Más családban használnak testi fegyelmezést?
Kérdező! Ha te szeretsz valakit, akkor bántod? Szíjjal?
Ha olyan ön és közveszélyes dolgot csinál, ami után nem tanúsít semmi megbánást, esetleg akkor. De akkor sem egy 5-10-15 éves gyereket. A 20 évest meg elég fura lenne kivitelezni. De pl 20 éves gyereked elköti a kocsidat, majd össze is töri, akkor azt mondom, hogy nem lenne túlzás. (Ennyi idősen már ha nem beteg agyba, akkor tudnia kell, hogy a tetteinek következménye van.) De a fej, meg rugdosni akkor is túlzás!
#14, neked ezek szerint nincs gyereked.
Tudod én már unom, hogy "nagyságát" (19, nő (-nek mondja magát) és "misztert" (17 éves, férfikezdemény) valósággal kérlelni kell.
Ez nálam így zajlik:
Első fokozat:"Leokádia/Balambér [kitalált nevek]! Vidd ki a szemetet légy szíves"!
(...néma csönd...)
Második fokozat: "Valamelyik vigye már ki azonnali jelleggel a szemetet!
(Néma csönd, ismét)
Harmadik fokozat, ordítva: "Nem megmondtam, hogy valamelyik vigye már ki a szemetet, és ne csak a telefonját nyomkodja itt????"
Erre a válasz, bármelyik poronty részéről:
"Akkor vigyed ki te bzmg, ha ennyire fontos!"
...na, ekkor indul el a kezem. Igen, volt, hogy fakanál volt benne.
A feleségemmel rosszabbul járnak, ő nem nézi egy ilyen visszaszólásra, mi van a kezében, nem rég a serpenyővel nyomatékosította az elvárását.
A példabeszédben a szemét szerepelt, de behelyettesíthető felmosásra, a szobájuk rendbetételére, a gyümölcs leszedésére, stb.
Na, ilyenkor jár el a kezünk, amikor ilyeneket szólnak vissza.
#13 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!