengettek hazajöttem. Meg elmondtam mit mondott az ofő.
Amúgy kéne hogy érdekeljenek engem az osztálytársaim? Vagy úgy bármi abból amiket ő elpanaszolt a nevelő anyámnak hogy nem meséltem róluk?
Nincsenek is itt barátaim, egyszerűen nem is értem. Mi lehetett a gond?
#1 A kérdező apját érdekelte volna, hogy a kérdező osztálytársaival mi a helyzet. Csakhogy ezt nem kommunikálta a gyerek felé, a srác pedig láthatóan full introvertált, ezért nem beszélgetett senkivel. Ebből adódóan nem tudott beszámolni az apjának. Apuci pedig, mivel még mindig nem erőssége a kommunikáció, a csalódottságát nem a gyerekkel, hanem az élettárséval (a srác nevelőanyjával) beszélte meg.
Kérdező, nem hiba, hogy nem vagy gondolatolvasó. Esetleg leülhetsz beszélni apukáddal, ahol nyugodt hangon elmondhatod, hogy ha elmeséli előre, mi minden érdekli, akkor szívesen utánakérdezel, de magadtól nem jutott eszedbe.
Egyébként introvertáltnak lenni egy állapot, nem lehetsz róla, igaz a saját érdekedben érdemes lenne fejleszteni a szociális készségeidet, hogy később, párkapcsolati és munkahelyi terepen ne kerülj hátrányba. Erről az alaptermészeted nyilván ugyanaz marad, de az életed könnyebb lesz.
Köszönöm szépen a választ! 😉
Igen, tudom fejlesztenem kéne ezt a szociális dolgot, hogy kevésbe legyek introvertált de nekem az extrovertáltabbság nagyon fárasztó. Tudok az is lenni, de akkor nem tudnék órákon keresztül bent lenni a suliba. 3-4. óra után lelépnék a suliból, aludni annyira lefárasztana.
Ilyet se hallottam még, hogy az fárasztó:D
Amúgy én extrovertált vagyok. Kiveve, ha apa otthon van vagy ha a sógornőm:'D
Mert akkor megmakkanok.
Sajnos apa is ilyen. Azt akarja, hogy gondolat olvasó legyek. És ő is ha nem úgy van ahogy akarja anyának mond káromkodva valamit rólam. Szarérzés. 23 éves vagyok már, de lassan elfogadom.
Egyébként engem ez a stílus nagyon frusztrál. Számomra alap, hogy szia lányom. Jó hogy megjöttél. Na gyere ülj le ide kicsit mellém. Mesélj milyen volt az évnyitó? Milyen volt az osztállyal újra találkozni? Van új tag vagy van aki nincs már veletek?
Az én apámnak is ez sajnos nagyon megerőltető lenne. Így ált. Anyát hibáztatja, hogy rosszul nevelt engem, hogy én nem vagyok gondololat olvasó és nem teszek, veszek úgy ahogy kell.
A sógornőm mellett meg csak azért vagyok szótlan, mert nem csíp engem és soha egy szót se szólna direkt hozzám:'D. Pedig én sokat próbálkoztam, hogy barátnők lehessünk, de elengedtem az ügyet.
Sok ilyen ember van az életben. Meg kell tanulni ignorálni őket. Ez a sógornőmmel működik, apámmal már nehezebb, de hamarosan már összeházasodom és gyerekeim lesznek. Azt javaslom, hogy te ne apád mintát kövesd. Én se azt fogom, mert ez nem helyes.
A gyereknevelésnél alap a következetesség, a kiszámíthatóság és a szemkontaktus a szavak, amiket hozzád és nem a levegőbe vagy egy mási kszemélynek mond. Ez nagyon nagyon lélek romboló tud lenni.
Ez nem introvertáltság, hanem szimpla bunkóság. Mindkettőtök részéről.
"-Hogy telt a napod, milyen a suli?
-Bocsi, de nem akarok erről beszélni."
A nulla kommunikációs képességre NEM kifogás az, hogy introvertált vagy. Sőt funfact, az introvertált nem egyenlő azzal, hogy antiszoc vagy nulla kommunikációs képességgel.
Ugyanez apádra is vonatkozik...
"Apám ma este ilyet szólt a nevelő anyámnak"
Kifejtenéd bővebben?
"Nevelőanyádról" beszélsz, tehát nem az ő szülötte vagy.
Ha apád a biológiai szülőd, miért nevelőanyádnak panaszkodik, miért nem vesz részt nevelésedben, miért nem ő tudatja veled elvárásait?.
.
Talán valami jobbat kéne kitalálnod az itteni pontgyűjtés érdekében.
#4: "Ilyet se hallottam még, hogy az fárasztó:D" Akkor itt az ideje, hogy kinyisd az internetet, ha már az embereket nem sikerült megfigyelni. Egy introvertált embernek fárasztó az átlagos emberek által végzett és elvárt intenzitású társasági kapcsolódás.
Kérdező #3:
Nem kell extrovertáltnak lenni, csak az "átlag" felé kell jobban elmozdulni. Két okból, az egyik, hogy az értékeidet (ismeretek stb, amitől jobb munkát tudsz kapni egy munkahelyen belül vagy hogy kiválasszanak valamire egyáltalán vagy hogy a lehetséges barát(nő) észrevegyen, ahhoz nem elég egy helyben csöndben lenni). A másik, hogy sajnos majdnem mindenhol vannak szarkavarók, és ha csöndben vagy akkor a szavukra nem adó emberek között is romlik a híred ellenkező információ híjján.
Apádnak meg mondd meg nyugodtan, hogy mi történt, miért nem mondtad el, és utána azt, hogy mennyire bántó a stílusa, és ha nem tetszik neki, amit tettél, akkor ne a hátad mögött panaszkodjon, hanem beszélje meg veled, ahogyan azt egy felnőttnek kell. Mindezt persze illedelmes stílusban mondd!
Itt most elég sok mindent félre értettetek.
Apám teljesen rendben van, ő is nevel meg hasonló. Csak volt ez a dolog és úgy éreztem itt megkérdezem mert akkor olyanok mondják el a véleményüket akik sem engem sem őket nem ismerik. Ezért nem bántó ha netán megtalálják a kérdésemet.
Ezt az antiszociális dolgot nem értem nagyon. Attól mert az iskolában inkább csak várok és csak a tanárokra koncentrálok még nem hiszem hogy antiszociális lennék.
#4 Pedig valóban lefáraszt engem. Túl sok mindenre kell figyelni. Szemkontaktust tartani, ellenőrizni milyen arckifejezést használok a másik milyet használ azt értelmezni közben szkennelni magamat is hogyan reagálok és hogyan kéne akkor korrigálni magamat. Nagyon megterhelő. Nekem nem automata minden ilyen folyamatom mint másnak. :(
#5 Én elmondtam azokat amik értek engem, mindent. De úgy tűnik nem volt elég.
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!