Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Előfordult már, hogy egy...

Előfordult már, hogy egy nárcisztikus ellened fordította az egész családot?

Figyelt kérdés

Nem mennék bele a sztoriba, viszont anyám egy igazi nárcisztikus sz*rkeverő, gyakorlatilag annyit hazudik, hogy saját maga sem emlékszik a hazugságaira. Szüntelenül manipulál, hogy elérje a céljait. Már 2 éve járok pszichológushoz, mivel idegileg tönkretett gyerekkoromban. Viszont annak ellenére, hogy elköltöztem, és nem is beszélünk gyakran, képes mindenfélét összehazudni rólam a családnak. Olyan sztorikat pletykál, hogy azokat még egy brazil szappanopera forgatókönyvírója is megirigyelne. Legutóbb viszont nekem hazudott, hogy a keresztanyám és az unokatestvérem nem örülnek az eljegyzésemnek (persze ez nem igaz), de kiderült - miután összevesztem az unokatesómmal, hogy hogy mondhat ilyet, hogy valójában ő nem örül neki. Ezt már nem bírom tovább elviselni. A családot és a rokonokat is bármikor képes megmanipulálni, ezért hiába mondanám, hogy anyám egy nárcisztikus patológiás hazudozó, valószínűleg én lennék a rossz. Mivel szereti magát áldozatnak beállítani, kitalálná, hogy én vele mennyire rosszul bánok, stb. De erre már volt is precedens.

Ti hogyan kezelitek az ilyen személyiségzavaros embereket a családban? Az lesz a vége, hogy teljesen megszakítom vele a kapcsolatot, csak az a baj, hogy valszeg továbbra is gyártani fogja a hazugságait, és attól félek, hogy majd direkt mindenkit ellenem fordít.

2021. júl. 21. 20:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
91%

sok a kamu kétségtelen

Amikor a kérdés alatt a kérdező válaszol másik reggel.

De nem a kamuság a lényeg, szerintem ez nem kamu, hanem az, hogy elképzelhető-e amit kérdeznek. Ez simán, sőt a kérdező leírása alapján nagyon is valószínű hogy nem kamu a kérdés.

2021. júl. 22. 06:52
 22/23 anonim ***** válasza:
27%
Ja, ahogy mostanában mindenki hirtelen "nárcisztikus" (ez az új "kedvenc"), meg "pszichopata", na meg néha-néha a "szociopatha". A sok kis konyhapszichológus meg mindenkit diagnosztizál három mondatból 😂.
2021. júl. 22. 07:02
 23/23 anonim ***** válasza:
16%

ISAAC ASIMOV Alapítvány és Birodalom: "Amikor Seldon létrehozta az

Alapítványt, a tudósokkal bölcsen egyetlen pszichológust sem telepített ide..."

2021. júl. 22. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!