Miért utál az egész családom?
Anyám azt mondja azóta rossz az élete, mióta én megszülettem. Sosem viselkedtem rosszul, még gyerekként sem, mégis rossz voltam. Azt mondják rám a szüleim, bár beadtak volna engem egy nevelőintézetbe. Sokszor elmondtam nekik a problémáimat, még se találtam sose megértesre. Mert én csak állandóan panaszkodok. Egy vigasztaló szót sose mondtak nekem. A tesómat szeretik, hiába 30 éves, és még otthon él. A tesóm is szintén ugyanúgy belém köt. Azzal foglalkozik ő is egész nap mivel kössön belém. Anyám azt mondja a betegsége és az én születésem után lett rossz az élete. A betegsége is azért rosszabb mert csak idegesitem, mindenért én vagyok a hibás.
Tesóm bármit csinálhat, bele senki nem köt, sőt ő mindig olyan okosságokat mond, amit meg is fogadnak. Anyám is azt mondta a lelki társa a testvérem, mert vele ő megbeszélheti a bajait, nem úgy mint velem, aki csak saját magával törődik.
Sosem voltak sikeresek az emberi kapcsolataim, belém is kötöttek az iskolában is. Ezért az akkori tanárom pszichológushoz akart küldeni. A szüleim azt mondják bár elküldtek volna oda, hát ha akkor nem lennék ilyen bolond.
Munkám az nincs, bár nem is hiszem hogy jó lennék bármiben is. Anyám utálja nézni egész nap a fapofámat.
Sajnálom ami veled történt.
Tudnod kell hogy igen is fontos vagy és elég vagy úgy amilyen vagy.
Egyszerűen nem tudjuk hogy miért szemetek veled a szüleid. Nem te tehetsz róla, ez nem igaz. Te nem kérted hogy világra jöhess, ezt nem kérhetik tőled számon.
Jó vagy. Bármibe is kezdesz. Csak higgy magadban. Tudom hogy nehéz így amikor ezt súlykolták beléd egész életedben hogy nem vagy az.
Erre van is egy fogalom. Magyarul nem tudom de a learned helplessness az egy valós dolog ami sok embert érint.
Az hogy a bátyád milyen. Ő is elszenvedője ennek a kettős mércének. Ő meg azért nem tud érvényesülni az életben mert elkényeztették a sülők és az anyád függő kapcsolatban akarja tartani. Még 30 évesen sem tud kirepülni a családi fészekből. Gyakorlatilag nem képes ellátnia saját magát. És ha nem változtat ezen akkor még 50-60 éves koráig is otthon fog maradni és a szülők halála után ő is hamar megfog halni.
Te nem ezt akarod magadnak,ugye?
Nem tudom hogy hány éves vagy most. Ha már nem vagy iskolás és nem is jársz egyetemre akkor keress magadnak gyorsan valami munkát. Bármilyen munkát. Halmozz fel 3-6 hónapnyi bért aztán pattanj le otthonról.
8-as: logikusan igen de pszichológiailag nem.
Lehet hogy a kérdezőnek jót tenne egy pszichológus. Nem azért mert bolond vagy ilyesmi. Azért mert megoldatlan, és úgy tűnik hogy személyesen megoldhatatlan, problémákat, traumákat hordoz magával a múltból.
Huhh, jó toxikus légkör ez. Jelenleg egy körforgásban vagTok, ahol te irritálsz mindenkit, mindenki csesztet téged. Ebből ki kell szakadnod, csak így lesz változás. Nézegess bentlakásos munkákat. Akár külföldieket!! Ez a legjobb ajánlatom.
Aztán próbálj meg, és tanulj sokat az önálló életről!! Eléggé le vagy maradva... sokat kell behoznod. Jelenleg nagyon frusztrált vagy, amit megértek a környezet miatt, de meg kell tanulnod elhagyni ezt, és helyes viselkedésmintákat kell kialakítanod. Olvass önismeretről, önfejlesztésről!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!