Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kerültetek kellemetlen helyzet...

Kerültetek kellemetlen helyzetbe otthon a szőrtelenítés miatt?

Figyelt kérdés

Egyáltalán szoktatok ilyenekről beszélgetni otthon vagy valakivel? Én 13 voltam, amikor anyát megkérdeztem, lehet-e borotvám, hát kár volt. Nagyon leoltott mert milyen korai, meg szőrmók leszek. Aztán kicsit megenyhült és vett egyszer egy legolcsóbb eldobhatósat, de akkor is megmondta, lent nemhogy leszedjem, mert az mennyire k*rv*s.

Ezzel szemben, amikor ángyit kérdeztem, tőle kaptam egy igazi venus borotvát és azt mondta, nyugodtan borotváljam bárhol, ahol úgy érzem. Ő is borotválkozik rendszeresen. Azóta is otthon el van dugva, nehogy anya megtalálja. Akkor használom, amikor ő dolgozik.

2021. aug. 31. 16:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kínos volt, anyu az a csupasz típus, hogy a vádlija is csak pihés, 13 évesen adott valami gyengus hideggyanta csíkot, hogy azzal próbálkoztak, mert minden más rossz. Hát 2 tenyérnyi helyen szedte le a dolgot (én csubakka típus vagyok sajnos), így vettem férfiborotvát. Abból is csak a legerősebb volt jó, mint apunak. Ezzel szerencsém volt, mert ott tartottam a kupában, mindig azt hitte, a fateré. Egyébként nekem valahogy a korral javult a helyzet, most 30 évesen sok helyről kezd köpni a szőr magától, főleg lábon és úgy, hogy csak borotválom. Szóval, nem ettől függ. De idegesített, hogy anyu győzködött, hogy a hasamról ne szedjem a csíkot, ugyanakkor mindig beszólt mikor bikini vettem fel, hogy "látom, hogy onnantól leszedted" - mert ugye mindenem fekete szőrös volt és nem lehetett az összes pihét tökéletesen leszedni. 15 évig küzdöttem önmagam elfogadásával emiatt... Ahelyett, hogy el itt volna kozmetikushoz vagy valami, csak kritizálni tudott.
2021. aug. 31. 17:56
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor ő fiatal volt, akkor állítása szerint még szabadon lobogtak a cicik és tényleg csak az hordott melltartót, akinek a méretek miatt muszáj volt"

ugyanezt hallgattam én is, nem a szüleimtől, hanem valamelyik női rokonomtól. nekem sose tiltották se a melltartót se a szőrtelenítést, de én is kérdezés nélkül sutyiban apám borotvájával kezdtem. apai nagyanyám és a lányai akadtak ki mikor felfedezték hogy 15 évesen borotválni merem a hónaljamat. elkezdtek ijesztgetni hogy be fog gyulladni és sose tűnnek el a piros foltok (nettó baromság), és hogy nagyanyám soha életében nem szőrtelenítette a lábát, mégis szőrtelen. mondom köszi, én nem akarok 60 éves koromig várni hogy magától eltűnjön. elkezdtem gyantáztatni is, aztán pár évre rá kaptam egy epilátort a keresztanyámtól. azóta lábon epilálok, hónaljamat borotválom, szemöldökömet és a bikinivonalamat csipesszel szedem, bajszomat vagy gyantázom vagy csipesszel szedem. máshol nem szőrtelenítek.

2021. aug. 31. 18:11
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem hogy ez miért tabu dolog, meg miért túl korai 13 évesen. Komolyan nem értem ezeket a szülőket. Az én szüleim már csak nagyon konzervatívak, de ezzel sosem volt gond. Anyum maga kezdte el mondani nekem 14 éves korom körül hogy ideje lesz lassan. És akkor gyantáztunk egy ideig, anyum, nővérem meg én. Később epilátorra váltottunk.
2021. aug. 31. 19:04
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
13 évesen már minden lány borotválta a lábát az iskolában, nem emlékszem hogy bárkinek tiltották volna, pedig ez már 27 éve volt. Pár évvel később elkezdt a bikini vonalat is, anyukám azon kicsit csodálkozott, mert régen csak a prostik borotválták :D
2021. aug. 31. 19:15
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Engem anyu ek is vitt jozmetikushoz gyantáztatni, pont ennyi idősen, mert már zavart, hogy tornaórán látszik már a szőr a lábamon. És igen, olyankor a bikinivonalat is leszedettem. Én is epilláltam jó ideig, meguntam (mindig benőttek a szőrszálak), azóta birotválim mindenhol. Az meg nettó baromság, hogy erősödik tőle a szőr, sőt, nekem azóta ritkább is és nincs gyulladt szőrtüszőm meg egyebek, amik a gyantától, meg az epillálástól voltak. Utána le kelk kezelni a borotvált területet (ki kell tapasztalni, neked milyen krém, vagy gél válik be), semmi bajod nem lesz tőle.
2021. aug. 31. 19:38
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Huh, micsoda válaszok. Az én anyám sem volt tökéletes, de kimaradt ez a szőr terror. Én 24 éve kezdtem borotválkozni, senkit nem érdekelt otthon. Azóta kicsit nagyobb lettem, van két lányom, kiskoruk óta látták, hogy anya szőrtelenít, sose bújkáltam, bármikor bejöhettek a fürdőbe. Nem lepődtem meg, inkább örültem amikor odajött a nagyobbik kb 12 évesen és tanácsot kért tőlem. Megmutattam neki amit kell és ennyi. A kisebbik sokkal önálóbban gondolkodik, ő már nem kérdezősködött ez ügyben, bőven volt alkalma ellesni tőlünk. Mi gyantát és IPL-t használunk, nem borotválkozunk, megesik hogy be is segítünk egymásnak.
2021. aug. 31. 20:00
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se engedte anyukám a szőrtelenítést pedig nekem már 11 évesen rendes hónaljam volt és bajszom . Sokat csúfoltak miatta . És az se érdekelte aztán meg csodálkozott nyáron is hosszúba jártam . Én nem találtam anya borotváját sajnos így ollóval vágtam mindig rövidre , de a cikizésen ez se segített . Aztán egyszer 13 évesen addig könyörögtem neki míg hozzám nem vágott egy borotvát . Vicces volt . Azóta pedig nem érdekli , sőt mindent megvesz nekem . Bárcsak hamarabb benőtt volna anyám feje annyi megalázástól megkímélt volna .
2021. aug. 31. 20:59
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szüleim szóltak már, hogy szőrtelenítsek. 🤷‍♂️
2021. aug. 31. 21:14
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nekem sosem volt ilyen problémám. Szerencsére anyukám nekem elég elfogadó volt mindig is, nem volt soha olyan, hogy nem engedte volna, hogy szőrtelenítsek. Nem is értem, hogy hogy képes valamelyek szülő tiltani egy ilyen alap dolgot. Sőt, anyukám segített nekem. Alapból elég korán kezdtem szőrösödni, 9-10 éves korom környékén, főleg a hónaljam. Anya segített leborotválni az elején, aztán belejöttem, és már megszoktam, hogy mindig borotválom. Aztán idővel a lábam is elkezdett szőrösödni, anyának volt epilátora, először azt segített nekem kipróbálni. De vettünk gyantacsíkokat is, hogy azt is kipróbálhassam. És kb. ennyi. Szóval azt mondanám, hogy amikor a hónaljam és a lábam elkezdett szőrösödni, anyukám vetette fel az ötletet, hogy ha akarok, elkezdhetek szőrteleníteni. De ezt nem egy erőszakos módon kell elképzelni, nem erőltette rám mindenképp, ha nem akartam volna, akkor nem erőszakolta volna rám, de én is akartam. Pár évvel később meg mikor vele voltam a boltban, akkor is simán elkezdtem nézni a bikini trimmelőket, meg az ilyeneket. Sosem mondott egy rossz szót sem avval kapcsolatban, sosem mondta, hogy nem szabad, vagy hogy nem engedi, hogy olyan dolgokat vegyek. Meg sosem éreztem ezt tabu dolognak sem, szerintem az anyukám ha nem is ért velem egyet ilyesmi dolgokban, elfogadja, hogy az én testemről van szó. Szóval na, most lehet, hogy nem ért egyet avval, hogy pl. a nemi szervnél borotválni kell a szőrt, de sosem mondaná azt nekem, hogy ott nem borotválhatom, meg igazából szerintem rohadtul nem érdekli, hogy mit szőrtelenítek és mit nem. :D Szerintem ha a gyerek csak 12-13 éves, akkor is joga van eldönteni, hogy borotválni akar-e valamit, vagy nem. Szóval a szülőnek segítenie kellene, el kéne mondania, hogy milyen módszerek vannak a szőrtelenítésre, vagy akár kozmetikushoz elvinni a gyereket. Nagyon nem értem, hogy néhány szülő ezen mit problémázik, ez olyan alap dolog.
2021. aug. 31. 21:20
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

15 éves korom óta szőrtelenítem az intim régiót. Anyám egyszer meglátta, volt nyavalygás, meg hápogás. Én meg visszaszóltam, hogy nekem ez így jó, tessék csendben maradni (na, ez nem pont ezekkel a szavakkal történt a lázadó 15 éves fejemmel, de ez a lényege...).

Soha többé nem hánytorgatta fel.

F/52

2021. aug. 31. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!