A 12 éves fiam csúnyán beszél és az apja szerint ez rendben van. Jogos a kiakadásom?
Kérdés azért, milyen gyakran és milyen szituációban használja. Én is ilyen idős voltam, amikor elkezdtem káromkodni, ráadásul lányként, minő botrány... mégsem lett olyan szinten a szókincsem része, hogy ne tudnék trágár szavak nélkül kimondani egy mondatot, nem az a típus vagyok, akinek a b...meg kötőszóként funkcionál.
Arra kellene inkább odafigyelni, hogy hivatalos helyen, tanárnak ne mondja, és hogy olvasson mellette eleget, hogy azért legyen egy gazdag szókincse, és ne rekedjen meg a szókincse a k...a g...i b...meg vonalon.
Nem vicc, tényleg megtörtént! Egyik, akkoriban kb 18 éves ismerősömnek mondtuk egyszer: Enikő, te olyan csúnyán beszélsz állandóan, minden második szavad az, hogy f@sz! Mire automatikusan jött a válasz: A f@szt!
Mire észrevette, hogy mit mondott, mi már dőltünk a röhögéstől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!