Előfordult már, hogy egy nárcisztikus ellened fordította az egész családot?
Nem mennék bele a sztoriba, viszont anyám egy igazi nárcisztikus sz*rkeverő, gyakorlatilag annyit hazudik, hogy saját maga sem emlékszik a hazugságaira. Szüntelenül manipulál, hogy elérje a céljait. Már 2 éve járok pszichológushoz, mivel idegileg tönkretett gyerekkoromban. Viszont annak ellenére, hogy elköltöztem, és nem is beszélünk gyakran, képes mindenfélét összehazudni rólam a családnak. Olyan sztorikat pletykál, hogy azokat még egy brazil szappanopera forgatókönyvírója is megirigyelne. Legutóbb viszont nekem hazudott, hogy a keresztanyám és az unokatestvérem nem örülnek az eljegyzésemnek (persze ez nem igaz), de kiderült - miután összevesztem az unokatesómmal, hogy hogy mondhat ilyet, hogy valójában ő nem örül neki. Ezt már nem bírom tovább elviselni. A családot és a rokonokat is bármikor képes megmanipulálni, ezért hiába mondanám, hogy anyám egy nárcisztikus patológiás hazudozó, valószínűleg én lennék a rossz. Mivel szereti magát áldozatnak beállítani, kitalálná, hogy én vele mennyire rosszul bánok, stb. De erre már volt is precedens.
Ti hogyan kezelitek az ilyen személyiségzavaros embereket a családban? Az lesz a vége, hogy teljesen megszakítom vele a kapcsolatot, csak az a baj, hogy valszeg továbbra is gyártani fogja a hazugságait, és attól félek, hogy majd direkt mindenkit ellenem fordít.
Egy vérszívó kapcsolat csapolja az energiát. Ritkán találkozz vele, azért csak anyukád...
Sajnos "örökölhető" ez a dolog, a ritka találkozásokkal van esélyed, hogy ne jöjjön elő benned is...
Hát nem azért, de te sem vagy különb. Ha tudod, hogy anyád hazudozik, akkor miért támadtál neki unokatesódnak egyetlen szavára? Normálisan is rákérdezhettél volna, hogy mit gondol az eljegyzésedről. Meg amúgy is, ha nem örül neki, akkor nem örül. Miért kellene ezért veszekedni vele?
Másban mindig nagyon könnyű meglátni a hibát, de talán kicsit magadba is nézhetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!